Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu; dönerci, kebapçı ve pideci diye isimlendirdiğimiz ustalara standartlar getirdi.
Hazırlanan standartlar resmi gazetede yayınlandı. Standarda göre,ustalık belgesi alabilmek için sınavlara girilecek. Ustalar kullandıklar baharatları, araç, gereç ve ekipmanları çok iyi tanıyacak.
Hatta bir diyetisyen kadar diyet bilgisine sahip olacaklar.Ustaların ilk yardım sınavından da geçmesi gerekecek. Uzun döner bıçağının kesiciliğini bilen ustalar ise bu eğitimden memnun görünüyor.
Ustalara depolama teknikleri, standart yemek hazırlama ve servis teknikleri öğretilecek.Hatta mesleğe ilişkin yasalar konusunda da eğitim alacaklar. Sınavda bütün bunların yanı sıra el becerileri, farklı koku ve tatları ayırt edebilme yetenekleri de ölçülecek.
Şunun gramına bir standart getirseler daha iyi olur kanımca...
Bi de eskisi gibi et döner yapan kalmadı.Hosta, aba gibi yerler hiç güzel yapamıyorlar yalnız sakaryanın hemen Atatürk bulvarı tarafında girişte bi yer var orası fena değil... Bi de yine Sakarya da Goralı var oranın da döneri güzel ancak yine de nerde o eski dönerler diyeceğim