İçerik değiştir



Erdoğan Kendini 'Alevilere Hakaretle' Savundu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 21.01.2011 - 17:44


Erdoğan kendini 'Alevilere hakaretle' savundu

21 Ocak 2011 Cuma
Erdoğan 'Hayır diyenler darbecidir' sözlerine karşı açılan davada Zaman gazetesinin Alevilere yönelik ağır sözlerini örnek göztererek savundu.




Referandumda "Hayır diyenler darbecidir" yönündeki sözleriyle ilgili yapılan suç duyurusu üzerine hakkında dava açılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla mahkemeye gönderdiği savunmasında bir skandala imza attı. Davanın neden kabul edilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışan Erdoğan, Zaman gazetesindeki bir bulmacada "Ehlisünnet dışı sapık bir mezhep" şeklindeki soruya "Alevi" yanıtının verildiğini, buna karşı bir yurttaşın kişilik haklanmn ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtığım ancak bunu mahkemenin reddettiğini örnek gösterdi. Bu karardan yola çıkan Erdoğan, "Bu bakımdan davacının dava açmada aktif husumet ehliyeti bulunmamaktadır" diyerek davanın reddini istedi.


'Sapık bir mezhep'

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Başbakan Erdoğan davacı Sedat Vural'rn "evet" veya "hayır" oyu kullanıp kullanmadığım bilmesinin mümkün olmadığını, Vural'ın da bunu kanıtîayanlayacağını ileri sürdü. Erdoğan, "Bu bakımdan ispat edilemeyen ve edilmesi de olanaklı olmayan bir iddia soyut beyanın ötesine geçemez" dedi.
Erdoğan, görüşünü desteklemek adına şu skandal örneği verdi: "Yargıtay 4. Hukuk Dai-resi'ne intikal eden olayda, Zaman gazetesinde yayımlanan bir bulmacada 'Ehlisünnet dışı sapık bir mezhep' şeklinde bir soru yer almış, ertesi gün verilen çözümde bu sorunun yanıtının 'Alevi' olduğu yayımlanmıştır.
Bir vatandaş açtığı davasında bu yayın nedeni ile kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia etmiş, mahkeme' Aleviliği(n) bir inanç meselesi olduğu, yayında davacının hedef alınmadığı' gerekçesiyle davayı reddetmiş, Yargıtay, 'davacının ebeveyni nedeniyle sözü edilen bir kültür içerisinde yer aldığını, bu kültürü benimseyenlere ya da bu kültürde belli bir mertebeye erişmiş olanlara dava hakkının tanınmasının yansıma yoluyla genişlemesine neden olacağını, dava açmanın ancak kişilik haklarına saldırılan, doğrudan zarara uğrayanlara tanınmış bir hak olduğunu' kabul etmiştir. (...) Bu bakımdan davacının dava açmada aktif husumet ehliyeti de bulunmamaktadır."
Nitekim kendisi için sarf edilen daha ağır mahiyetteki ifadelerin yüksek mahkemece eleştiri sınırları içinde sarf edilmiş ifadeler olarak kabul edildiğini aktaran Erdoğan, bununla ilgili Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davalara işaret etti.
Tuncay Özkan'ın da kendisi hakkında "Bir başbakan ya da bir siyasi parti lideri çıkıp diyorsa ki 'Bu ülkedeki 25 milyon Alevi İslam dışıdır, sapık mezheptir' diyorsa o kişi faşisttir" dediğini anımsatan Erdoğan, bunun üzerine açtığı davada Özkan'ın sözlerini mahkemenin hukuka aykırı bulmadığını söyledi. Erdoğan, kendisinin kullandığı ifadelerin, sunduğu tüm örneklerdeki ifadelerin hiçbirisinden daha ağır ve haksız olmadığını, dolayısıyla davanın reddine karar verilmesi gerektiğini söyledi.


'Yayımlayanın kusuru'

Erdoğan, "Bana göre darbe anayasasını savunduklarına göre darbecidir" sözlerinin ise basın yayın organlarında çarpıtılarak "hayır diyen darbecidir" biçiminde yayımlandığını iddia ederek, bunun "yayımlayanların kusuru" olduğunu, kişilik değerlerine saldırı olmadığını ileri sürdü.

Avukat dava açmıştı
Erdoğan, NTV'de katıldığı programda Ruşen Çakır'ın "Hayır diyenler darbecidir deniyor, sizce hayır diyenler darbeci mi olacak?" sorusu üzerine, "Darbe anayasasını savunduklarına göre darbecidir" karşılığını vermişti. Referandumda "hayır" oyu kullandığını belirten avukat Sedat Vural da Erdoğan hakkında suç duyurusunda - bulunmuştu.


cumhuriyet
*******************************************************


Boşbakanın, avukatının yaptığı yazılı savunmadan haberinin olmaması mümkün değil.

Sapık bir mezhep:ALEVİLİK

Darbeciler, darbe isteyenler: REFERANDUMDA HAYIR OYU VERENLER


Hayır oyu verenler bunu ispat edemezler. Aleviyim diyenler bunu ispat edemezler.

Dolayısıyla her iki sözde hakaret yoktur.


:shit: ben böyle hukuka, adalete.

 580023663830.jpg


#2 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 21.01.2011 - 20:26

Yarın biri çıkıp "sünniler ehlileştirilmiş arap köpekleridir, uşaklarıdır" dese bunun sorumlusu da mı bunu yazan gazeteler olacak...

Aynı başbakan Hz. Muhammed'in karikatürlerine neden tepki göstermiştir? Yoksa rüzgara mı yelken açmıştır desek, başbakan kaypaktır, kıvırır desek dava açılsa suçsuz bulunur muyuz?

Dört koldan bölücülük faaliyetleri devam ediyor; ki aynı örnekler nedeniyle bundan da ceza almamam lazım...

AKP'yi bugünlere, bu güce taşıyan sağcısından, solcusuna, askerinden, yargısına, geri kalmışlığından, muhtaçlığına herşeye lanet olsun...

/edit nedeni not: o kadar aşağılara inemedim, indimde kan beynime dönünce kendime yakıştıramadım...

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.01.2011 - 20:30




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.01.2011 - 21:20

Referandrum öncesi yazımda belirtmiştim.Evet sonrası çıkan tüm sonuçlardan sorumlusunuz diye.Elleri bu işe bulanmış olarak yetmez ama evet diyorsunuz demiştim.Şimdi yedikleri naneyi sindirme zamanları... Ama bunlar daha başlangıç her şey sırayla.İlk darbeyi en uçtakiler yer sonra etkiler içeriye doğru gelir.Yakında sizi beni herkesi bulacak o zamana dek gülün bakalım.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.01.2011 - 22:03

En ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemiyor. Bu eleştiri kendi yandaşlarından gelse bile.. Kendine tabi olmayanları türlü yollarla sindirmeye çalışıyor. Ota boka tazminat davası açıyor. En az 20-30 bin lira hem de.. Fakat başkalarına da her türlü hakareti ediyor. Hangi gazetecinin neyi, nasıl yazacağına, hangi bakanın hangi konularda nasıl konuşacağına, halkın televizyonlarda hangi programları izleyeceğine bile müdahale etmeye çalışıyor.

Ama hala daha bu ademoğlunun demokrat olduğuna, ülkeye de demokrasi getireceğine inananlar var. Allah bunlara akıl fikir versin.


#5 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 01.02.2011 - 23:23

MELİH GÖKÇEK'E BAŞKA ÜLKENİN HUKUKU MU UYGULANIYOR

Referandum sonrasında Hatay’da yapılan “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu panelde konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, referandumda “evet” oyu verenler için, “Gaflet, delalet ve ihanet içinde” olduklarını söylemişti.

Bunun üzerine kendisine hakaret edildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakaret davası açmıştı. Ankara 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı tazminat davasını kazanan Gökçek, mahkeme kararıyla Tansel Çölaşan’ dan 5 bin lira manevi tazminat kazanmıştı.

Mahkeme, Tansel Çölaşan'ın 12 Eylül referandumunda "evet" oyu kullananlarla ilgili olarak söylediği sözleriyle ilgili olarak, "Bu sözlerin, referandum öncesinde söylenmesi durumunda evet çağrısında bulunanlar ve evet oyu kullanılmasını isteyenler için eleştiri kabul edilebilecek ise de referandum sonucunda milli irade tecelli etmiş bulunduğundan söylenen sözlerin millet iradesini tahkir ve hakaret niteliğinde sözler olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

İşte haberimiz, sonuçlanan bu davadan sonra başlıyor.

DİĞERİ REDDEDİLDİ

Tansel Çölaşan’ın referandum sonrasında panelde yaptığı aynı konuşmanın, aynı bölümünden dolayı Ankara’da açılan bir başka hakaret davası ise, Ankara 1.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ankara’da yaşayan Bülent Kapıcı isimli bir vatandaş tarafından, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’a, aynı ifadeleri gerekçesiyle Ankara 1.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde hakaret davası açıldı. Kapıcı, Çölaşan’dan “hakareti” nedeniyle manevi tazminat talep etti. Ancak Kapıcı beklediği sonucu alamadı.

Tıpkı Melih Gökçek’in yaptığı gibi Çölaşan’ın sözlerinden dolayı mahkemeye gitti, fakat Gökçek’i haklı bulup Çölaşan’ı 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum eden hukuk, Kapıcı’nın davasını reddetti.

Mahkeme davayı, “ Dava konusu olayda davalının yaptığı iddia edilen konuşmada söylemiş olduğu sözlerin doğrudan davacıyı hedef almadığı gibi, davacının gizli oy kullanması nedeniyle davalının söylemiş olduğu sözle doğrudan hedef olması da mümkün olmadığından, sübut bulmayan davanın reddine karar vermek gerekmiştir” şeklinde değerlendirdi.

Ankara 4. Sulh Hukuk Mahkemesi Melih Gökçek’i haklı bulup, Tansel Çölaşan’ı tazminat ödemeye mahkum ederken, Ankara 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Bülent Kapıcı’nın aynı konuyla ilgili açtığı davada Tansel Çölaşan’ın tazminat ödemesine gerek görmedi.

Mahkemelerin aynı dava konusunda birbirlerinin aksine kararlar vermesi, akla, "haklı olmak için Melih Gökçek mi olmak gerekir" sorusunu getirdi.
OdaTv

--------------------------------------------------------


İleri demokrasi uygulamaları...

Ne olmuş hukuka diyen; Olayı anlayamayanlar için biraz daha netleştirilir sanırım...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#6 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 02.02.2011 - 12:50

Gönderilen Resim

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli