İçerik değiştir



Benim Adım Kemal Kılıçdaroğlu Ben Parayı Bulurum


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 28 yanıt verildi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 16:13


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda partililere seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Dost ve kardeş ülkelerin değerli temsilcileri bize güç veren onur duyduğumuz yürekleri buruk değerli sanatçılarımız, değerli CHP'liler televizyonları başında bizi izleyen vatandaşlarımız hepinize selam ve saygılarımı sunuyor ve tüm Türkiye'yi kucaklıyorum. Dün akşam bir düğündeydik Mevlana'nın düğünündeydik. Onun hoşgörüsünü onun sevecenliğini çağlar ötesine taşımak için Konya'daydık. Bugün bir başka düğündeyiz. Bugün halkın huzurundayız, size güveniyoruz."


"Umudun yerini umutsuzluk aldı"

-Bugün Türkiye farklı bir süreçten geçiyor. Umut yerini umutsuzluğu görüyoruz. Yurttaşlarımız geleceğe güvenle bakamıyor. Burdan tüm yurttaşlarımıza söz veriyorum. Biz korkunun değil barışın ve özgürlüğün türkülerinin söylendiği bir Türkiye istiyoruz.

-İşi, yaşı, soyu sopu önemli değil. Amacımız tüm yurttaşlarımız kucaklamak... Eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız CHP çatısı altına gelin. Hoşgörü, özgürlük, demokrasi burada olacaktır.

-Umudun, özgürlüğün emeğin partisiyiz. Temiz siyaset mi istiyorsunuz o zaman hayatı sorgulayacaksınız. Eğer birine onu deliğe süpürmeyin kullanın denildiğinde sesi çıkmıyorsa sorun var demektir. Biliyorsunuz güçlü bir halkımız var. Halka ulaşmak her CHP'linin görevidir. Halka ulaşmak hepimizin görevi.



"Kemal Türkler'in kanı yerde kaldı"

-Bir iktidar var. Söylemi ile eylemi taban tabana zıt. Demokrasiyi askıaya aldılar. Kendi mahkemelerini kurdular, kendi yargıçlarını seçtiler. Aydınları hapse attılar. Kendi çetelerini kurdular. 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz diyorlar. Kemal Türkler'in katilleri eli kolunu sallayarak geziyor ama..

-Özgür medya dediler. Hangi özgür medya. Otosansür uygulayan medya mı, sansür uygulanan bir medya mı halkın sesi olacak.

-Üniversite öğrencilerinin üstüne coplarla gidenler mi demokrat. Yoksulluğu kaldıracağız dediler. Yoksul sayısı artıyor. Yolsuzlukları da kaldıracağız dediler. Ama gelin görün ki pek çok ülkenim firmaları kendi kayıtları*gunöre Türkiye'de ödedikleri rüşveti çıkardılar. Türkiye'nin binlerce sorunu varsa bizim de binlerce çözümümüz var. CHP genleriyle oynanmamış bir partidir.


"CHP'de gençler ve kadınlar daha çok yer alacak"

-Kadın kardeşlerim sizin siyasal eviniz CHP'dir. Kadınlaar seçme seçilme hakkını verdik ama başka bir tablodan söz etmek istiyorum. 21. yüzyılda 4 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor. Bunun ayıbı kadınlarımızda değil. Bunun ayıbı bu konuyu ihmal eden siyasilerin ayıbıdır. Unutmayın daha geçen yıl Diyarbakır'da iftarda evine bir şey götüremediği için intihar eden babayı düşünün. Yoksulluğu düşünün. Kadın kardeşlerimiz bunu unutmamalıdır. Kadın kardeşlerim sizin mübarek ellerinizle CHP'yi iktidara taşıyalım. Sanatçılara söz veriyorum size özgürlükleri sonuna kadar açacağız.



"Yoksulluğu yeneceğiz"


-Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir aile yiyyeceksiz kalmayacak. Yoksul ailede kadının hesabına her ay asgari ücret kadar para yatıracağız. AKP parayı nereden bulacaksın diyor. Sen yandaşlarına, ihaleye fesat karıştıranlara para buluyorsun sıra fakir fukaraay gelince parayı nerdeen bulacaksın diyor. Biz parayı buluruz. Çünkü biz Cumhuriyet halk Partisiyiz.



Atanamayan öğretmenlere çağrı

-Bütün atamayan öğretmenelr sesleniyorum. İktidarımızda atanamayan öğretmen kalmayacak. Bizim umudumuz halkımızdır. Siyasette şunu söyledik. Halka hep doğruları söyledik.



"İntibak yasası çıkacak"

-Büyük bir umutla emeklilerin büyük bir kısmı AKP’ye oy verdi. Ne yaptı biliyor musunuz? Emeklinin başına çorap ördü. Önce bir yasa çıkardı. Hani Recep bey diyor ya kişi başı gelir 15 bin dolara çıktı diye, hiç kimsenin geliri 15 bin dolara çıkması mümkün değil. Emekliye pay almayacak diye yasa çıkardı AKP hükümeti. Bir başka nokta esnaf emeklileri. Esnaf çalıştı, emekli oldu, ayrıldı. Emekli aylığından tekrar çalışırsa yüzde 40 kesilecek dendi. Biz CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne gittik ve bunu iptal ettik. Onu yüzde 15’e düşürdüler. Çalışan bir esnafın aylığından, sosyal güvenlik destek primini niye kesersiniz? Biz sizin aylığınızdan kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız. Yıllardır beklediğiniz, kim yapar diye düşündüğünüz, intibak yasasını da biz çıkaracağız.


"Mazotta ÖTV'yi kaldıracağız"

-Adım adım Türkiye’yi gezdi biz ÖTV’yi kaldıracağız dediler. Köylü vatandaşlarım da inandılar. Mazotta ÖTV’yi kaldırdılar mı? Biz söz veriyoruz. Bizim sözümüz CHP’nin sözüdür. Ben söz veriyorum. Benim sözüm işçi Kemal’in, memur Kemal’in sözüdür. Halkını seven Kemal’in sözüdür. Biz kaldıracağız. Başbakan diyor ki parayı nereden bulacaksınız. Kulağı iyi duysun diye sesleniyorum.

Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil Kemal Kılıçdaroğlu. Parayı bulurum diyorsam ben parayı bulurum.


"Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu"

-Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil Kemal Kılıçdaroğlu. Parayı bulurum diyorsam ben parayı bulurum.





"Taşeron işçiliği olmayacak"

-Yeni bir şey çıkardılar. Taşeron işçilik. Kıdem, tazminat hakkınız olmayacak. Grev hakkınız olmayacak. İzin hakkınız bile olmayacak. Yani köle düzeninde çalışacaksın. Bütün taşeron işçilerine söz veriyoruz. Kamuda taşeron işçiliği tarihe gömeceğiz. 4B,4C ucubesini de kaldıracağız.





"Tespih gibi dizilmiş rektörler"

Başbakan’ın önünde tespih gibi dizilmiş rektör olur mu? Bu ayıbı kaldıracağız. Üniversite sadece adı üniversite değil. Üniversiteyi üniversite yapan özgürlüktür, bilimidir, kendi öğrencileridir. Aman ses çıkarma otur yerine. Sınava gir zaten orda da torpil var. Seni kapı dışarı edeceğim. Bu mu düşünce?





"YÖK ve harçlar kalkacak"

-Bütün üniversite gençliğine sesleniyorum. YÖK denen ucubeyi kaldıracağız. Biz daha 1402’likleri unutmadık. 12 Eylül’den hesaplaşacaklardı sözde. YÖK’ü niye kaldırmıyorsun? Ama kaldırmazlar. Çünkü daha üniversiteleri dize getirecekler. Oraları da köleleştirecekler. Ama izin vermeyeceğiz. Harçları da kaldıracağız. Bütçedekilere de baktık. Harçlar kaldırılabilir. Kaldıracağız. Sadece bununla mı yetineceğiz.





"AYİM kalkacak"

-Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız. Neye özel? AKP’ye özel. Hakimi kim? Başbakan Erdoğan. Askeri Yüksek İdare Mahkemelerini de kaldıracağız. Sivil yargı, çağdaş yargı. Bizim yaptığımız Anayasa’da, yargı siyaset değil adalet dağıtacaktır.



http://www.cumhuriye...

#2 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 19:34

İzlerken şunu düşündüm bol Atatürk soslu, içi boş vaatlerdi... Nasıl yapacaksın; Benim adam kemal... Hadi canım dedim epey...

TVde konuk olan tüm CHPliler Atatürk'ün partisi dedi durdu... Biz yapacaz dedi, ama şimdiye kadar ne yaptıklarını veya nasıl yapacaklarını hep es geçtiler...

Emin olun halk yemez... Baykal'ı özledim... AKP ve GUNDİ kemal elbirliğiyle birilerinin devletini hazırlıyor... Biri bol din sosu ekliyor, diğeri Atatürk, halkta uyur gezer modunda olanları seyrediyor...

Allah tez zamanda uyanmayı ve hesap sormayı nasip etsin...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 19:51

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NDAN TÜRKİYE'YE 41 SÖZ:
1- Hak ve özgürlükleri genişleten ve güvence altına alan bir Anayasa hayata geçirilecektir.
2- Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kaldırılacaktır
3-DGM'lerin yerine getirilen özel yetkili mahkemeler kaldırılacaktır
4- Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kumu, Atatürk'ün vasiyetine uygun olarak eski konumuna getirilecektir
5- Medya özgür ve bağımsız olacaktır
6- Özel yaşamın gizliliği sağlanacak, telefon dinleyenlerden, korku imparatorluğu yaratanlardan hesap sorulacaktır
7- Faili meçhul cinayetler aydınlatılarak, devletin içindeki çeteler ortaya çıkarılacaktır
8- YÖK kaldırılacaktır
9- Üniversiteler bilimsel, yönetsel ve mali özerkliğe kavuşturulacaktır
10- Üniversite yönetimlerinde gençlere söz hakkı verilecek ve karar sürecine katılmaları sağlanacaktır
11- Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu en geç iki yıl içinde tümüyle çözülecektir
12- Harçlar kaldırılacaktır
13-Aile sigortası getirilerek sosyal devlet güçlendirilecek, yoksulluk tarihe gömülecektir
14- İşsizlik sigortası fonu, amacına yönelik olarak kullanılacaktır
15- Kamuda taşeron işçilik kaldırılarak, taşeron işçiler ILO normlarına göre kadrolu çalıştırılacaktır
16- Kamuda 4/B ve 4/C uygulamalarına son verilecektir
17- Emeklilere milli gelir artışından pay verilecektir
18- Emeklilerin beklediği intibak yasası çıkarılarak, emekliler arasındaki eşitsizlik giderilecektir.
19- Tarım ve çiftçi desteklenecek, mazotta ÖTV kaldırılarak, mazot fiyatı yarıya indirilecektir.
20- Kadın ve gençlerimizin siyasette temsili artırılacaktır.
21- Temsilde adalet ilkesini yok eden yüzde 10 seçim barajı kaldırılacaktır.
22- Seçim yasaları değiştirilerek, liderlerin değil, milletin kendi milletvekilini seçebilmesi sağlanacaktır.
23- Siyasi Partiler Yasası demokratikleştirilecek, lider sultasına son verilecektir.
24- Milletvekili dokunulmazlıkları, kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılacaktır.
25- Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacaktır.
26- Seçimle gelen milletvekilleri ve yöneticilerin mal bildirimleri internet ortamında kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.
27- Siyasetin finansmanı şeffaf hale getirilecektir.
28- Parlamentoda, başkanlığını muhalefetin yapacağı, Kesin Hesap Komisyonu kurulacaktır.
29- Kamu İhale Yasası AB standartlarında yeniden düzenlenecektir.
30- GAP Projesi bir an önce tamamlanacak, GAP'a ayrılmış kaynaklar amaçları dışında kullanılmayacaktır.
31- Güney Doğu'daki mayınlı araziler mayınlardan arındırılarak, topraksız köylülere verilecektir.
32- Doğu ve Güneydoğu'da seçilmiş yatırımlara, sıfır faizli ve uzun vadeli kredi verilecektir.
33- Doğu ve Güneydoğu'da işsizlik ve aş sorunu doğrudan yapılacak devlet yatırımları ile çözümlenecektir.
34- Yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verilerek, Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülke konumdan çıkarılacaktır.
35- Çevre talanına 'dur' denilecektir.
36- Rant yasaları değil, kent yasaları çıkarılacaktır.
37- 2/B arazilerinin mülkiyet sorunu çözülecek, kullandıkları araziler orman köylüsüne bedelsiz verilecektir.
38- Üreticinin baş tacı olduğu bir ekonomik düzen kurulacaktır.
39- Ekonomi sıcak paraya değil, 'çalışana, üretene alın terine' teslim edilecektir.
40- Bilim ve teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli bir ekonomik kalkınma hedeflenecektir.
41- Türkiye 2023 yılında bölgesinde lider, dünyada oyun kurucu konuma taşınacaktır.




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#4 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 19:54

İzlerken şunu düşündüm bol Atatürk soslu, içi boş vaatlerdi... Nasıl yapacaksın; Benim adam kemal... Hadi canım dedim epey...


Yeni birşey yok. Boş vaatler..
Benim adım Kemal'le bu işler olmuyor ki.


Allah tez zamanda uyanmayı ve hesap sormayı nasip etsin...


Amin..

Değişiklikler Kaydedildi...

#5 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 22:13

ya diyorsunuz ki işte boş konuşuyori nerden bulacak bulacağı garanti değil filan.

ona bakarsanız sizin de chp'ye oy vereceğiniz garanti değil, chp'ye oy vereceğiniz yok konuşuyonuz işte *zong:P

#6 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 22:34

Tam baykal'a oy vermeyi hayal ettiğim zamanda adam gitti, kürtçü kemal geldi...

Baykal'a bu denli bağlanmaya başlamışken, eline tutşturulan belgelerle siyasicilik oynayan kemal beyin boş konuşmasını eleştiriyom ben :P

Ha nerden biliyon boş konuştuğunu diyecek olursanız benim adım Aykut biliyom diyosam biliyorumdur :P




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#7 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 22:53

ona bakarsanız sizin de chp'ye oy vereceğiniz garanti değil, chp'ye oy vereceğiniz yok konuşuyonuz işte *zong:P


adam haklı :P

Değişiklikler Kaydedildi...

#8 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 23:16

Bu ülkeyi ne zaman Türkler yönetecek ?

Büyük siyasi partilerin, önemli bakanlıkların başındakilere bakıyoruz, bir tek Türk yok.

#9 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 18.12.2010 - 23:25

CHP kurultayında son anda yapılan bir itiraz, gündeme bomba gibi düştü.

Kurultay başkanlık divanına, CHP tüzüğünde yer alan “Parti Meclisi’nin dörtte biri kadınlardan oluşur” maddesine aykırı liste hazırlandığı gerekçesiyle itirazda bulunuldu.

İtirazın gerekçesi şu;

CHP Parti Meclisi’nde toplam 80 kişi görev yapıyor. Bunların 68 asil üye, 12’si ise Bilim yönetim ve Kültür Platformu üyeliğinden seçiliyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun bugün Kurultay’a sunduğu 68 kişilik asil üye listesinde toplam 15 kadın bulunuyor. /_np/7413/12267413.jpg

Bilim Yönetim ve Kültür Platformu için oluşturulan 18 kişilik “aday listesinde” ise toplam 8 kadın bulunuyor.

İki listenin toplam kadın aday sayısı 23’ü buluyor. Bu iki liste birlikte ele alındığında, kadın kotası olan dörtte birlik oran tutturuluyor. (Kadın kotası uyarınca 80 kişilik PM’nin en az 20’sinin kadın olması gerekiyor)

İTİRAZ ŞÖYLE

Kurultay divanına yapılan itiraz ise şöyle;

Parti Meclisi ve Bilim Platformu aday listeleri “birlikte değil, ayrı ayrı” değerlendirilmeli. Yani itiraza göre, her iki listede de ayrı ayrı yüzde 20 kadın kotası korunmalı.

Bu hesaba göre, 68 kişilik asil üye listesinde en az 17 kadın üye olması gerekiyor. Oysa listede 15 kadın üye bulunuyor.

İtirazı yapanlar, kurultay divanının bu durumu düzeltmek için iki seçeneği bulunduğunu kaydediyorlar;

Bunlar şöyle;

Ya parti meclisi seçimi yeniden yapılacak;

Ya da, parti meclisi asil listesinde yer alan isimlerden en az oyu alan iki kişi düşecek, bunların yerine yedek listeden en çok oyu alan iki kadının adı asil listeye girecek.

HEDEFTE GÜRSEL TEKİN VE SEZGİN TANRIKULU VAR

Eğer itiraz haklı bulunursa, asil listeden en az oyu alan iki kişinin, Parti Meclisi listesinden düşmesi sözkonusu olacak. En düşük oy alanlar ise, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu.

GENEL MERKEZ EKİBİ: YANLIŞ YAPILMADI

Listeyi hazırlayan CHP Genel Merkez ekibi ise, itiraz gerekçesinin geçersiz olduğunu savunuyor. Genel merkez ekibi, kadın kotası dikkate alınırken, asil liste ile Bilim platformunun birlikte değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor. Bu çerçevede, iki liste birlikte değerlendirildiğinde, kadın aday sayısının 23 olduğu, bunun da 20 kişilik kontenjanı aşan bir sayı olduğu vurgulanıyor.

Değişiklikler Kaydedildi...

#10 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 19.12.2010 - 00:27

gandi seçim kazandı hayırlı olsun :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#11 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 19.12.2010 - 11:12

Wici Kemal : ) konuşuyor konuşuyooor konuşuyor. Ama sadece konuşuyor.

Birileri ya gerçekten inanıyor yada inanmış gibi yapıp gazlıyorlar adamı.

Seçimden önce bir Genel Kurul daha bekliyorum ben.

Rüzgar sanıyorlar hissettikleri serinliği

Halbuki kongre salonun arka kapası açık kalmış.

Cereyan yapıyor kemal cereyan : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#12 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 19.12.2010 - 12:19

Ülkeyi yöneten hırsızlar çetesi, adı Kemal olandan yeğdir bu millete.
Sürü zihniyetinden kurtulamadıkça daha çok güdülmeye mahkumuz..


Gönderilen Resim

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#13 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 19.12.2010 - 19:54

Çankaya İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin dün yapılan kurultayında 'kadın kotası' ile ilgili itirazı reddetti. Böylece Gürsel Tekin Parti Meclisi'ne girecek.

Dün gece Çankaya İlçesi Seçim Kurulu’nda yapılan kurultayda “tüzük gereği yerine getirilmedi. Parti meclisi asil listesinde yüzde 20’lik kadın kotasına uyulmadı” şikâyeti üzerine formül arayışı başlamıştı. Yapılan ilk değerlendirilmelerde, şikâyetin seçim kurulu tarafından reddedilme ihtimalinin yüksek olacağı, yine de bir önlem olarak iki vekil istifa ettirilerek yerine kadınların alınması fikri ağırlık kazandı.

Beklendiği gibi seçim kurulu itirazı reddetti.

Şikâyetin haklı bulunulması halinde, oylamada en az oyu alan iki isim, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu’nun listeden düşmesi söz konusu olabilecekti. Şimdi iki isim de Parti Meclisi'nde kalmış oldu.

Değişiklikler Kaydedildi...

#14 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.12.2010 - 20:05

kürtçü kemal geldi...

o değil de bu adamın ne kürtçülüğünü gördünüz ben onu anlamadım. adam koca kurultayda bir kere kürt bile demedi. dersim'li olduğu halde dersim isyanında ölenlere; devrimlerde böyle şeyler olur dedi. kürt sorunuyla ilgili çözüm önerisi; et balık kurumu açılsın, bölgeye ekonomik yatırımlar yapılsın. başka da bir şey demiyor. bunları zaten mhp de diyor. bu ahval ve şerait içinde adamın tek kürtçülüğü doğuştan kürt ve alevi kökenli olması. hani zaman gazetesi; dersim isyanıyla meşhur tunceli'de doğan kemal kılıçdaroğlu diyordu ya öyle bir şey yani.

şuncacık şeye bile kürtçülük deniyorsa, buna bile tahammül edilemiyorsa bu iş nasıl olacak ben onu anlamıyorum.

#15 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 20.12.2010 - 00:32

Kılıçdaroğlu, kürt kökenli olabilir, alevi olabilir, Tuceli'li olabilir. Bunlar suç mudur? Bu vasıfları, ırkçı boşbakan gibi bir suçmuş gibi dile getirmenin adı ne?


Teröristbaşının direktifleriyle hareket edenlere, hemen her gün kendilerine, bu ülkeye, mitinglerde, mecliste küfür gibi sözler edenlere gıkı çıkmayanlar, birisinin sahip olduğu vasfı suçmuş gibi dillerine dolarlar.

 580023663830.jpg


#16 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 20.12.2010 - 00:37

Kimsenin birşeyi doladığı yok aksine icraatlarına diyesim var ve diyorum...

Gelir gelmez genel aften bahseden sonra çarkeden babam mıydı?

Evet kürt sorununun çözülmesi için boşbakanla elele kolkola giren kürtçü kemaldir...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#17 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 20.12.2010 - 00:43

"kıroyum ama para bende" demek istemiştir belkide *cool
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#18 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.12.2010 - 00:51

Kimsenin burada kafatası ölçtüğü yok. Fenotiplerine bakıp adam da seçmiyoruz. Bu ülkeye, bu millete, bu devlete bağlı insanlara, ''Bırak sen devleti-milleti sevmeyi, eline silah alıp dağa çık'' da demiyoruz.

Söylenilen şey açık ve net:

Osmanlı zamanından beri aşağılanan, hor görülen, azınlıklar altında ezilen, buna rağmen devletine küsmeyip sürekli üreten, ülkesi için çalışan ve en ağır bedelleri ödemesine rağmen sadakatilerinden ödün vermeyen Türkler'in bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz.




#19 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 20.12.2010 - 08:44

Habur'da açılım sevdasına, PKK'lı köpeklerle birlik olup çalgı çengi ile bir yerlerini açanları daha unutmadık..

Birgün gelir o çalgıyı biz çalarız, çengi diyede onları oynatırız. Allah büyük...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#20 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 21.12.2010 - 16:09

Adı Kemal olan parayı bulur
ÖTV kaldırılacak: Maliye Bakanlığı sadece mazottaki ÖTV'nin kaldırılmasının maliyetini yeni hesapladı: 14 milyar.
Yurtsuz öğrenci kalmayacak: Yurt sorununun tam anlamıyla çözülmesi için en az 500 bin yatak kapasiteli yurt yapılması gerekiyor.
25 milyar liralık yatırım yapılması lazım.
Emekliler eşitlenecek: 3 milyon emeklinin maaşlarının eşitlenmesi öngörülüyor. Yıllık 36 milyar lira ek kaynak bulunması gerekiyor.
4/C ve 4/B bitecek: 4/C ve 4/B'li olarak çalışan tüm işçilerin kadroya alınması ve haklarının iyileştirilmesi gerekiyor. Aylık 3 milyar lira, yıllık ise 36 milyar lira maliyeti bulunuyor.
Taşeron işçilik kalkacak: Kamuda 300 bin taşeron işçi var. Kadroya alınması halinde, yıllık 7.2 milyar liralık ek yük gelecek.
Başta söylediğimi tekrarlayayım.
Bazılarımız hiç yaşlanmıyor.
Toplum 2010 yılını yaşarken, onlar 1960'ların dünyasındaki iflas etmiş siyasal ve ekonomik söylemlerle, topluma vaatler sunuyorlar.


Mehmet Barlas / Sabah

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli