İçerik değiştir



- - - - -

Google Chrome


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 109 yanıt verildi

#1 JFG

JFG

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 137 Mesaj

Gönderim zamanı 02.09.2008 - 22:42


zaman geçirmeden kullanmaya başlayın , tabii according to jeff

http://www.google.com/chrome

Gerçekten başarılı ve farklı, hatta kısa bir çizgi romanını yapmışlardı önce, yani bekliyorduk kendilerini. Neden üstün olduğunu biraz teknik bilgilerle açıklasa da bilgisayar uzmanı olmayanlar bile keyif alabilir...

Gönderilen Resim

tamamı burada http://www.google.co...glebooks/chrome

#2 Alp

Alp

    Baltimore/ MD

  • Dokunulmazlar
  • 5.558 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İstanbul
  • İlgi Alanları:İlgisizim.. :)

Gönderim zamanı 04.09.2008 - 10:55

İndirdim kullanıyorum mutluyum sizlerinden kullanmasını tavsiye ediyorum. Ayrıca harabe bunda daha hızlı açılıyor :)

#3 EM®E

EM®E

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 495 Mesaj
  • Konum:iSTANBUL/MERKEZ
  • İlgi Alanları:çooooooooooooooooooooook

Gönderim zamanı 04.09.2008 - 18:52

ne işe yarıyo bu *agla
TüRk'ü BaŞ yErİnE KuYrUk YaPıP EzEnE,HaKiM dEğİl MaHkUm EdEn DüZeNe...

İTİRAZ EDİYORUM!!!

#4 Alp

Alp

    Baltimore/ MD

  • Dokunulmazlar
  • 5.558 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İstanbul
  • İlgi Alanları:İlgisizim.. :)

Gönderim zamanı 04.09.2008 - 18:59

İnternet explorer, Firefox, Opera gibi bir tarayıcı bu da..

#5 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.09.2008 - 17:58

bulduğum kadarıyla + ları - leri...

* Şimdilik sadece Windows XP ve Vista için sunulan Chrome, yakında Linux ve Mac OS için de hazır hale gelecek.

* Google'ın Chrome tarayıcısı henüz beta aşamasında olduğundan, yazılım RSS desteği gibi bazı önemli fonksiyonlara sahip değil.

* Internet Explorer, Firefox ve Opera'da olduğu gibi sekmeli pencerelerle birden fazla web sayfasını tek bir Chrome penceresiyle açabilmek mümkün.

* Chrome'un en dikkat çekici yanı ise kullanıcıları canından bezdirecek hata mesajlarıyla uğraştırmaması. Örneğin Chrome'da dört farklı sekmeli pencereyi açmak suretiyle 4 farklı web sayfasını ziyaret ediyorsunuz. Ancak bu web sayfalarından bir tanesi Chrome'nuzda probleme neden oldu. Bu durumda akla gelen ilk şey diğer web tarayıcılarında olduğu gibi yazılımın hata verip kendini kapatması.

Oysa Chrome, açılan her yeni sekme için Windows Görev Yöneticisi'nde yer alan listeye yeni bir 'chrome.exe' eklediğinden dolayı, hataya neden olan sekmeyi burada sonlandırmak suretiyle sadece ilgili sayfanız kapanıyor, ancak diğer Chrome sekmelerinde yine sörf yapmaya devam edebiliyorsunuz.

Ancak bunun bir de bedeli var. Her sekmenin ayrı bir "chrome.exe" olarak algılanması, işlemci kullnımının da bir anda tavan yapmasına yol açabiliyor. Nispeten eski bir işlemci kullananlar, Chrome ile 4-5 sekme açtığında zor durumda kalabilir.

* Google Chrome'un Firefox ile karşılaştırıldığında gayet hızlı bir web tarayıcısı olduğu söylenebilir. Tarayıcının ilk açılması çok kısa sürüyor ve dilediğiniz sayfaya anında bağlanabiliyorsunuz.

* Bunun yanında web sitelerinde yer alan müzik ve videoları da destekleyen, Java ve flash uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştıran Chrome, PDF dosyalarını da son derece hızlı bir biçimde ekrana yansıtabiliyor.

* Chrome'u yüklediğinizde ilk bakışta diğer tarayıcılarda bulunan 'ana sayfa' butonunu görmeyebilirsiniz. Fakat istenildiğinde bu butonu pencereye dahil etmek kullanıcıların kontrolünde. Bunun için İngiliz anahtarı işaretine tıklayıp Seçenekler'e girin ve Temel Bilgiler sekmesinin altında bulunan Ana Sayfa kısmındaki 'Araç çubuğunda Home düğmesini göster'in yanında bulunan kutucuğu işaretleyin.

Seçenekler'e girdiğimizde Temel Bilgiler sekmesinde 'Varsayılan tarayıcı' kısmına girerek Google Chrome yazılımını bilgisayarınız için 'varsayılan web tarayıcısı' olarak atayabilirsiniz. Bunun için 'Google Chrome varsayılan tarayıcım olsun' butonuna tıklamanız yeterli.

Yine Temel Bilgiler kısmına girdiğimizde 'Başlangıçta' bölümünü görüyoruz. 'Ana sayfayı açın' seçili ise Chrome'u her açışınızda ana sayfanızda yer alan web sayfanız otomatik olarak açılacaktır. 'En son açık olan sayfaları geri yükle' ise Firefox'tan anımsayabileceğiniz bir özellik: Bu fonksiyonla Chrome'da en son ziyaret ettiğiniz web sayfaları tekrar Chrome'u açtığınızda tek tek uğraşmadan otomatik olarak hepsi karşınıza gelecektir.

'Şu sayfaları aç' kısmına tıkladığımızda ise 'Ekle...' butonunu kullanarak Chrome'un her açılışında istediğiniz web sayfalarının ayrı sekmelerde açılmasını sağlayabilirsiniz.

Web geçmişinizi yani daha önce ziyaret ettiğiniz web sayfalarını görmek için ise yine Chrome'un anahtar simgesine tıklayarak Geçmiş bölümüne girin. Ardından Chrome'u kurduğunuz ilk andan bu yana ziyaret edilen web sayfaları tek tek karşınıza gelecektir.

'Şu gün için geçmişi sil'i tıkladığınızda ise o güne ait olan tüm geçmişi anında silebilirsiniz.

*Chrome ile dosya indirmek istediğinizde indirilen dosyayı Chrome'un sol alt köşesinden takip edebilirsiniz. Yüklediğiniz dosyayı çalıştırmak istediğinizde ise Chrome'un indirilen dosyaları kaydettiği klasöre gitmekle uğraşmak yerine, hemen Chrome ekranında indirilen programın üzerine çift tıklamak suretiyle ilgili programı çalıştırabilirsiniz.

Chrome ile indirilen dosyaların tümünün bir dökümünü görmek istiyorsanız, anahtar simgesine tıklayarak 'İndirilenler' kısmına girebilirsiniz.

Eğer Chrome'daki şifrelerinizi, web geçmişinizi ve diğer tüm özel verilerinizi silmek istiyorsanız şu yolu izleyin: Anahtar simgesine tıklayın 'tarama verilerini temizle'yi seçin ve karşınıza gelen listede yer alan öğeleri işaretleyerek Chrome'daki bilgilerinizi temizleyin.

Ancak 'Şu döneme ait verileri temizle'nin karşısında yer alan bölüme dikkat edin: Sileceğiniz bilgiler bir gün için geçerli olacaksa 'son gün', bir hafta içinse 'son bir hafta', süresiz içinse 'her şey' seçili olmalı.

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.09.2008 - 18:02




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#6 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.09.2008 - 18:01

devam...

Google'ın Chrome ile kullanıcılara sunduğu önemli özelliklerden biri de Gizlilik fonksiyonu.

Daha önce Safari dışında diğer tarayıcılarda yer almayan ve Google'ın kullanıcılara sunduğu bu özellik ile hiçbir iz bırakmadan dilediğiniz sayfalarda özgürce dolaşabilirsiniz.

Resimde de gördüğünüz gibi 'Yeni gizli pencere' seçeneğine tıkladığınızda farklı bir pencere ile karşılaşacaksınız. Bu pencerede gireceğiniz herhangi bir web sayfası ise kesinlikle geçmiş listesinde kayıt altına alınmayacak. Bu sayede gizli bir şekilde girmek istediğiniz web sayfalarını meraklı gözlerden koruyabileceksiniz. Aynı şekilde, bir bağlantının üzerine gelip sağ fare tuşuna bastığınızda da, açılan menüde 'Bağlantıyı gizli pencerede aç' seçeneği sizi bekliyor olacak.

Ayrıca Crome'da adres çubuğuna bir adres girmeye kalktığınızda, daha ilk harfte önerilerle karşılaşacaksınız. Tabi bu noktada Chrome'un Google'a ait olma avantajını sonuna kadar kullandığını belirtmekte de yarar var.

Chrome ile indirilen dosyaların nereye kaydedileceğini belirlemek istiyorsanız bunun için anahtar simgesine tıklayın ve Seçenekler'e girin. Ardından 'Küçük Düzenlemeler' sekmesine girin, İndirme konumu kısmındaki Gözat... butonuna tıklayın ve yeni klasörü belirleyin.

'İndirmeden önce her dosyanın nereye kaydedileceğini sor'u işaretlediğiniz takdirde, indirilen her dosyanın yükleme işleminin sona ermesiyle, o an Chrome, dilediğiniz yere dosyayı kaydetmenize olanak verecektir.

Bu özelliklerinin yanında pop-up engelleyicisi ve phishing koruması da bulunan Google Chrome, şimdilik reklamları engellemekiçin özel bir seçenek sunmuyor.

Google Chrome, JavaScript performansını belirlemek için kullandığımız SunSpider testinden alnının akıyla çıkmayı başardı. Firefox 3.1 Alpha 2 pre sürümünün elde ettiği 2.773 ms'ten sonra en iyi değere imzasını atan Chrome, 3.215.8 ms'lik performansıyla Internet Explorer 8 Beta 2'yi de açık ara geride bırakmayı başardı.

Bu arada Google Chrome'un Acid 2 testinden başarıyla geçtiğini, Acid 3 testinde ise, diğer tüm tarayıcılar gibi başarısız olduğunu da küçük bir not olarak belirtmekte yarar var.

Google Chrome, hız, kolay kullanım ve istikrar konusunda, yeni bir tarayıcı olmasına ve henüz Beta aşamasında bulunmasına rağmen son derece başarılı. Ancak masada duranın bir Beta sürüm olduğunu da unutmadan, Google'ın daha alması gereken çok yol olduğunu da kabul etmek zorundayız.

Kısa bir özet yapmak gerekirse, işte Google Chrome'un göze çarpan en önemli artı ve eksileri:

+ Sade bir tasarıma sahip.
+ Açılma ve yeni sekme açma hızı çok iyi.
+ Pop-up engelleyiciye sahip.
+ Phishing koruması sunuyor.
+ Gizli sörf imkanı sunuyor.
+ Her sekme ayrı bir işlem olarak çalıştığından, çözkmelerde tüm tarayıcı bir anda çökmüyor.
+ JavaScript performansı oldukça yüksek.
+ Adres çubuğu son derece kullanışlı.

- RSS desteği yok.
- Reklam engelleme söz konusu değil.
- Ana sayfa düğmesinin neden gizli olduğunu anlamak güç.
- İşlemci kullanımı çok yüksek (Bunu artılar arasında saydığımız her sekmenin ayrı bir işlem olarak algılanması ile ilgisi var).


Kaynak: ChipOnline

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.09.2008 - 18:03




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#7 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.09.2008 - 18:07

Google Chrome'dan ilk güvenlik açığı
3.eylül.2008

Güvenlik uzmanları, Google Chrome Beta'nın ilk güvenlik açığını buldu. Tehlike nereden geliyor?
Google Chrome'un ilk güvenlik açığı da ortaya çıktı!
Herhalde hakkında bu kadar hızlı haber yapılan bir tarayıcı daha yoktur. Google'ın Chrome'u daha ilk gününden çok sayıda habere konu olmayı başardı. Şimdi de tarayıcının ilk güvenlik açığı ortaya çıktı.

Güvenlik araştırmacısı Aviv Raff'ın blog'unda bildirdiğine göre, Chrome, Safari'nin ünlü "carpet-bombing" açığının tehdidi altında. Bu açık, Chrome tarayıcısı ile tuzak içeren bir siteye giriş yapıldığında, hiçbir uyarı olmaksızın çok sayıda şüpheli EXE dosyasının masaüstüne indirilip çalıştırılmasına neden olabiliyor.

Bilindiği gibi Google Chrome, Safari'de de kullanılan WebKit motorunu kullanıyor. Apple, Safari 'nin 3.1.2 sürümünde bu açığı kapatmıştı. Ancak öncesinde, güvenlik uzmanları ve Microsoft, Safari'nin kullanılmaması yönünde çok ciddi uyarılarda bulunmuştu.

Chrome'un kullandığı WebKit motoru, Safari'nin 3.1.2 sürümünden önceki 3.1 sürümüne ait. Yani bu motor, tarayıcıyı "carpet-bombing" açığına karşı korumasız hale getirebiliyor.

Küçük bir de not: Şimdilik Google'ı bu açıktan dolayı kızmak çok da doğru olmayacaktır. Sonuçta karşımızda duran daha ilk gününü bile doldurmamış bir beta sürüm...


Chrome'da bir güvenlik açığı daha
7.eylül.2008

Güvenlik uzmanları, Google Chrome'da kritik bir güvenlik açığı daha tespit edildiğini açıkladı.
Chrome'da yeni bir açık daha...
Google'ın yeni tarayıcısı Chrome'un beta sürümünde bulunan önemli bir güvenlik açığından burada bahsetmiştik. Güvenlik uzmanları, şimdi de tarayıcıda başka kullanıcıların bilgisayara girmesine sebep olacak bir güvenlik açığı daha bulduklarını açıkladılar.

Arabellek aşımından kaynaklanan ve araştırmacılar tarafınan kritik bir açık olarak değerlendirilen bu güvenlik açığı, "Save As - Farklı kaydet" fonksiyonunun çalışması sırasında yaşanan bir hata ile ilgili. Eğer kullanıcı zararlı içeriğe sahip bir web sitesini kaydederse, arabellek aşımı söz konusu olabiliyor ve bu da hacker'lara bilgisayara girmek için önemli bir şans veriyor.

Hacker'lar bu açıktan içinde zararlı kod bulunan bir site yaparak yararlanabilir. Kullanıcı bu siteyi "Save as" fonksiyonuyla kaydetmeye çalıştığında zararlı kodu da kaydederek kötü niyetli hacker'ın sistemine girebilmesini sağlayabiliyor.

Uzmanlar açıkların normal olduğunu ve test süreci sonunda hepsinin teker teker halledileceğini söylüyorlar. Açık kaynak beta sürümünün amacı da zaten bu hataların keşfedilip ortadan kaldırılması.

Tarayıcı henüz çok fazla kullanıcı tarafından kullanılmadığı için bu güvenlik açıkları da çok büyük bir tehdit oluşturmuyor. Tabi Chrome'un kullanımı arttıkça bu konuda daha büyük tehlikelerin ortaya çıkması da olası.


Kaynak: ChipOnline




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#8 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 23.01.2009 - 11:30

bu tarayıcıyı kullandım sade güzel bir şey.. ancak firefox a devam :)

#9 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 10.10.2009 - 02:50

Temalar falanda eklendi... Mükemmel bişey olmaya başladı :D

Birgün herkes CHROME kullanacak diyesim geliyor... Önceden forum sitelerinde, teknoloji sitelerinde Operanın, firefox un eklentileri, yeni versiyonları uzaylıyla karşılaşılmış gibi anlatılırdı, Google Chrome dan başkası artık o kadar şaşayı haketmiyor...

Opera 10 çıkmış accık gezindim çoğu sitede haber dahi edilmemiş.. Harabe bile o haberi CNNTürk'ten almış. ( bakınız)

Opera10 ile operanın eklenti sayfasını açıyorum bide bunla, onda bile Chrome daha hızlı açıyor, aynı şey ie7 ile microsoftun sayfasındada geçerli :P ha bu kıstasmıdır, muhtemelen değildir ama çalışırken farkedeceksiniz diğerlerinden çok hızlı... Cinnet geçritmiyor.. Hele hele İE deki o aptal aptal donmalardan sıkılan biryseniz benim gibi, burdan buyrun :P


Yok yok siz bunu kullanın :P

Uzun lafın kısası, şimdiden GoogleChrome'e alışsanız iyi edersiniz bence (:

Google bu işi biliyor... *heyo

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.10.2009 - 02:57




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#10 _KajmeraN_

_KajmeraN_

    ...::: UFAKLIK :::...

  • Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • Konum:Atatürk'ün İzinde
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 30.10.2009 - 00:18

Chrome gibi, ama daha iyisi!
Gönderilen Resim

Google Chrome'ı uçlarda kullanın!

Google'ın tarayıcısı Chrome size göre değil mi? Öyleyse bir de Chrome Plus'ı deneyin.

Pek çok kişi bilmiyor ama Google'ın ünlü tarayıcısı Chrome, aslında açık kaynak kodlu Chromium tarayıcı projesi üzerine geliştirildi. Bu, her isteyenin şu adresten kaynak kodunu indirip, Chrome benzeri bir tarayıcı geliştirebileceği anlamına geliyor. Üstelik önümüzde ChromePlus adında oldukça iyi bir örnek de var...

Maple Studio tarafından Chromium alt yapısı üzerinde geliştirilmiş olan ChromePlus görünüş olarak Google'ın Chrome'una oldukça benzeyen ama farklı bir tarayıcı. Onu farklı yapan ise, Chrome tecrübesini daha da geliştirecek olan bazı özellikleri.

Bu özelliklerin başında Super Drag geliyor. Super Drag ile bir internet sayfasındayki herhangi bir bağlantıyı, aynı sayfa içerisindeki boş bir yere sürükleyip bıraktığınızda, bu bağlantının otomatik olarak yeni bir sekmede açılmasını sağlayabilirsiniz.

Diğer özellikler ve indirme bağlantısı...

Eğer bir bağlantı değil bir metni seçtikten sonra bu seçimi sürükleyerek sayfanın boş bir yerine bırakırsanız bu kez yeni bir sekmede bu seçili olan kelimelerin Google arama sonuçları açılıyor.

Popüler Firefox eklentisi IE Mode, ChromePlus'da da yer alıyor. Adres satırının yanındaki ChromePlus simgesine tıklayarak açık olan sayfayı, tarayıcı değiştirmeden IE'de de görüntüleyebilirsiniz. ChromePlus da ayrıca gelişmiş özelliklere girerek fare hareketlerine 20'ye yakın farklı komut da tanımlayabilir veya hazır tanımlanmışları kullanabilirsiniz.

Kendi üzerinde bir indirme yöneticisi ve daha farklı özelliklere de sahip olan ChromePlus'ı şu adresten indirebilirsiniz.

Download: Chrome Plus

Kaynak: veteknoloji.com

----------------------------------------
sevdim ben googlenin tarayıcısını *laklak

:)

Bu mesaj _KajmeraN_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.10.2009 - 00:19


...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...


#11 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 08.11.2009 - 23:23

Chrome 4 beta hazır; İndirin!


Google, popüler internet tarayıcısı Chrome 4.0'ın beta aşamasına geldiğini duyurdu. Bu sürüm daha iyi yer imi özelliklerinin yanı sıra tarayıcıyı daha da hızlı hale getiriyor.

Yeni yer imi senkronizasyon özelliğiyle evinde ve işinde Google Chrome kullananlar, her bilgisayarda yer imlerini ayrı ayrı kaydetmek zorunda kalmayacak. Farklı bilgisayarlara kurulu Chrome'lar arası senkronizasyon çok kolay ve hızlı hale getirilmiş.

Google yeni projesi olan Google Wave için de yoğun bir şekilde çalışıyor. Wave için hız gerekiyor, Google da yeni Chrome sürümlerini daha hızlı hale getiriyor. Chrome 4.0 beta da bunun açık bir örneği olarak önceki sürümden daha hızlı. Elbette gerçekte ne kadar hızlı, bunu testler gösterecek.

Gönderilen Resim
Google blog'unda "Bu yeni beta sürümü pek çok hız geliştirmesi içeriyor. Özellikle her gün kullanılan internet uygulamalarının daha dinamik hale gelmesiyle, bu değişen elementlerin sayfada mümkün mertebe hızlı gösterilmesi gerekiyor. En son stabil sürüm ile yeni beta arasında yüzde 30 hız farkı var. İlk çıkan stabil Google Chrome sürümüyle aradaki fark ise yüzde 400"


İndirmek için Burdan Buyurun...

//Kaynak:ChipOnline




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#12 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 09.11.2009 - 00:41

acemisi olmam dolayısıyla hala tarayıcıdan izlediğimiz resim video vsnin nereye kayıt edildiğini bulamadım
hani ie temporary internet files klasörüne kaydediyor ya bu oraya kaydetmiyor, bunun orası neresi *fiuv
üsteki chrome'cu ile beni bi bilgilendirirseniz çok sevaba girersiniz *lan

#13 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 23.11.2009 - 06:46

belgelerim içinde download içine kayıt ediyor.. ama sorduğun önizleme resimleri falansa onu bilemiyeceğim.

#14 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 15.12.2009 - 23:44

Google Chrome Extensions geldi

Google Chrome internet tarayıcı eklenti desteği geldi! İşte adres, işte en popüler eklentiler...

Kullanıcıların Google Chrome için eklentiler indirip kurabileceği Google Extensions hizmete girdi. Hizmete bu adresten ulaşabilirsiniz.

Şimdiden yüzbinlerce eklenti indirildi, işte en popüler eklentiler:

Google Mail Checker - 211,554 kullanıcı
Gmail'a gelen e-postaları kontrol eder.

AdThwart - 148,656 kullanıcı
Reklamları engeller.

Google Translate - 129,342 kullanıcı
Web sayfalarını farklı dillere çevirir.

Google Wave Notifier - 85,548 kullanıcı
Okunmamış Wave sayısını gösterir.

RSS Subscription Extension (Google) - 83,099 kullanıcı
RSS aboneliği ekler.

IE Tab - 80,032 kullanıcı
Sayfayı sekme içerisinde Internet Explorer'da açar.

Blog This! (Google) - 5,574 kullanıcı
Blogger'a kolay ileti girmek için kullanılır.

Chromed Bird - 55,030 kullanıcı
Chrome içerisinden Twitter kullanmak için bir eklenti.

News Reader (Google) - 4,878 kullanıcı
Google News'den 5 haber gösterir.

Zoho Notebook - 2,960 kullanıcı
Ekran görüntüsü alır, metin veya bağlantı kopyalar

Google Reader Notifier (Google) - 47,238 kullanıcı
Google Reader hesabındaki okunmamış iletilerin sayısını gösterir.

Brizzly - 14,191 kullanıcı
Twitter ve Facebook kullanımını basitleştiren bir eklenti.

Not: Eklenti desteğinden faydalanmak için Google Chrome 4'ün güncel betasını kullanmanız gerekiyor. 3. sürüm için eklenti desteği sunulmuyor.

Kaynak
P:




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#15 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 16.12.2009 - 00:08

chrome diye diye sonunda bana da kullandırtıyosun bu mereti *böö

ama hakkaten hızlı yafff

#16 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 16.12.2009 - 00:52

iyi bişeye benziyo ama dev gibi *böö tüm ekranı kapladı yaafs ..mozilla daha bi iyi gibi gibi ..

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#17 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.12.2009 - 20:14

Her şeyiniz ortada

Google'ın tarayıcısı Chrome'da ortaya çıkan kritik açık, bakın her şeyinizi nasıl ortaya döküyor.

Google Chrome internet tarayıcının en son sürümündeki güvenlik açığı, kullanıcıların kimliğinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Tor ya da Proxy gibi anonim sörf imkanlarından yararlanan kullanıcıları ciddi bir şekilde etkileyen söz konusu açık, bütün bilgileri açığa çıkartıyor. Kullanıcılar yerel IP adreslerini sakladıklarını sansalar da aslında açıktalar.

Bu açığın sebebi Chrome 3.0.195.33 sürümünde DNS prefetching ayarının varsayılan olarak açık gelmesinden kaynaklanıyor. Kullanıcılar bu ayarı değiştirseler bile değişen bir şey olmuyor. Kullanıcıların gerçek IP'leri, nereden bağlandıkları ve daha fazlası bu sayede çözümlenebiliyor.

Google yaptığı açıklamada bu sorun üzerinde çalıştıklarını, ancak sorunun Tor gibi hizmetler kullanan ve gizli sörf yapmak isteyen küçük bir kullanıcı kitlesi için mesele teşkil ettiğini belirtti.



Kaynak

#18 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 18.12.2009 - 01:41

ama hakkaten hızlı yafff


:parti2:

Sen uyma onlara beni dinle :parti1: Hem hepimiz googleyiz... Hepimiz chrome uz... Hepimiz megabitiz :parti4:

Konsept: Google bu işi biliyor :(




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#19 kaank123

kaank123

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 23 Mesaj

Gönderim zamanı 08.03.2010 - 19:41

bana sormadan kendikendini güncelliyo
bu çok iyi

#20 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 06.05.2010 - 23:41













:P

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.05.2010 - 23:44




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…







Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli