İçerik değiştir



Füze Kalkanı Neden Türkiye'ye Yerleştirilecek?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 11 yanıt verildi

#1 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2010 - 12:10


Türkyemize füze kalkanının yerleştirilmesinin esas nedeni nedir?

ABD-NATO tarafından Türkiye'ye yerleştirilmek istenen füze kalkanının "İran'a karşı" olduğu yüksek sesle dillendirilmesine rağmen, NATO dokümanlarında ne İran, ne Suriye, hatta ne de Rusya "tehdit" olarak yer almaktadır.
Basına yansıdığı kadarıyla, 27.Ekim.2010 günü toplanan MGK'nda kabul edilen yeni Millî Güvenlik Siyaset Belgesi'nde (MGSB) Rusya, İran, Irak ve Yunanistan Türkiye için dış tehdit kapsamından çıkarılmıştır.
Peki bu kalkan kime karşı kullanılacak?
Türkiyenin geleceği açısından çok önmeli olan bu konuda AKP'nin zig zak lı yanıtlarına karşılık ''Dalga'' geçilmeye başlandı.
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, NATO’nun Lizbon Zirvesi’nde karara bağladığı ve yaygın olarak “Füze Kalkanı” adıyla bilinen sistemlerin, Türkiye’ye yerleştirilmesi konusunda yaptığı açıklamada,

“Füze Savunma Sistemi, Türkiye üzerinden yılda iki defa geçen göçmen kuşlara karşı mı kullanılacak? diye sordu. Hüsamettin Cindoruk, “Füze Kalkanı” konusunda hükümetin ve Cumhurbaşkanı Gül’ün, halkı yanıltmaya çalıştığını söyledi.

#2 HürFikir

HürFikir

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 10 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İLETİŞİM-HALKLA İLİŞKİLE-FOTOGRA-.REKLAM

Gönderim zamanı 24.11.2010 - 14:31

bu konuya ben de şüpheyle yaklaşıyorum o yüzden başlık da ilgimi çekti fakat neden yerleştirildiği konusunda en ufak bir bilgiye ya da varsayıma rastlamadım.DP genlbaşkanının açıklaması da tatmin edici değil.bu da gösteriyor ki kimse bir bilgi sahibi değil.iktidar da muhalefet de aslında neyin ne olduğunun farkında değil.ya da farkında, ama öyle görünmeye çalışıyor...bu yazıda da bir neden bir bilgi verilmemiş sadece eleştirilmiş fakat neden eleştirildiği de yazılmamış...
HÜR OLMALI FİKİRLER TUTSAK OLSA DA BEDENLER...

#3 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 24.11.2010 - 16:19


Bunda, şaşırıp, "neden-sonuç" ilişkisi aramaya gerek yok. ABD emrediyor AKP yerine getiriyor. Kukladır sonuçta...;

Çektiğiniz ipe karşı gelecek, aksi yönde hareket edecek, güç, irade, cesaret akıl ve mantık yoktur kuklalarda. Arada sırada istemeden de olsa gösterdiği "sivrilikleri" zımparalarsınız olur biter.

 580023663830.jpg


#4 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2010 - 17:33

bu konuya ben de şüpheyle yaklaşıyorum o yüzden başlık da ilgimi çekti fakat neden yerleştirildiği konusunda en ufak bir bilgiye ya da varsayıma rastlamadım.DP genlbaşkanının açıklaması da tatmin edici değil.bu da gösteriyor ki kimse bir bilgi sahibi değil.iktidar da muhalefet de aslında neyin ne olduğunun farkında değil.ya da farkında, ama öyle görünmeye çalışıyor...bu yazıda da bir neden bir bilgi verilmemiş sadece eleştirilmiş fakat neden eleştirildiği de yazılmamış...


Bu Konuda Hükümet dahil Hiç kimse birşey bilmiyor.

Gerçek olan birşey var ki Amerika ve AB İranı çok yakından kontrol etmek istiyor.
Amerikada Kurulan AKP'den DİYET İsteniyor.
İşin Temel Noktası burası.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, son günlerin tartışma konusu olan füze kalkanı projesini değerlendirdi.
---------

-"NEREDE KALDI SIFIR SORUN"-

Dışişleri Bakanı'nın, füze kalkanı konusu görüşülürken, "Biz çevremizdeki hiçbir komşumuzdan tehdit algılaması içinde değiliz. NATO'ya dönük de bir tehdit oluşturduğu kanaatinde değiliz" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Peki şu soruyu sormak lazım. Türkiye için bir tehdit söz konusu değil, NATO için söz konusu değil. Allah aşkına füze kalkanı sisteminin Türkiye'de ne işi var o zaman, niye getiriyorsunuz? Bizim komşularımızla sıfır sorun diyordun. Şimdi getirdin füze kalkanını Türkiye'de kuracaksın, nerede kaldı sıfır sorun? Sorunun olmadığı bir yerde böyle bir önleme gerek var mı? Demek ki bir sorun var. Demek ki sen halka doğruları söylemiyorsun. Bir Dışişleri Bakanı'na yakışır mı? Yakışmaması lazım. Bunların söylemleri ile eylemleri taban tabana zıt. Burada da aynen öyle. Füze kalkanı sistemini buraya kuracaksın, yeni soğuk savaşın cephe ülkesi Türkiye olacak. Öyle mi, öyle."

-"MÜSLÜMAN KADINLARA TECAVÜZ EDİLİRKEN SESİN SOLUÐUN ÇIKMIYORDU"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Muhalefetin bu konuda yeterli bilgisi yok" dediğini hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Niye Meclisi toplamıyorsun; toplarsın, bilgi verirsin" diye konuştu. AKP'nin asıl bu konuda yeterli bilgisi olmadığını ifade eden CHP Genel Başkanı, "Irak'ta da aynı şeyi yaptılar. Ortadoğu'nun eş başkanı değil miydi Sayın Başbakan, yüz binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken burada sesin soluğun çıkmıyordu, milyonlarca Müslüman öldürülürken burada sesi soluğu çıkmıyordu" dedi.

-"AMAÇ; İRAN'IN NÜKLEER SİSTEMİNİ KONTROL ETMEK"-

Amacın İran'ın nükleer sistemini kontol etmek olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bütün Türkiye, dünya, İran da biliyor; bu İran için kuruldu. İran, Pakistan, Kuzey Kore, Çin bizim düşmanımız değil, peki bu füze savunma sistemini niye biz kendi ülkemizde kuruyoruz? Amaç İran'ın nükleer ve balistik sistemini kontrol etmek. Amaç bu. Bunu korkudan söyleyemiyorlar, biz söylüyoruz" diye konuştu.

-"BAŞBAKAN ÇARK ETTİ"-

Başbakan'ın ilk yaptığı açıklamada, "Özellikle topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa, zaten kesinlikle bu bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sevsinler senin celallenmeni. Sayın Başbakan çark etmiş, diyor ki; biz zaten NATO'nun yapmasını istemişiz. Bu sistemde, Anadolu halkının cebinden kaç lira çıkacağını bilen yok" dedi.
---------------
Benim ise asıl Sorguladığım şu.

Asıl ilginç olanı;
Bütün bu ZIG ZAG lar içindeyken bile AKP Medyasının da desteğiyle AKP'nin, İç Politikada Dediğim dedik Öttürdüğüm düdük Havası yaratılarak ben ZİRVENİN Galibiyim propogandası yapmaya çalışmasıdır
Zirvede; Yumruğumuzu vurduk İstediğimizi Aldık İmajı veriliyor.
Aslında AKP Köşeye sıkışmış durumunu İç Politikaya Zafer Olarak aktarma çabasıyla İnsanımızın ZEKASINI test etmeye çalışması beni daha çok ilgilendiriyor.

“Aciz durumu lehe çevirmek” ve “kamuoyunu yanıltmak” gerek. Ki iktidar bunu bugüne kadar pek çok kere yaptı. Sadece bir örnek yeter belki. Avrupa Birliği’ne girdiğimizi müjdeleyen ve gün ortasında atılan havai fişekleri unutmayın.(Ben o gün verilen demeçlere ve konuşmalara da kahkahalarla gülmüştüm)

Tabii her şeye rağmen iktidarı “olağanüstü propaganda ve beyin yıkama başarısı” nedeniyle kutlamak gerek. Bir ülkede “duyduğu her şeye inanmaya hazır” milyonlar yaratılırsa sonuç da bu olur.

#5 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.11.2010 - 18:20

bılıyorsunuz bız nato'nun olmazsa olmaz uyesıyız:)
emınım hepımız buna guluyordur. bız natonun olmazsa olmaz usagı felan olmalıyız herhalde.. alınan kararlara gobekten baglı hareket etmesı beklenen ama kendısıyle ılgılı bır durumda tii'ye alınmayan bir turkıye.

Bız 12mılı savas nedenı ılan ettık. hadı savasın esıgıne geldık ne olacak? fuze kalkanı bızı koruyacak mı yoksa f16larımızı haklı degılsınız dıye vuracaklarmı :) kıbrıstakı tehdıtler vs vs
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#6 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 25.11.2010 - 00:30

belki istihdam oluşturur =))
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#7 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 25.11.2010 - 12:58

belki istihdam oluşturur =))



Doğru...ABD piçlerine!

 580023663830.jpg


#8 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 27.11.2010 - 12:02

Sevgili Arkadaşlar
Başlığa en uygun yanıtı Can Ataklının kendi köşesine alıntıladığı bir yazı ile vermiş. Çok dikkat çekici ve İlginç geldi bana.


Ulusal Strateji Merkezi- USMER İstanbul Başkanı Haluk Dural geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye kurulması planlanan füze kalkanı ile ilgili çok ilginç bir değerlendirme yapmış.

Dural değerlendirmesini Gazeteci Can Ataklıya Göndermiş. Hayli uzun olan ve içinde pek çok teknik bilgiyi de barındıran değerlendirmenin sonuç bölümü çok şaşırtıcı bazı iddiaları da içeriyormuş.
Can Ataklı Hiçbir Yorum yapmadan bu bölümü Aktarmış.
Ben de size aktarıyorum Buyurun Okuyun.
-------------

“...ısrarla Güneydoğu Anadolu bölgemize yerleştirilmek istenen ABD-NATO füze kalkanı, bu durumda kime karşı kullanılacaktır?

Bu soruyu cevaplamadan önce Haziran 2011 seçimleri sonrasına kadarki dönemde gerçekleşebilecek muhtemel gelişmeleri sıralayalım:

Yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde Rusya, İran, Irak ve Yunanistan dış tehdit kapsamından çıkarıldığına göre, TSK’nın yeniden yapılandırılmasıyla mevcudu 300.000’e indirilecek; sınır birlikleriyle ilgili yasa çıkartılıp, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulacak “Sınır Birlikleri”, TSK’nın öncelikle Irak sınırından geri çekilmesiyle boşaltılacak, Irak sınırına yerleştirilecek;

Jandarma teşkilatı, TSK’den kopartılıp, İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak, görev alanı ve yetkileri budanacak...

Eğer AKP, Haziran 2011 seçimlerini istediği çoğunlukla kazanırsa, Anayasa’nın ilk üç maddesini değiştirip, Türkiye’yi federal yapıya geçirecek, Anayasa’ya PKK’nın isteği doğrultusunda “Kürt Halkı” ibaresi sokulacak, Özal’ın Cumhurbaşkanı olduğu 1991 yılında 3723 sayılı ve 12.04.1991 tarihli yasa ile TBMM tarafından onaylanan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı anayasal güvenceye bağlanacak, Güneydoğu ve Doğu bölgesine “özerklik” verilecek.

Irak’taki ve yurt içindeki PKK militanlarına af getirilerek, yurda girişleri ve BDP’li belediyelerde istihdam edilerek, özerk bölgenin milis kuvveti oluşturulacak,

Ayrılıkçı Kürt Hareketi BM’e başvurup, İkiz Sözleşmeler’in birinci maddesine göre, Türkiye’den ayrılıp, Kuzey Irak’taki Barzani ile birleşmek üzere “Kendi Kaderlerini Tayin Hakkı” için plebisit isteyecekler.

ABD’nin Irak’tan çekeceği 50.000 kişilik muharip birlikleri ağır silahlarıyla birlikte İskenderun ve Mersin limanlarından gitmek üzere Zaho’dan Türkiye’ye girmeye başlayacaklar, 18 ay sürecek çekilme sırasında Güneydoğu Anadolu bölgemizde karakollar kuracaklar, yani bölgeyi fiilen işgâl ederek, ayrılıkçı hareketlere askerî koruma sağlayacaklar.

Ülkemizin işgali ve bölünmesine karşı, Türk halkı ve ordusu, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak üzere harekete geçecekler.

Bölgede, bugüne kadar provaları yapılmış olan “Kalkışma” başlatılacak ve buna ABD destekli Barzani fiilen katılacaktır.

Türk ordusu Barzani’ye ve ayrılıkçı harekete ve onlara koruma sağlamak için çekilme bahanesiyle bölgeye yerleşen Amerikan kuvvetlerine müdahale ettiğinde acaba, Türk Hava Kuvvetleri karşısında, İran’a karşı yerleştirildiği iddia edilen ABD-NATO füze kalkanının THAAD ve Patriot füzelerini mi bulacaktır?”

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.11.2010 - 12:21


#9 HürFikir

HürFikir

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 10 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İLETİŞİM-HALKLA İLİŞKİLE-FOTOGRA-.REKLAM

Gönderim zamanı 27.11.2010 - 12:16

Oratada görünenden farklı olaylar döndüğü aşikar...fakat bu şelilde muhalefet yapılmaz o da aşikar...biz sadece bağırıp çağırıp hakaret edip kendimzi tatmin ediyoruz.kafamızı bozan olunca amerikan uşağı yavşak vs.. vs.. deyip sıyrılıyoruz...muhalefet bu değil sevgili arkadaşlar...muhalefet iktidarın yapamadıklarnıı yüğzüne vurup çözüm üretmektir bişeyler yapmaktır...
sizin yaptığınız şekilde muhalefetin modası geçti...(gerçek bir sol gerçek bir muhalefet dileğiyle...)
HÜR OLMALI FİKİRLER TUTSAK OLSA DA BEDENLER...

#10 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 27.11.2010 - 12:51

Sevgili HürFikir.
Füze Kalkanı fikri ortaya atılmadan önce de ve Bu Fikir Ortaya Atıldıktan sonra da Hükümetin Beyanatları ile Çelişir bir durum oluştuğundan İnsanların Kafası Karma karışık oldu.
Önceki Yazılarımı okursan Bu çelişkili durumu kavramakta ve Anlamakta Güçlük çektiğimi belirtmiştim.
SORUN İŞTE BU NOKTADA DÜĞÜMLENİYOR.
Hükümet ZİG-ZAGLAR ÇİZEREK ÇELİŞKİLİ BEYANATLAR VERİYOR.
İnsanlar Belirsizlik içinde biribirine sorup duruyor.
Bak; kendi yazdıklarımdan aşağıda alıntı yaptım.

Bu Konuda Hükümet dahil Hiç kimse birşey bilmiyor.
....
Dışişleri Bakanı'nın, füze kalkanı konusu görüşülürken, "Biz çevremizdeki hiçbir komşumuzdan tehdit algılaması içinde değiliz. NATO'ya dönük de bir tehdit oluşturduğu kanaatinde değiliz" Diyor.

Şimdi En yetkili Ağız olarak Sizden bu kunuda YARDIM BEKLİYORUZ ve Haklı olarak da Soruyoruz.
Nerden ve Neden çıktı bu Füze kalkanı
Hükümetin Önceki Beyanatları Ortadayken Biz Kime güveneceğiz.!!??
Elbette ki ki Amerikan Hükümetine değil. Kendi Hükümetimize güveneceğiz.
Sorun işte tam da burada kilitleniyor.
Komşuları ile (Komşularımızla NATO Bile) Sıfır sorun yaşarken Bir Ülkenin Ferdi Olarak Size Soruyorum.

Füze Kalkanı Neden Türkiye'ye Yerleştirilecek?
Buyurun Lütfen Bizi Aydınlatın.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.11.2010 - 13:13


#11 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 27.11.2010 - 20:09

Halkına yerleştirmeye alışmış iktidar, ABD'ye, "gel sen de kalkanını yerleştir" demiştir.

 580023663830.jpg


#12 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 18:17

Doğru...ABD piçlerine!


Yılmaz Özdil adres vermiş,
Izmr'in amerikan askerleriyle dolu gizli nato ussu-kavaklıdere koyu
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli