İçerik değiştir



- - - - -

Battle Priest


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 I3uz_KaLpLi

I3uz_KaLpLi

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 307 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 28.12.2010 - 09:47


A-) Battle Priest Skill Dağılımları:
Yazdığım tarif ettiğim battle priest lvl 63 içindir. İdeal bir BP skill dağılımı aslında Rezzer+Healer dır. Çünkü BP ler HP ve defans olarak zayıf karakterlerdir ve bu açıklarını kendilerine ait bir heal skilli ve karşıdakini kaçıracak bazı curse skilleri ile kapatmak son derece mantıklıdır. Rezzer+Healer 63 lvl bir BP te, 62 Master skilli Judgement, 45 Heal Skilli Superior(1920 HP) Healing ve 60 Rezzer Skilli Massive açılmıştır. Ayrıca Torment, Malice, Parasite gibi bir çok rezzer skilli de karşıdaki rakibi kendinizden uzak tutmak için idealdir. Ancak bu skill dağılımında solo dolaşabilmek için Buff,AC ve Swift Scrolları kullanmanız şarttır. Nitekim party ile bile PK yapsanız Sc kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ama SC kullanma gibi bir imkanınız yok ise lvl 64'e kadar kasıp 1500 Buff, 300 Ac, 1920 Heal, Judgement ve Malice açadabilirsiniz ancak SC kullanmış kadar etkili olmanızı bekleyemeyiz. Örn: Parasite atıp karşıdakini tek vuruşta öldürmek gibi.
Ayrıca diğer skill dağılımlarını BP lerin kullanmasını önermem çünkü gereken performansı alamazlar mesela BP lerin maximum mana pointleri 2000 dir ve çoğu BP de 1800-1900 civarı MP vardır ve healer bir BP Party Complete Healing yapamayabilir çünkü manası yetmez.
B-) Battle Priest Item Seçimleri:
1. Armorlar:
BP armorları(kıyafetleri) PK içinde sürekli değişkenlik gösterir çünkü BP lerin defansı ve HP si düşük olduğu için karşıdaki rakibin silahına göre armor değiştirmelidir. Öncelikle eski serverlarda oynayan arkadaşlar için önerim mutlaka Spear ve Dagger Defence armorlar bulmaları edinmeleri yönündedir. Evet +6/25 DD Priest Cap büyük bir servet değerindedir ancak +3/10 dahi olsa bulup kullanmanızı şiddetle öneririm nitekim spear defanslar çok pahalı değiller. Ancak Olimpia, Edana, Manes, Patos serverlarında lvl 64 questi dışında BP ler için DD ve Spear Defans armor çıkmıyor bu yüzden sizler açığı takılarla ve lvl ile kapamak zorundasınız...
Gelelim asıl kıyafetlere...
Size önerim lvl kasarken +8/15 STR bonuslu kıyafetler giymeniz yönündedir. Ancak PK yaparken bu kıyafetlerle bir assassin karşısında şansınız hiç yoktur bu yüzden +8/15 HP Bonuslu bir set daha edinmelisiniz.
Ayrıca Pauldronu ve Pad i goblin olarakta seçebilirsiniz defansları düşük olsada bol bol hp ve resistance ile bu açığı kapatırlar.
2. Silahlar:
BP ler 2 tip silah kullanabilirler(masterlar) Clublar ve Swordlar; Clublar için en iyi önerim Iron Impact ve Hell Breaker'dır, swordlar içinse Mirage Sword ve Durandal'ı öneririm. Ayrıca yan ekipman olarakta One Handed silahlar kullanmanız gerekir çünkü bazen kalkan takma ihtiyacı hissedersiniz bu durumlarda Clublardan Impact(warrior), Swordlardan ise Graham veya Hanguk Sword tavsiyelerim arasında yer alır.
Ayrıca kalkan içinde birkaç tavsiyem var; bunlar başta Chitin Shield ve DOL ancak bunlara paranız yetmiyorsa Plate Shield +7 veya +8 HP Bonuslu tavsiye ederim. Ayrıca bunların yanına Spear ve Dagger Defence Rare Item kalkanlarda bulabilirseniz onları kullanın.
3. Takılar:
Bir BP'nin en çok sırasıyla Hp, Defans, Resistance ve STR'ye ihtiyacı vardır bunun için bu tip bonusları veren takıları tavsiye ederim ancak sizde tahmin edersinizki takılar çok çeşitlilik gösterir bir çok fiyatta bir çok takı bulunur bunun için maliyetinize göre birkaç takı kombinasyonu yazıyorum. Ancak unique itemleri +0 dan yüksek yazmayacağım...

Extreme Takı Kombinasyonu:
+0 Dual Warrior Earring
+0 Iron Necklace
+0 Dual ROC
+0 Glass Belt veya Iron Belt

Üst Düzey Takı Kombinasyonu:
+12/1 STR+HP Dual Earring
+0 Warrior Pendant
+12/1 STR+HP Ring veya Diamond Ring Dual
Belt of Strenght veya +12/1 STR+HP Belt

Orta Üst Düzey Takı Kombinasyonu:
+9+10 STR Dual Earring
+0 White Dragon Necklace veya Amulet Of STR
+9+10 STR Dual Ring
+9+10 STR Belt

İdeal Takı Kombinasyonu:
+8+9 STR Earring
+0+1 Lupus Pendant
+8+9 Kemer ve Yüzükler

Ekonomik Takı Kombinasyonu:
Görevler ile edinilen craft item takılar. Bunları ayrıca saklayın her zaman HP ve Resistance gerekince kullanırsınız.


C-)Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Battle Priestler Master olana kadar Sword kullanamazlar yani Swordlar Master olmayan Bp lere atak vermez.

Ardream Charı Yapıyorsanız Judgement skilliniz açık olmayacağından Collapase ve Harsh'ı yan yana kullanmanızı öneririm çünkü ikiside yeterince hızlı dolmazlar.

Gene Ardream için bir charınız varsa şiddetle buffer+healer olmanızı tavsiye ederim.

255 STR limiti dolduktan sonra Stat Pointlerinizi HP üzerinde kullanmanızı tavsiye ederim.

Asla ama asla yan skill olarak buff kullanmayınız ve her zaman bir heal skilli açınız healsiz priest olmaz bunu unutmayın.

Golem, Troll gibi moblara karşı atak yaparken slide yapınız bu size vurmasını önler ve bir çok BP slide yaparak vurur.

Assassinlere karşı heal spam yaparken dikkat ediniz yoksa skillinizi kesebilirler. Malice, heal vs bu gibi kesilebilen skilleri kullanırken geriye doğru 3-4 adım kaçıp sonra basınız bu fail verdirmesini önleyecektir. Bunu özellikle Assassinlere karşı kullanın çünkü en hızlı atağı onlar yaparlar.

Cure Curse Skillini aktif olarak kullanınız; leg cutting, ice, scream, ilüzyon, malice, parasite gibi bir çok olaydan sağ çıkmaya yarayan son derece gerekli bir skilldir.

Mana Pointe önem veriniz sürekli yüksek tutmaya çalışınız bu sizi kalabalıklarda kendinizi healleyip+HP pot içip kaçmanızı sağlayabilir.

Buff ve Ac nasıl eksiksiz kullanıyorsanız(buffersanız) kendinize Mind(resistance) ta atınız bu sizin bir çok yavaşlatma skillinden koruyacaktır.

Bir BP in en büyük sorunu sağlamlık olduğu için Talia kullanabilirsiniz Talia Skin armorlar shellerden bile daha fazla defansa sahip olup randomize şekilde 200 Resistance veya 50 Defans verir(örn. 50 dd). Ancak Talia Skin'in en büyük dezavantajı tamir edilememesidir, yani üzerinizde yoğun kullanımda 3-5 saat içinde ömrünü tüketir. Özellikle üzerinizde Dagger Defence Talia olduğunu anlayan bir sivri zeka assassinden 2 acid potion yerseniz Talia'nızdan eser kalmayacaktır.






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli