İçerik değiştir



- - - - -

Wikileaks Belgeleri Yayımladı...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 44 yanıt verildi

#21 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 30.11.2010 - 00:26

WikiLeaks sitesinin açıkladığı gizli belgelerde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin CHP için “bir avuç gürültücü elitist” ifadelerini kullandığı, dönenim CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği eleştirilerden de “alışılagelmiş sızlanmalar” olarak söz ettiği ortaya çıktı.

WikiLeaks sitesinin açıkladığı ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından 30 Aralık 2005’te “gizli” ibaresiyle gönderilen “İki yıllık iktidarın ardından Erdoğan ve AK Parti” başlıklı belgede AKP iktidarının 2 yılı değerlendirilirken CHP hakkında kullanılan ifadeler dikkat çekiyor. Belgede CHP’den “bir avuç gürültücü elitist” olarak söz ediliyor.

Belgede şu ifadeler yer alıyor: “Erdoğan, parlamentonun üçte iki çoğunluğunu elinde bulunduruyor. Merkez soldaki Anamuhalefet CHP, bir avuç gürültücü elitistten fazlasını oluşturmuyor. Şu anda Erdoğan’ın belagattaki baskınlığı ve merkez sağ çoğunluğun kalplerindeki sosyal sorunlar hakkındaki tartışmaları kontrolü; diğer parti liderlerinin siyasi iflasları ile siyasi partiler ve seçim yasalarının namuslu ve yeni adayların siyasete girmesi üzerindeki boğucu etkisi yüzünden geniş çaplı bir siyasi alternatif bulunmuyor.”

CHP için belgede İngilizce “a bunch of elitist ankle-biters” ifadesi kullanılıyor. Bu ifade İngilizcede “çaylak okul çocukları, paçadan düşmeyen küçük köpek sürüsü, yeteneksiz ama hırçın futbolcu” anlamlarında da kullanılabiliyor.

“Belgede ayrıca, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Başbakan Erdoğan’a yönelttiği eleştirilerden “alışılagelmiş sızlanmalar” olarak söz ediliyor. Belgede, “CHP Genel Başkanı Baykal, eski büyükelçi Gündüz Aktan ve siyaset bilimci Hasan Ünal gibi üst düzey muhalifler Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirmeyi sürdürüyorlar. Ancak bunlar, onların alışılagelmiş sızlanmaları” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak

Değişiklikler Kaydedildi...

#22 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.11.2010 - 12:42

İSRAİL’DEN TÜRKİYE’YLE İLGİLİ ŞOK İDDİA

Wikileaks'ten bu gece de Türkiye'yle ilgili bilgiler sızdı. 29 Ekim 2009 tarihinde Paris'teki Amerikan büyükelçiliğinden Washington’a giden ve "gizli" olarak sınıflandırılan belge İsrail ile Fransa arasında yapılan Türkiye, Barış Süreci ve İran meselelerini kapsayan Stratejik Diyalog toplantısını konu alıyor. Belge toplantıda notları alan diplomat Frederic Bereyziat'ın anlatımına dayanılarak hazırlanmış.

Belgenin Türkiye ile ilgili bölümünün çevirisi şöyle:

" Stratejik Dialog'a katılan Fransız katılımcılar İsrailliler ile Türkler arasında ciddi bir huzursuzluğu kaydettiler, diyor Bereyziat. İsraillilere göre Türkler, Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İran'ın nükleer programını destekleyen silahla ilgili materyalin Türkiye'den geçmesine izin verdiler.Fransızlar ise İsraillilerden bu tür suçlamalardan önce kesin kanıtlar sunmalarını istediler. İsrailliler buna karşılık, kanıt topladıklarını ve eninde sonunda bu kanıtları kamuoyu ile paylaşacaklarını belirttiler. Bu sırada, İsrailliler, Türkiye'nin yeni eksen kaymasını açıkça ve güçlü bir şekilde kınamayacaklarını söylediler. Erdoğan'ın İsrail'in nükleer silahlarıyla ilgili açıklamaları ise İsraillileri çok rahatsız ediyor, böyle bir tutumun daha önce görülmediği belirtiliyor. Ancak İsrail, Türkiye'deki eksen kaymasından başta Fransa olmak üzere Avrupalıları suçladı. İsrailliler, eğer Avrupa Türkiye'ye karşı daha sıcak bir politika izleseydi, Türkler İsrail pahasına Araplar ve Müslüman dünyasıyla yakınlaşmaya gitmezdi. Fransızlar bu suçlamaya nazikçe katılmadıklarını belirttiler."



http://www.odatv.com...ddia-3011101200

#23 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 30.11.2010 - 18:18

Benim bildiğim AKP bu Wikileaks mevzuundan medyası ile birlikte lehine avantaj sağlayarak çıkar.

Eğer bu bir kriz ise kesin fırsata dönüştürürler. : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#24 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 30.11.2010 - 22:03

Wikileaks belgelerine en ilginç soru!

Kamuoyunu sarsan Wikileaks belgeleri iç siyasetin ana gündem maddesi oldu. Peki BDP cephesi iddialara ne dedi?


Herkesin kirli çamaşırları ortalığa saçıldı ama şu ana kadar Beyaz Saray'ın suçlarını anlatan belgeye rastlanmadı. İşte bu tuhaf durumu gündeme getiren kişi ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş oldu.

Wikileaks belgelerine temkinli yaklaşan Demirtaş'a göre yazışmalar malumun ilanından başka bir şey değil. Demirtaş bu sözlerle Amerika'yı hedef aldı: "Bilgiler, belgeler bizi şok etmedi. Türkiye, ortada asıl Amerika nedir, onu anlatsınlar istiyoruz."

BİZİ ŞOK ETMEDİ

Wikileaks internet sitesinde yer alan belgelerle ilgili soruya, şu ana kadar yayımlanan belgeler içerisinde bilmedikleri bir şey olmadığını savunan Demirtaş, şunları söyledi:

"AKP'li yetkililerle ilgili bilgiler, belgeler bizi şok etmedi doğrusu. Kimse Türkiye'yi bizden daha iyi bize anlatamaz. Ama Amerika nedir bize, onu anlatsınlar istiyoruz. Deniyor ki diplomasinin 11 Eylül'ü. Asıl 11 Eylül saldırıları içinde Amerika'nın parmağı var demişlerdi. Bunda ne kadar Amerika'nın parmağı var, doğrusu onun da sorulması gerektiğini düşünüyorum. Yani bu birilerinin gerçekten hırsızlık yaparak, üstün bir yetenekle ele geçirdiği belgeler, Amerika'yı sıkıştırma operasyonu mu yoksa Amerika'nın kendi safralarını atarak, diplomaside yeni tarz geliştirme, enstrüman geliştirme yöntemi mi? Onu sormak, tartışmak, incelemek gerekiyor."

BELGELERDE AMERİKA'NIN İŞLEDİĞİ SUÇLAR YOK

Bu tür belgelerin ortaya çıkmasının önemli olduğunu, ancak yayımlanan belgeler içerisinde şu ana kadar Amerika'nın işlediği suçlarla ilgili tek bir bilgi edinilemediğini de söyleyen Demirtaş, Başbakan Erdoğan ile ilgili iddialar konusunda ise "Başbakan'ın etrafı, çevresi, zenginliğiyle ilgili, bilinmeyen şeyler değil. Zaten Başbakan zengindir." ifadesini kullanırken, bu gibi belgelerin açıklanmasıyla hükümetin açıklamak zorunda olduğu şeylerin de olacağını ileri sürdü.

"GÖSTERİLMEK İSTENENE DEĞİL SAKLANMAK İSTENENE BAKMAK LAZIM"

Belgeleri Amerika'nın bilinçli sızdırma ihtimalinin olup olmadığına yönelik bir soruya ise Demirtaş, "Bu gibi durumlarda, şunun dikkat edilmesi gereken en önemli husus olduğunu düşünürüm. Bize gösterilmek istenene değil bizden saklanmak istenene bakmak lazım. Asıl mesele orada gizlidir." cevabını verdi.
Mynet

-----------------------------------------------------------------------

Pek sevmesemde vatanını sevdiğini söyleyen bizim şebelekler, "şunlar" kadar yürekli olunca sorun çözülecek...

Gerçekten helal olsun...

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.11.2010 - 22:03




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#25 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 01:01

dayı bunlar böyle beylik laflara bayılırlar bilirsin, bu laflar da onlardan yani onlar için epey sıradan şeyler, takdir etme yine de sen ;)

konu ile ilgili olarak birşeyler söylemek icabeder ise şu durumda, o zaman şöyle başlayalım;
efendin bu wikilis mi ne karın ağrısı ise adam iyi bir reklamcı bir günde bütün dünyaya ismini kurumunu tanıttı üstelik -bence- kendi düzmece-düşünceleri ile, yani az çok dünyayı siyaseti takip eden biri bu şeyleri -okuduğumuz kadarıyla tabi- biraz da abartarak ortaya şıç... pardon sunabilir. aslında benzeri reklam yöntemi türkiyede hani şu "dünyanın en zeki adamı" olarak kendini tescilleten kişide de yapılmıştı ama biraz daha yerel kaldımıştı, bu konu biraz değil baya bi ilgi çekici olduğu için de dünya basını balıklama atladı ve bütün dünyayı sardı tabi kendimi dünyanın dışında tutuyorum :P bana ne vikisinden ahlaksız siyasetçi masallarından k.m.ş.m vikisine afedersiniz ya da vikis afedebilir ya da etmez biraz önce de dediğim gibi çokta tın yani :detective:

sevgiler sevgiler sevgiler
sürçü lisan ettiysek o bizim sorunumuzdur, sana g.r.p çıkan ne? (t) (vikis miyim neyim yeni deyim ürettim biyerimden) :deal2:

#26 Kervancı_FB

Kervancı_FB

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.681 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Sarı-Lacivert

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 01:20

yaneee *saksak




" Ruhum benim oldukça bu imanla beraber
Üç yüz sene, dört yüz sene, beş yüz sene bekler"



| кєяטαη¢ı |






FENERBAHÇE


#27 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 01:47

Ne amaçla reklam yapacak, anlamadım ben..
Ya da şöyle sorayım, kazandığı bir şeye rastladınız mı ki? :huh:
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#28 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 13:32

bence bu belgeler en iyi tepkiyi devlet bahçeli verdi. iç siyasette malzeme olarak kullanmayacağız dedi.
bence de bu belgelerin iç siyasette kullanılmaması en doğrusudur. zira çıkan belgeler öyle belgeler ki herkesin işine gelen belgeler mevcut. sen akp'ye çakacağım diye bir belgeyi doğru olarak kabul edersen akp'nin lehine olan belgeleri de kabul etmek zorunda kalırsın. işime geleni doğru kabul ederim işime gelen yalandır derim diyip kurtulamazsın. herkes için geçerli.

bir belgede tayyip erdoğan'ın isviçre'de 8 tane hesabı varmış der. sen bu iddia işime yarıyor diye alıp bunu iç siyasette kullanırsan, başkası başka bir belgede, tsk ile pkk işbirliği yapıyormuş iddiasını da kullanabilir. adamlar belgeleri tasnif filan etmemişler. öylece saçmışlar ortalığa.

ayrıca belgelerdeki şeyler amerikadan türkiye hakkında bilgi yoplayan diplomatların amerika'ya geçtiği yorumlar. yani kesin doğru değil. amerika'nın böyle düşündüğü anlamına da gelmiyor. bir belgede akif beki eşcinseldir yazıyorsa bu akif beki'nin eşcinsel olduğunu göstermez, amerikalı diplomatların akif beki'nin ibne olduğunu düşündüğünü gösterir.

velhasıl karışık işler bunlar.

#29 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 13:44

Hangisi karışık ? Belgeler mi Arif Beki mi ? :D

#30 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 13:51

akif beki çok sinirlenmiş bu belgelere de oradan o aklıma geldi. :P amerikalı diplomat akif beki'yi geyik yapıyoruz ayağına konuşturmuş. konuştukları da belgelerden çıkmış.

bugün cüneyt özdemir de bununla ilgili yazmış. amerikalı diplomat cüneyt özdemir'i de konuşturmaya çalışmış ama cüneyt özdemir yememiş.

#31 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 20:47

"İspatlarlarsa bu makamda durmam"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Wikileaks internet sitesinin dünya gündemini sarsan iddialarıyla ilgili konuştu. "ABD bunun hesabını diplomatlarına sormalı" diyen Erdoğan, muhalefeti ve medyayı çok sert sözlerle eleştirdi. "İsviçre bankalarında bir kuruş param yok" diyen Erdoğan, "İspat ederlerse bu makamda durmam" şeklinde konuştu.

"Benim abdestimden şüphem yok, dolayısıyla namazımdan da şüphem olmaz. Düne kadar Türkiye'yi sırç*gunöşklerinden izliyorlardı, bugün artık yabancı diplomatların dedikodularından izlemeye başladılar. Sadece magazin basınından takip ediyorlardı, bugün magazin diplomasisinden izlemeye başladılar. İftira ve iddia ithal etmeye başladılar. Yeter ki hükümete yönelik bir saldırı olsun. Nereden geldiğine bakmadan, arkasındaki niyet, hedef, gaye hakkında en küçük bir endişe taşımadan buna sarılmak fırsatçılıktır. Bana, şahsıma, aileme, dünürüme, arkadaşlarıma yönelik -ki benim dünürümün hayatı yazmak çizmekle geçmiştir, yazmaktan başka bir şey bilmez, adamı müteahhit yaptılar- bu tür iftiraları atanlar ne kadar alçaksa, bunları manşet yapanlar, siyaset malzemesi yapanlar da o kadar alçaktır.

"İspat görevi bu iddiayı ortaya koyanlarındır, benim değildir. Amerika bu işleri iyi bilir, diplomatlar da bilir. Nerede bunun delilleri? Sadece atılan iftira üzerinden kalkıp da benden bunun ispatını istemek kadar cehalet olur mu? Olmayan şeyi nasıl ispat edeyim? Benim İsviçre bankalarında bir Allah kuruşum yok ki? Nasıl çıkarayım? Böyle bir şey ispat ettiğiniz anda ben bu makamda durmam, milletvekilliğinde durmam. Ama siz o makamlarda duracak mısınız? Bizim iktidara gelirken üç şeyi bitirme sözümüz vardı: Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Bunları çökerttiğimiz için benim halkım bizi buralarda tutuyor."

"Sen başbakanı seversin veya sevmezsin, ama ülkene saygın varsa, milletine saygın varsa, bu ülkenin başbakanına yabancıların, hatta ne idüğü belirsiz olanların attığı iddiaya sahip çıkmazsın. Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Masum olan masumiyetini ispata çalışmaz. Bunu bilmemek ne kadar büyük bir cehaletse, bunu siyaset malzemesi yapmak o kadar büyük seviyesizliktir. Siyaset seviye, nezaket ister. Yalan ve iftiradan medet ummak bir siyaset tarzı olamaz. Malesef son dönem gördüğümüz tablo, Türk siyaseti açısından hiç hoş değildir. Hakaret, iftira, küfür, siyaset dili haline getirilemez."

Habertürk

Değişiklikler Kaydedildi...

#32 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 20:50

O altı çizili olan yere aklım takıldı..
Belkide gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluklar bu hükümet zamanında oldu.
Nasıl oluyor da söz verdiğin bir şeyin aksini yapıyorsun ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#33 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 21:21

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan da Başbakan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında şunları yazdı:

''Sayın Başbakan yine esti, üfürdü, gürledi. Herkese; Wikileaks’in iddialarına neden itibar ediyorsunuz diyor. Neden bunları okuyorsunuz, dinliyorsunuz demeye getiriyor. Basına da, neden bu iddiaları yazıyorsunuz diyor.

İddialarla insanları yargılamak yanlış diyor. Halbuki; “İsviçre’de hesabım yok” demesi yeterliydi.
Biz sayın Başbakan'a inanırız. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. Türk başbakanları normal şartlarda yalan söylemez.
Biz ne demişiz; “İddialar ciddi mutlaka açıklığa kavuşması gerek.”
Bize neden celalleniyorsun! Git neyin var, neyin yoksa halka açıkla, sonra da Amerika’dan hesabını sor, yüreğin yetiyorsa.
Yalnız, size bir çift sözümüz olacak;“Sayın Başbakan; mahkemesiz, delilsiz, sırf tevatürle Türkiye’nin en muteber insanları zindanlara atılırken de aynı hassasiyeti gösterebilseydiniz, biz sizi daha inandırıcı bulabilirdik.''

Değişiklikler Kaydedildi...

#34 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 21:29

Gürültü koparan mı oldu? Başbakan yine kendi yazdığı senaryoda ya da düşüncesinde yine garibana vurdu... Yine mi bişey kaçırdık ?

Biri komisyon kurulsun ve araştırılsın dedi,
bir diğeri asla iç siyaset malzemesi yapmayacağız demedi mi?

eee , başbakanın bu havası ne, nerden düştü yine gariban figürü eline? wale'nin dediği gibi sanırım, bunu bile fırsata çevirebilir sayın(!) başbakan...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#35 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.12.2010 - 21:30

Ya da şöyle sorayım, kazandığı bir şeye rastladınız mı ki? :huh:

hiçbir şey kazanmadıysa niye böyle bir işe girişti. :S
durduk yere niye karıştırdı dünyayı bu adam.

#36 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.12.2010 - 10:32

Dan Brown - Dijital Kale

Gönderilen Resim

Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı NSA’nın şifre çözücü süper bilgisayarı TRANSLTR’nin bile üstesinden gelemediği, çözülmesi imkânsız gibi görünen bir şifre...

ABD’den ve NSA’dan intikam almak isteyen bir dâhi…

Dünyanın dört bir yanında ve sanal ortamda yaşanan nefes kesici bir kovalamaca…

Cinayetler, casusluk oyunları ve müthiş bir macera! ..

Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) , ABD istihbarat ağının belkemiğini oluşturan bir kuruluştur. Yörüngedeki casus uyduları, dünyanın her tarafındaki dinleme istasyonları ve ajanları aracılığıyla elektronik iletişim ortamlarını izlerken ABD'nin düşmanı olan devletleri ve suç örgütlerini takip eden teşkilatın en büyük güvencesi TRNSLTR adlı şifre çözücü bilgisayardır. İletişimin artık e-posta ve internete dayandığı bir dünyada, mesajların şifrelerini hızla çözen, üç milyon işlemciye sahip ve koca bir binanın içine ancak sığan bu süper bilgisayar, en zor şifreleri bile dakikalar içinde çözerek Amerikan istihbaratına sürekli bilgi sağlamaktadır.

Ama bir gün, TRNSLTR'nin çözemediği bir şifreyle karşılaşılır. Eski bir NSA çalışanı olan bir bilgisayar dâhisi, NSA bütün dünya insanlarının iletişim mahremiyetini ihlal ettiği için TRNSLTR'nin varlığını açıklayıp kamuoyundan özür dilemediği takdirde bu şifreyi herkesin kullanımına açacağını söyler. Bu da, artık dünyadaki bütün mesajların 'Dijital Kale' adlı bu algoritma ile şifrelenmesi ve NSA'nın kör olması anlamına gelir.

Bu sorunun üstesinden gelmesi için, zeki olduğu kadar çekici bir kadın olan, NSA'nın baş kriptografı (şifrecisi) Susan Fletcher çağrılır. Susan'ın, genç bir profesör olan sevgilisi, dilbilimci David Becker'ın da bu konu için ve tesadüfi gibi görünen bir şekilde İspanya'ya gönderilmesi, olayların karışmasına, NSA'nın içine bir gölge düşmesine ve içinde entrikaların ve cinayetlerin de olduğu, zamana karşı bir yarışın başlamasına yol açar...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#37 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 07.12.2010 - 10:42

Siyasetçinin gevşek ağızlısı işte gider elin Amerikalısına kendi aralarındakilerin dedikodusunu yaparsa, elbet birgün döüp dolaşır bu dedikoduları kendi kulağı ile işitir! Sonrada çıkar meydanlara; yalan hepsi yalan bu haberler !! diye feryat eder..

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#38 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.12.2010 - 14:40

Wikileaks'in kurucusu tutuklandı
İngiltere polisi, WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın gözaltına alındığını bildirdi.

Wikileaks kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından tutuklandı. Tutuklama İsveç'in çıkardığı tutuklama emri üzerine gerçekleştirdi.

İsveç, sızan gizli ABD diplomatik yazışmalarını sitesinde yayımlamayı sürdüren Avustralyalı 39 yaşındaki Assange hakkında, ağustos ayında İsveç'e yaptığı ziyaret sırasında 2 İsveçli kadına tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklama emri çıkarmıştı.

39 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange sabah 9.30'da Londra'daki bir karakola gelerek teslim oldu.

Assange'ın geleceğini ve saatini önceden polise bildirdiği belirtiliyor.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Julian Assange'ın öğleden sonra mahkemeye çıkartılacağı söylendi.

Avukatı Mark Stephens dün, Assange'ın kendi rızasıyla polise gideceğini söylemişti. İsveç'in çıkardığı tutuklama emrinin dün İngiltere'ye ulaştığı açıklanmıştı.

Assange'ın nerede olduğu bilinmese de İngiltere'nin güney doğusunda saklanmakta olduğu tahmin ediliyordu.

İsviçre de dün Assange'ın banka hesaplarını dondurmuştu. Wikileaks'ın açıklamasında, bankanın Assange'ın savunma masraflarının karşılanacağı bağış hesabını da dondurduğu ve ayrıca şahsi hesabında bulunan 31.000 euroya el koyduğu iddia edildi.

Bankadan yapılan açıklamada ise Assange'ın hesabını açarken sunduğu bilgilerin doğru olmadığının anlaşılması üzerine bu kararın alındığı öne sürüldü.

Daha önce Wikileaks'in bağış toplama sistemleri Amerikan hükümetinin talepleri doğrultusunda engellenmişti.

Bu kapsamda Amazon ve PayPal isimli şirketler Wikileaks'e yönelik hizmetlerini askıya almışlardı.

Wikileaks PayPal tarafından siteye yapılan 60.000 euroya yakın bağışa el konulduğu söylendi.

mynet




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#39 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 08.12.2010 - 00:35

tayyip tutuklatmıştır gizli ajandası deşifre oldu ya =)




ah be siyaset sen bu kadar ucuz olmadıydın hiç :)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#40 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.12.2010 - 11:39

bu herifi ya korumak için tutukladılar, ya da ...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli