İçerik değiştir



- - - - -

İsrailde Yangın


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 03.12.2010 - 16:48


İsrail'in Hayfa kenti çevresinde 24 saattir devam eden orman yangınının söndürülmesi için süren çalışmalara yurtdışından yardım gönderen ilk ülke Türkiye oldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür etti. Netanyahu, "Şu anda herkes Türk uçaklarının yangını söndürmek için uçtuğunu görüyor, ben de görüyorum" ifadesini kullandı. Öte yandan yangına NATO'nun yapacağı yardımı Türkiye'nin organize edeceği açıklandı. Bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarının sivil savunma ayağının başında da Türk asıllı bir İsrailli bulunuyor.

Gönderilen Resim


İsrail'de şu ana kadar 42 kişinin canını alan dev yangından haberdar edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hemen yardım edilsin" dedi. Bunun üzerine yola çıkan iki yangın söndürme uçağı İsrail'e ulaştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 10 personel ve gerekli söndürme malzemelerini taşıyan 2 uçak, saat 10.30'da Hayfa'daki Ramat David askeri hava üssüne indi. Uçaklar, İsrail makamlarıyla koordineli biçimde söndürme çalışmalarına başladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, verdiği destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür etti.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Mavi Marmara krizinden sonra Netanyahu ile Erdoğan arasında gerçekleşen ilk temas olma özelliği taşıyan görüşmede, İsrail Başbakanı, “İki yangın söndürme uçağı gönderdiğiniz için sizlere minnettar olduğumu iletmek için aradım” ifadesini kullandıktan sonra, “Türk halkının ve sizin bu yardımınızın çok büyük ve anlamlı olduğunu belirtmeliyim. Şu anda herkes Türk uçaklarının yangını söndürmek için uçtuğunu görüyor, ben de görüyorum. Hem hükümetim, hem de halkımın minnettarlığını ifade etmek için sizi şahsen aramak istedim” dedi.

Başbakan Erdoğan ise, Netanyahu’ya geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra, “41 vatandaşınızın hayatını kaybetmesini üzüntüyle öğrendim. Bu afet karşısında insani ve İslami bir görev olarak yardım etmemiz gerekiyordu. Olayı öğrendiğim andan itibaren gerekli talimatları verdim. Millet olarak size başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılar konusunda da her türlü yardımı yapmaya hazırız. Yangın sönene kadar uçaklarımız ülkenizde kalacaktır” diye konuştu.


Konunun devamı >> Hürriyet

Değişiklikler Kaydedildi...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli