İçerik değiştir



- - - - -

Pınar Karşıyaka'ya Kıbrıs Rum Kesiminde Saldırı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.12.2010 - 00:31


Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (G) Grubu'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Apoel-Pınar Karşıyaka maçının ardından olayların çıktığı bildirildi.

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Nihat Mala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nicosia Spor Salonu'nda oynanan maçın bitimiyle taraftarların saldırısına uğradıklarını, soyunma odası koridorlarında da devam eden olaylar sırasında gaz bombası atıldığını, taş ve sopalarla saldırıldığını söyledi.

Kafiledeki bazı kişilerde yaranmaların olduğunu ifade eden Mala, güvenlik nedeniyle soyunma odasında beklediklerini açıkladı.

İzmir'de bulunan Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Nazım Torbaoğlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayların ardından kafilenin Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki otellerine doğru gittiğini belirtti.

Takımın durumuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Torbaoğlu, "Gerekli güvenliğin sağlanamayacağını düşündüğümüz için takımın KKTC'ye geçmesi için BM Barış gücü ile temasa geçildi. Bu konuda anlaşma sağlanırsa kafile KKTC'ye geçecek" dedi.

Pınar KSK Basketbol Şubesi'nin internetteki resmi sitesi kskbasket.net'te "son dakika" başlığıyla yapılan açıklamada ise şöyle denildi.

"Kıbrıs Rum Kesimi'nde FIBA Eurochallenge Cup G Grubu son maçında Apoel'le oynadığımız maçtan sonra büyük olaylar yaşandı. Apoelli taraftarlar sahaya inerek taşlar, sopalar ve gaz bombalarıyla takımımıza saldırdı. Maç bitiminde sahaya girerek soyunma odalarına ve koridora kadar giren Apoellilerin arasında kalan takımımız çok zor anlar yaşadıktan sonra soyunma odasına varabildi. Teknik ekibimizde ve oyuncularımızda çeşitli yerlerinden yaralananlar olurken, takımımız Nicosia Spor Salonu'nda saldırılar nedeniyle mahsur kaldı."
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.12.2010 - 00:32

Karşıyaka Basketbol Kulübü Kıbrıs Rum Kesimi'nde FIBA EuroChallenge Cup G Grubu son maçında Apoel'le oynadığı maçta Rum fanatiklerin saldırısına uğradı.

Maçın bitmesinden sonra sahaya inen Apoelli taraftarlar taşlar, sopalar ve gaz bombalarıyla Karşıyaka Basketbol Kulübü oyuncuları ve teknik ekibine saldırdı. Maçın sona ermesiyle birlikte sahaya inerek soyunma odalarına kadar giren Apoelli fanatik taraftarlar Türk kafilesini darp etti. Olayların ardından Rum polisi gözetiminde Lefkoşa'daki otele giden Basketbol takımımız Rum polisinin devreye girerek olayları yatıştırmasını bekliyor. Karşıyaka Basketbol Kulübü resmi sitesinden olayların gelişimi ise şu şekilde belirtildi;
"21.48 : Takımımız soyunda odasında hâla mahsur durumda.
21.52 : Kondüsyonerimiz Erdem Günak'ın elinde kırık ya da çatlak bulunuyor. Teknik ekibimizde ve oyuncularımızda herhangi bir yaralanma yok.
21.59 : Apoelli taraftarların maç boyunca ırkçı tezahüratlar yaptıkları, Ermenistan bayrakları ve pankartları ile kendilerini provokative ettikleri gelen bilgiler arasında.
22.02 : Dışişleri Bakanlığı ve Barışgücü de resmi olarak bilgilendirilmiş ve harekete geçmiş durumda.
Salonun dışında Apoelli taraftarlar tezahüratlar yaparak, ellerinde taşlar, sopalar ve delici cisimler ile bekliyorlar. Buna rağmen henüz yeterli emniyet önlemi alınmamış durumda.
22.18 : Takımımız otelden ayrıldı fakat otele yakın yerlerde Apoelli taraftarların bulunduğu belirtildi."
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli