Jump to content



Başbakan Yine Bildiğimiz Gibi


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 14.12.2010 - 16:19


"...“Sayın Başbakan yine bildiğimiz gibi…”

Kendisine karşı hiç kabalaşılmadığı halde, her ağzını açtığında kabalaşan , küstahlaşan, bas bas bağırıp,
meclis gibi bir demokrasi mabedinde herkese tepeden bakan tipik bir vaka,

İncelemeden kendi ekibiyle ilgili rüşvet haberini görmezden gelip, elinin tersiyle iten yanlı bir adaletsiz,

Biz insani gelişim endeksinde çok gerilerdeyiz dedikçe, hala 16. Büyük ekonomiyiz diyerek
kendini kandıran ve birilerinin ona çıplak demesini bekleyen bir kral;

Biz gençler hoşgörü bekliyor dedikçe, onlara köteği layık gören çağdışı bir despot,

Kendi 8 yılda yapamadıklarının hesabını verecek yerde, başkasının birkaç aylık döneminin hesabını olur olmaz şekilde,
acımasızca soracak kadar çaresiz

Bu eğitim kalitesiyle Türk insanını ileriye taşıyamayız dedikçe, bozuk plak gibi eline tutuşturulan yalan yanlış sayılara sarılan, at gözlüğü takmış bir idareyi maslahatçı,

Acı ilacın çoğunu seçim kaybetmek pahasına içen, ömrünün son demlerini bile ülkesine hizmetle geçiren Merhum Bülent Ecevit’in son hükümet döneminde aldığı köklü kararları görmezden gelen, kanıtlanmış bir nankör,

Ülkenin içine sürüklendiği girdabı anlamaktan yoksun bir birikimsiz,

Milletin oyuna ipotek koyup, Haziran seçimlerinden mutlak galip çıkacağını şimdiden açıklayacak kadar milleti küçümseyen bir kişilik,

Şiddeti bir cevap vasıtası olarak görecek kadar gözü dönmüş,

Dünyanın Sultan Süleyman’a bile kalmadığını bilmeyecek kadar aymaz..."

http://www.hurriyet....549.asp?gid=373
*************************************************************************************


Boşbakana, "cuk" diye oturmuş tanımlamalar.

Bu söylenilenlere cevabı da, ağlak Arınç ve kukla Hüseyin Çelik verecek, peşisıra boşbakan hakaret var diye mahkeme yolunu tutacaktır.

Edited by ebarah, 14.12.2010 - 16:24.

 580023663830.jpg


#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 27.12.2010 - 14:22

"CUK OTURTMALARA" Muharrem İnce ile devam edelim...



CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bütçenin tümü üzerinde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. Başbakan'ı çark etmek ve tornistan etmekle suçlayan İnce, AKP'li milletvekillerine de,

"Ve siz, sayın milletvekilleri, bu Bakanlar Kurulu'nu, Başbakan'ı aklayan paklayan sayın milletvekilleri, Kâbe'de, Mekke'de tavaf ederken Meclis'te oy kullanma becerisini gösteren sayın evliyalar" diye seslendi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçenin tümü üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. "Sayın Başbakan'ın çok sevdiği 'çark etmek', 'tornistan' sözcüklerine birkaç örnek vermek istiyorum" diyen İnce, şöyle dedi:

"Füze Kalkanı Projesi gündeme geldiğinde 'Düğme bizde olacak' daha sonra 'Düğme NATO'da olacak' denildi. Bu da tornistana örnektir. Kendisine haksızlık etmeyeyim, Nobel Ekonomi Ödülü'ne aday gösterilmelidir bence. Millî gelir hesaplama yöntemlerini bir gecede değiştirerek her Türk vatandaşına 2 bin 354 dolar para kazandıran bir Başbakan yalnızca bizde vardır."



'Memleketten insan manzaraları'

"Memleketten insan manzaraları sunacağım" diyen İnce, şöyle dedi:

"Nevşehir'in Kozaklı Akpınar köyünün sekiz aydır suyu elektrik borcu yüzünden akmıyor. Şırnak'ta öğrenciler mum ışığında KPSS'ye girdiler. Ardahan'da öğrenciler at arabasıyla taşımalı eğitim görüyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde, engelli bir çocuğuna saçını süpürge eden anneyi önce 'yılın annesi' seçtiler, daha sonra sendika değiştirmediği gerekçesiyle on kez sürgün ettiler. Sayın Başbakan on altı yaşında idam edilen Erdal Eren için gözyaşı döktü, ağladı ama AKP'li Esenyurt Belediyesi, Erdal Eren'i anma gecesi için salon vermedi. Bir buçuk yılda kırk dört ülkeye yetmiş bir ziyaret yapmakla övünen bir Devlet Bakanı. Eğitimin farklı iki tanımını dahi yapamayan bir Millî Eğitim Bakanı.Yumurta atan öğrenciden siyah ceketinin sol omzu kirlendiği için davacı olan Vakko bayisi Devlet Bakanı."


"Milleti gelişmişlikte 83'üncü, kendisi 2'nci olan bir Başbakan. Lübnan'da katile 'katil' deyip Bağdat'ta dili tutulan bir Başbakan" diye konuşan İnce, Başbakan'ı şu sözlerle eleştirdi: "Dünyanın en pahalı benzinini tükettiren bir Başbakan. 'Sesimizi sadece millet keser' deyip milletin sesini polis copuyla kesen bir Başbakan. Telekom'u Lübnanlıya sattıktan sonra sultan gibi karşılanan bir Başbakan. İngiliz viski şirketlerinin 500 milyon dolarlık borcunu affedip Çayyolu'da içkili mekân bastıran bir Başbakan."


Başbakan'ı sert sözlerle eleştiren İnce,

"Bir yakasında Kaddafi'nin İnsan Hakları Ödülü, öbür yakasında Yahudi Cesaret Ödülü, boynunda İslam'a Hizmet Ödülü'nü taşıyan bir Başbakan"


"Yargıç devletine son deyip kadı devletini kuran bir Başbakan" diyen İnce, "Taksimetrede bile gece tarifesi yokken, sağlıkta gece tarifesi başlatan bir Başbakan" dedi.

'Yumurtadan Ergenekon çıkaran Başbakan'

Konuşmasında Başbakan'a yüklenen İnce,

"Yumurtadan Ergenekon çıkaran bir Başbakan. Dumansız hava sahasında bir numara, yalansız hava sahasında son numara bir Başbakan. Kendi yurttaşlarını ABD ilaç şirketlerine kobay olarak kullandıran bir Başbakan. Cari açıkta, borç stokunda, protestolu senetle karşılıksız çek sayısında, bütçe açığında rekor kıran bir Başbakan. Şehir merkezindeki değerli arsaları olan okulları satmak için kanun çıkaran bir Başbakan" dedi..


'Devletin kodlarıyla oynadınız'

AKP'yi devletin kodlarıyla oynamakla suçlayan İnce,

"Bu milletin, doksan yıl önce birlik ve beraberliğini kuran bu milletin sekiz yılda birbirine düşmesine sebep oldunuz. İmralı'ya gündem belirleten, tarikatlarla koalisyon kurup Bakanlar Kurulunu paylaştıran bir hükûmet oldunuz. Devletin valisine, müsteşarına, bakanına 'Benim bakanım', 'Benim vali' deyip Apo'yla görüşme konusunda 'Ben görüşmedim, devlet görüştü' dediniz" dedi.



'Meclis'te oy kullanma becerisini gösteren sayın evliyalar'

CHP'li İnce, AKP'li milletvekillerine de şöyle seslendi:

"Ve siz, sayın milletvekilleri, bu Bakanlar Kurulunu, Başbakan'ı aklayan paklayan sayın milletvekilleri, Kâbe'de, Mekke'de tavaf ederken Meclis'te oy kullanma becerisini gösteren sayın evliyalar, siz de bunlara seyirci kaldınız."



'Deniz Feneri'ne konamadınız'

"Ergenekon dediniz, her yere kondunuz" diyen İnce "Rektörlerin başına kondunuz, yargıçların başına kondunuz, askerlerin başına kondunuz, savcıların başına kondunuz, gazetecilerin başına kondunuz, düşünen, yazan, size muhalif herkesin başına kondunuz, bir tek Deniz Feneri'ne konamadınız" dedi.



Yurttaşlara seslendi

Yurttaşlara da seslenen İnce, "Ey halkım! Hastalık yayılıyor. Pas demiri yiyor. Yüreklerin kulakları sağır. Hava kurşun gibi ağır. Bağır bağır bağırıyorum.Sizi, hepinizi, AKP'den hesap sormaya çağırıyorum" dedi.


İnce'den projeler

AKP'ye birkaç proje önerdiğine dikkat çeken İnce, şöyle dedi:

"Eğitimde Fatih Projesi'nden sonra, ben size bir 'Ömer projesi' öneriyorum: Öğretmenlerin maaşlarını ele güne muhtaç etmeyecek rakama yükseltme projesi. Baş harflerine bakarsanız Ömer projesidir. Bir projem daha var size 'Orhan projesi' ortalık rezalet, hani adaletin nerede projesi. Size bir projem daha var, 'Yavuz projesi' yalanı, avantayı, vurgunu, zalimliği yok etme projesi. Bakın, bir projem daha var -bunu gerçi yakından bilirsiniz- 'Vahdet projesi' Vatanı, Atatürkçülüğü, hürriyeti derdest etme teknikleri projesi."


Başbakan'a yanıt

Başbakan'ın, "Üç koyun güdemeyenler" diyerek CHP'yi eleştirdiğini hatırlatan İnce, "Koyun gütmek marifet değildir, keçi gütmek marifettir. Koyun gütmek kolaydır, keçi gütmek zordur, bu bir. Memlekette güdülecek koyun mu kaldı? Bu memleketin koyunları Uruguay'dan, Paraguay'dan gelir oldu. Memlekette koyunları yok ettiniz. Sayın Başbakana diyorum ki: Önce şuna bir baksın. Yani keçi gütmek ile koyun gütmek arasındaki farkı bir öğrensin. Sonra da memlekette koyun kaldı mı? Bu koyunlar nereye gitti? Hangi hayvancılık politikasıyla bu memleketi bu hâle getirdim? Bir de buna baksın" dedi.


Posterli eleştiri

"Bunu da size AKP'li belediyelere kapak olsun diye gönderiyorum. Bakın, öğrenci polisi nasıl da dövüyor görüyor musunuz? İleri demokrasi anıtı bu" diyen İnce, elindeki posteri gösterdi.

Edited by ebarah, 27.12.2010 - 14:22.

 580023663830.jpg






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users