İçerik değiştir



Tartısmalar ,hakaretler Vs.. -2-


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.12.2010 - 02:55


Oncelıkle Maveraunnehır'e soylemem gereken bırsey var, Sanıyorum bu konuda polemıklerde mesruulasabılır,bu beklenen tepkı. Ama Cevap yazmam gerektıgını takdır edersınız Bu yuzden Konu bızım tarafımızdan sonuclanana kadar beklersenız sevınırım.

***
Bu yazının sahıbı Dokuzharf

iyi de anlamıyorsun ki ; 100 kişiye sorsan 99'u sürtük ve fahişe kelimesinin hakaret olduğunu söyler.
O bir kişi de sensin hakaret değil diyorsun.

Kaldı ki buradaki insanlara da anket açılmış olsa eminim kullandığın kelimelerin hakaret olduğunu söyleyeceklerdir.


Bu kendısıne bır oncekı mesajımda pesın pesın verdıgım cevaptır , Aynı zamanda Ben sozluktekı anlamına bakmam,halk agzında anlasılan tarafına bakarım dıyen Antiqa icinde

"Ha eger sokaktakı ınsana cık sor demeye devam edersenız

Sittin seneyide bir zahmet editleyiverin.cunku sokaktakı ınsan ıcın onun nerden geldıgı bellı."



Beyler cidden siz daha ne dediginizi bilmiyorsunuz:) Hayır nitel anlam konusacaksak eger surtugu gezen tozan manasında kullandıgımı ıddıa edebılırım pekala ,ha ozaman bu ısımıze gelmez anlasılan manasına bakalım dersenız bende yukarıdakı sekılde bır edıt acıverırım. Ha aklıma gelmısken Dokuzharf antıqa ıcınde bır anket acarmısınız sıttın sene vs vs.. 99kısı konusunda ıyımser oldugunuzu dusunuyorum ayrıca.

Bu sanırım Dusunme kıtlıgı cektıgımız an ıtıbarıyle beynımıze sok uyarıları gonderen alıntılar olsa gerek-ama oyle olmalı! :)

***

Sayın eberah,
Sozluge bakma ıncelıgı gostermıssınız, ama ne anlamda soylendıgı onemlı derken argo hakaret demıssınız..

Surtuk,cok gezen tozan manasına gelır. Bılmıyorsunuzdur dıye soyluyorum hakaret olmasının nedenı Bızım kapalı bır toplum olmamızdır.Yanı orada burada surten cok gezen tozan kadın fıkrı bızde hos karsılanmaz -sanırım ıslamıyetle alakası var.

Bakınız goruyorsunuz ya,surtugu hakaret yapan dusunce ıslamı dusunce tarzı.Argo anlamı felan yok,kelımenın bırıncı mansaıda zaten ıslamı fıkırdekı ulkemızde 3.anlamı olan argoyı kapsamakta..

Anlastık mı?
Bana kelıme oyunları mı yapmaya karar verdınız,Sayın eberah Bu tartısma bu sekılde sızı ılgılendırmıyor,ya amacım konusunda yorumda bulunun yada kelıme anlamlarını takdır edecek ısenız bunu burada yapmanız benım sadece kasıtlı yaptıgınızı dusunmeme sebep olur-benı uzen dıger etkenler vs..

***
Sayın rebel,
Yavsak bır hakarettır.
Ben bır kız olsaydım ve orda burda gezseydım surtuk kelımesını kabullenırdım. Ama yavsagı kabul edemem cunku yavsak dedıgınız gıbı bıt yavrusu demektır.
Yazmııım ama dayanamadım dıye basladıgınız cumlesını ben kursam sıze sebek,orangutan,yılan,suluk vs dıyebılırdım..ama bu acık bır hakaret nedenıdır.Cunku bız tur olarak zaten bır hayvanız;ınsanız.Anladınız mı? Acıkcası sızı kırmak nıyetınde degılım ama anlamadınız.
surtuk mecaz anlam degıldır! ama yavsak hem nıtel hemde nıcel olarak hakarettır.Cunku surtugun aksıne mecaz anlamdır.
atıyorum;mamut-fıllerın atasıdır. buyuk bırseydır ,gucludur, gucu temsıl eder.bu yuzden mecaz anlamında kullanıldıgında acıkca bır ovme anlamı gudulur. Ama yavsak kucuk bırseydır,sevılmeyen bır parazıtın yavrusudur. Bıt dahı desenız hakarettır yanı :) Sımdı anladınız mı?

O halde sayın rebel sızde Enıyısı sayın eberaha verdıgım tavsıyelere uyun-zıra konustuklarınız hıcbır manaya gelmeyen acıkcası hakaret etmek yada polemıge suruklemek adına yapılan acıklamalar gıbı duruyor. Sızıde kırmak nıyetınde degılım,kırdıysamda uzgunum ama bu sekılde yazmaya devam edersenız altında kasıt aramaya baslarım.

***
Sayın meveraunnehır,

Edıtleyen sızsınız ve nedenını anlayabılıyorum. Ama demek ıstedıklerımı hesaba kattıgınızda su gıbı bır anlamda cıkıyor; Turdes anlamlı cumleler kurulup,benım yazım oldugunda benımkı hakaret olarak algılanıyorsa-dıgerı ıse gozden kacıyorsa;bu bana onyargılı bır yaklasımında kanıtıdır. Forumda zamanında meydana gelen kavgaları,ve bırbırını tanımanın gereklıgı hususuna degınmemın bır nedenıde budur.

Ayrıca Farkettıgınız uzere ne sızın burada tepkı toplamanıza gerek var ne de benım ,destek cıkma olarak tanımladıkları yorumlarınıza ıhtıyacım var. Eger bu sekılde gorulecekse Yazmamanızı rıca edıyorum :)

lutfen! Sakat olan Bır dusunceyle rahatlıkla basa cıkabılırım .. Hem Bıraz eglenıyor olmamızında bır sakıncası yoktur umarım :)

Tartısmanın bılgı harıcınde gozden kacxan bır faydası daha vardır :icecream:

***

Sayın Suheda,

Oncelıkle bılesınızkı sıklıkla ozurdıleyebılırım. Bundan gocunmadım.
Ve Yıne ozurdılıyorum.

Dılıyorum cunku Yazarken surtuk yada fahıse olarak Sızı kastetmedım. Bu yuzden Sayın dokuzharftende ozurdılemem gereklı.
Hernedense kastettıgım gayet acık bır yazıyıdı.. Dınle alakası olmayan soytarıların-fahıselerın(kı dınsız bır kadın turban takıyorsa sız buna ne dersınız? bırkere allah katında hosgoruyle karsılanmayacagını bılın,tanrıya kufretmek affedılmezdır.Tanrıyı kandırmak aynı zamanda kufretmektır. Atalarımız yanı havva ve adem cennetten kovulmustur. Ozurdılıyorum cunku Aslında Olaylara asırı duygusal yaklasıyorsunuz..Sızın hakkınızda bır fıkır edınemem..neden kapandıgınız konusunda vs.. ama sunu soyleyebılırım sızde Dokuzharf kadar turban'ı savunabılecek pozısyonda degılsınız.

Daha fahıselerın turban takmasına bıle kızıyorsunuz:) Turban takan herkesın ıslamıyette yerı vardır gıbı saglıksız bır dusunceye sahıpsınız kı yanılmıyorsam sıyaset anlayısınızda bunu fazlasıyla gosterıyor.
Tek ozur noktam budur. Anlayamayacagınızı dusunememek!

Lutfen Sevgılı dokuzharf ve sayın Suheda ozurlerımı kabuledın.

***

Rose%rain

Yazmanız kuyruk acısından felandı dıyecegım.. bu cocukca muhabbet olacak. Sızı kırmamak kucuk dusurmemek adına bır yazımı edıtledım bır gun boyunca forumda olmanıza ragmen verdıgınız karsılıgı sılmedınız. Ben tekrar yazma geregınde dahı bulunmadım. Amacımın polemık olmadıgını sıze soylemıstım cunku,ve sanırım bırde kırdıgım ıcın ozurdılemıstım.

Rose&rain,
Sizi tanımıyorum,sizde beni haliyle. Sizide kırmak nıyetınde degılım. Suru psıkolojısıyle buraya yazmayın,ben yazmazdım enazından :) tabı sız ben degılsınız o ayrı ..

****
Sayın wale,
Kardesınız turban takıyorsa eger.. hareketlerıne dıkkat etsın. Cunku dınımızde hosgorunun sınırları vardır bılesınız. Cok gezen tozan'ın basına bırseyler gelır gozuyle bakarlar..Bu yuzden gece 8 dedıgınızde kadınlar ıcın hayat bıtmıstır. Zaten bırakın 8'ı normalde gorevlerı ev ıslerı yemek cocuk dogurmak ,erzak almak vs..

Carsıya cıkıp canım sıkıldı dıye gezmek tozmak,onunla bununla cafelerde dolasmak dedıkodu yapmak hıc degıldır.
Bu Benım fıkırlerım degıldır elbette.

Madem turban kozunu kuzenınıze ve kardesınıze kadar ındırdınız bende Kesfedemedıgınız Kadının ıslamıyettekı yerı kozunu sızın ıcın hatırlatayım dedım :)

Yalnız abartmısınız :) Sızden boyle basıt bır tepkı gormek..benı hayal kırıklıgına ugrattı. Yoksa tepkıler konusunda halı hazırda yazılı bır kıtap henuz bulamadınız mı..kelımesı kelımesıne copyleyecek :)

bu arada sızın ıletınızı kullanmam gerektıgı ıcınde ozurdılerım-amacım ceza almanız felan degıl-tabıkıde degıl! Bundan dolayı kzıyorsanız asırı hassas davranıyorsunuz demektır

***

Sevgılı Golge,

Ne demek ıstedıgınız hakkında ancak bırkac fıkır yurutebılıyorum kı hepsı bırbırınden nahos dusunceler.
Bu yuzden soyledıklerınızı acık acık yazın.. Hakaret edıyorsanızda acık acık yazın cunku Bunu hakaret olarak gormeyecegım bu konuda :) Bende dahıl acıkca yazmalıyız! yazdıgınızdan emın degılken sıze nasıl acık bır cevap verebılırım,bu yuzden normalde buna belaltı..derız


***


Suru psıkolojısı.. ıyı degıldır :)

Yalnız kaldıgınız zaman susmamanızı emrederek ıcten ıce korkak yapar benlıgı.. En ıyısı bagımsız olmak.. cevabını yerınde ve zamanında vermektır..destek beklememektır.. ortama ayak uydurmamaktır.. Ayak uydurdugu ortam yarın kısıye dans ettırır

En derin sevgilerimle forum.. :)
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#2 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 04.12.2010 - 02:58

Bitti mi meramın?
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#3 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 04.12.2010 - 10:06

Sevgili S'N

Size, sizin gibi uzuuuun uzuuuuun yazıp bakın ben ne kadar kültürlüyüm demeye çalışmayacağım. Çünkü Kültürlü olmak sadece uzun yazmayı değil bir çok şeyi kapsar. Mesela Terbiye, Ahlak, Bilgi, Görgü...vs
Bence siz hiç iyi değilsiniz zira yazdıklarınızdan sonraki tepkiniz bunun açık bir belirtisi..
Forumun orta yerinde insanlara sürtük ve fahişe demiş olmanıza verdim ben tepkimi.. Kaldı ki yukarıdaki yazınızda sadece sürtüğün savunmasını yapmışsınız peki fahişeye ne oldu? Yandı bitti kül oldu mu? dağa mı kaçtı? inek mi içti?
Hem hırsız hem yavuzsunuz...
Size yakışan şey ben snirlenip kendime hakim olamadım o sözler o yüzden çıkıverdi klavyemden demekken, bir de utanmadan hala insanlara inceden inceden giydirerek laf etme çabası içindesiniz. Benim yazdığım hiç bir mesajda dinle ilgili bir kısım var mı ki beni din savunucusu vs ilan ettiniz?
Kaldı ki niyetim polemiğe girmek de değil zira muhattabım değilsiniz. Ortak hiç bir noktamız yok ki sizinle iletişim kurayım..
Yaptığınız şey büyük terbiyesizlikti.. Neresinden bakarsanız bakın,, bunun savunulacak bir tarafı yok..
Sürü psikolojisine gelince. ne kimseyle taraf'ım ne de kimseyle ortak hareket ederim. Herkes kendi yaptığından mesuldür. Hatalıydınız ve ben de bunu belirttim. Siz sürtük ve fahişeyi savunmaya devam ettiğiniz sürece bir çok kişi nazarında yavşak olmaya devam edersiniz.
Bilmem anlatabildim mi?

...


#4 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.12.2010 - 10:13

özet geçseydiniz çok iyi olurdu.

#5 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 04.12.2010 - 11:36

Kardeşim düzgünce oturup herkesten özür dileyeceğine , hala inceden inceye laf sokmaktan başka bir şey yapmamışsın. Yüzsüzlüğün bu kadarı. Konuyu kapatıyorum, boşa uzatıyorsunuz. Bundan sonraki yazışmalar özelden olsun bir zahmet. Terbiyesizliğinizi öğrenen öğrendi daha fazla kişi öğrenirse size bakış açısı değişir, bunu da istemeyiz..
:wave:

Değişiklikler Kaydedildi...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli