İçerik değiştir



23 Nisan


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 56 yanıt verildi

#21 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 23.04.2007 - 00:34

Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun,yani bizim oluşunun ölümsüzleştiği,adını "bayram" koyup,"bayram" ettiğimiz,bundan tam 87 yıl önce,o şerefli insanların meclisinin kuruluşunun yıldönümü bugün..Ve aziz milletin geleceği çocukların bayramı..

Kutlu olsun halkım!

#22 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 23.04.2007 - 05:28

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun..

#23 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 23.04.2007 - 11:39

Ahmet Necdet Sezer(23 Nisan 2007):

"TBMM’nin açılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun da habercisi. 23 Nisan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgeliyor. Laik ve demokratik rejimimizin temel kurumu TBMM, Atatürk’ün anlatımıyla ’Türk milletinin asırlar süren aramalarının özeti ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı timsali’ oldu. Bugün de, TBMM, O’nun yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorunda. Meclisimizin büyük rol üstleneceğine, varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi aydınlatan, toplumumuza umut veren çalışmalarını, sorumlu ve duyarlı yaklaşımlarını bugün ve gelecekte de kararlılıkla sürdüreceğine inanıyoruz."


Kutluolsun :)
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#24 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.04.2008 - 01:18

23 NİSAN

Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

İşte, bugün bir meclis kuruldu,
Sonra hemen padişah kovuldu.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.


Bugün, Atatürk'ten bir armağan,
Yoksa, tutsak olurduk sen inan.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.



Gönderilen Resim



Bayramınız kutlu olsun Harabe'nin Çocukları :icecream:

#25 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.04.2008 - 01:27

Bende bunu armağan edeyim çocuklara...

Balon tıklayın sonra ipin bağlandığı yere tuklayın bi de :icecream:

http://www.meb.gov.t...2008/index.html
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#26 nil_law

nil_law

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.229 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Ankara Adliyesi/ Sıhhıye

Gönderim zamanı 23.04.2008 - 08:32

--------------------------------------------------------------------------------

Atatürk diyor ki:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkının Egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.
hiç bir dönemde avukatlar esir kullanmadı ama kölede olmadı...

#27 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 23.04.2008 - 13:10

23 Nisan yalnızca bir çocuk bayramı değildir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.

Atatürk' ün "Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir" sözünün 23 Nisan 1920 yılında TBMM nin kurulmasıyla hayata geçiriliş noktasıdır.

Egemenlik hakkımıza tecavüz etmeye çalıştıkları şu son dönemlerde Millet olarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun diyorum ben.. : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#28 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.04.2008 - 13:43

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun...

#29 DuMaN

DuMaN

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 980 Mesaj
  • Konum:Ankara
  • İlgi Alanları:müzik müzik müzik <br>rock müzik,<br>Elektrogitar<br>

Gönderim zamanı 23.04.2008 - 17:28

23 Nisan deyince herkes çocuk bayramı olarak algılar nedense.. Oysa ki 23 Nisan Türk milletinin egemenliğini tam olarak eline almasının günüdür. Daha önce Osmanlı Devletinde Meşrutiyet ilan edilsede, Millet Egemenliği tam olarak Milletin özgür iradesine verilmemişti. Bu 23 Nisan 1920 yılında TBMM 'nin açılmasıyla mümkün olmuştur.Bu günlerde Ulusal Egemenliğimize sahip çıkmak zorundayız.Egemenliğimiz için dönen oyunlar herkes tarafından bilinmekte.Ona ve Türk Milletinin geleceği olan çocuklarımıza sahip çıkmanın zamanı.Tüm Türk Milletinin ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun..

Bu mesaj AcKoPeK tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 23.04.2008 - 17:28

HaRaBe YaN GeLiP YaTMa YeRi DeÐiLDiR!!!

#30 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 24.04.2008 - 08:59

Gönderilen Resim


Gönderilen Resim

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklar için bir şenlik. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenleniyor. Egemenliğin ilan edilmesinin ve ardından bu günün 'çocuk bayramı' olarak kutlanmasının tarihsel gelişimi ise şöyle:
İstanbul'un 16 Mart 1920'de düşman askerleri tarafından işgalinden sonra Osmanlı Mebusan Meclisi'nin görevini sürdürmesine imkan kalmamıştı. İşgal güçleri arasında yer alan İngiliz askerleri meclisi basarak bazı milletvekillerini tutuklamışlardı. O sırada Ankara'da bulunan Atatürk, bu durum üzerine 19 Mart 1920 günü vilayetlere ve kolordu komutanlıklarına bildiri göndererek durumu açıkladı. Bildiride ayrıca ülkenin bağımsızlığını korumak amacıyla bir Milli Meclis'in Ankara'da toplanması için çalışılmasını istiyordu. Bu bildiri üzerine tüm illerden 232 milletvekili seçildi. İstanbul'dan gelen 92, Yunanistan ve Malta'dan gelen 14 milletvekili ile bu sayı 337'ye yükseldi. Fakat 23 Nisan 1920 günü yapılan ilk toplantıya ancak 115 milletvekili katıldı. O gün çalışmalarına başlayan milletvekilleri güç şartlar altında çalışmaya başladılar. Meclisin çalışmalarının tek amacı vardı: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Atatürk'ün çocuk sevgisini herkes biliyor. Atatürk'ün manevi çocuklarıyla ilişkisi, o yıllarda yaşayan kişilerin anı kitaplarında yer alıyor. Bütün konuşmalarında Bugünün küçükleri yarının büyükleri diyerek geleceğin çocukların elinde olduğunu her fırsatta belirten Atatürk, 1924'te ilk Meclis'in açılış tarihi olan '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra ise bu bayramı çocuklara armağan etti.

SADECE ÇOCUK BAYRAMI DEÐİL ULUSUMUZUN EGEMENLİK BAYRAMI

Bugün 23 Nisan, yani Türk milli devriminin yıldönümü. İşbirlikçi İstanbul hükümetine karşı Ankara'da Millet Meclisi'mizin kuruluşunun yıldönümü. 23 Nisan'ın sloganı ise "Egemenlik Kayıtsız Şartsız milletindir."

Bugün milletimizin dört milli bayramından birini kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Ankara'da 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi 86 yıl önce bugün okul sıralarından sandalyeler ve Ankaralı marangozların imal ettiği bir kürsüyle çalışmalarına başladı. İlk meclisimiz Kurtuluş Savaşı'na, Büyük Taarruz'a, yeni alfabeye, saltanat ve hilafetin kaldırılmasına ve daha pek çok devrime karar verdi. İlk meclisimiz medeniyetin merkezinde bir ülke olduğumuzu da gösterdi ve kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülke olma özelliğini milletimize verdi.

Ve elbette "egemenlik." İstanbul'da işgalcilerle işbirliği yapan Vahdettin, Damat Ferit ve yandaşlarının saltanatına karşı Millet Meclisimiz "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" dedi. İşte 23 Nisan, işte ulusumuzun egemenlik bayramının anlamı bu. Bayram daha sonra Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. Elbette 23 Nisan çocuk bayramı olarak da kutlanacak, sonuçta Ata'mız öyle emretti ama aslını unutmadan Ulusal Egemenlik Bayramı olduğunu unutmadan.

Bu mesaj Mollaömeroğlu tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.04.2008 - 09:12


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#31 alsancakE24

alsancakE24

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.849 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.04.2009 - 15:21

Gönderilen Resim

Yarın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...
Bugünden herkes balkonlarına, pencerelerine bayrağını assın.
Kontrol edeceğim, ona göre...

Tüm ulusumuzun ve harabe.net'in bayramı kutlu olsun.

#32 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.04.2009 - 15:35

Bak iyi hatırlattın annem evde yok o asardı.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#33 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 22.04.2009 - 15:40

en sevdiğim sayı 23... en sevdiğim aylardandır nisan...o da ne bir daire mi..haydi elele çocuklar....bu gelen bayram bizim bayram..aa bayram abi nağber naassın <_<



eheheh...herkesin bu özel günü kutlu olsun hem de bugünden :mad1:

#34 K@LPSİZ

K@LPSİZ

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.160 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Ankara

Gönderim zamanı 22.04.2009 - 15:46

Kutlu olsun 23 Nisanımız..
Kimsenin adı dudaklarımı kandıramadı...

#35 Rose&Rain

Rose&Rain

    Kayıp

  • Dokunulmazlar
  • 5.735 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Sandal
  • İlgi Alanları:çok geniş

Gönderim zamanı 22.04.2009 - 15:53

Tüm çocukların yanaklarından mıncırıyorum bayramınız mutlu olsun. :mad1: Herkes çocukları sevindirsin bu bayramda karışmam hee :mad1:

<_<
Gönderilen Resim

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems

#36 Rabbit

Rabbit

    bir ilgi delisi

  • Yöneticiler
  • 11.851 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:qop

Gönderim zamanı 22.04.2009 - 15:55

saol rose benim bayramım yarın :mad1:

tüm arkadaşlarımın bayramını kutluyor yanaklarından öpüor öpüor öpüyorum <_<
"seni o kadar yakından görünce,
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"

#37 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.04.2009 - 09:56

Çocuk bayramı kutlu olsun. :P

#38 Summer Wine

Summer Wine

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 194 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:İst-bykçmc

Gönderim zamanı 23.04.2009 - 10:10

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun :P
Ne gitmeyi becerebildim Ne kalmayı
Buraların sakini ve ama yolcu
İki yarısı bir bütün etmeyen
Dört mevsim sonbahar ağacı.

#39 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 23.04.2009 - 10:12

23 nisanımız kutlu olsun :P

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#40 Rose&Rain

Rose&Rain

    Kayıp

  • Dokunulmazlar
  • 5.735 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Sandal
  • İlgi Alanları:çok geniş

Gönderim zamanı 23.04.2009 - 10:45

Okullar çok güzel hazırlanmış ama yağmur yağdı program erken bitti :D

Ne güzel kolbastı oynadılar fıkır fıkır kaynadı ortalık *lol :P
Gönderilen Resim

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli