İçerik değiştir



- - - - -

Formula - 1 Abu Dhabi Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 16:16


Formula 1'de sezonun son yarışı Abu Dabi GP'si sıralama turları beklendiği gibi nefesleri kesti. Sıralama turlarında en iyi dereceyi 1.39.394 ile elde eden Red Bull pilotu Sebastian Vettel, yarışa pol pozisyonundan başlamaya hak kazandı.

Yas Marina Pisti'ndeki sıralama turlarında en iyi dereceyi elde eden Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel olurken, ikinci sırayı Mc Laren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 1.39.425 ile aldı.

Abu Dabi'ye Formula 1 pilotlar şampiyonası lideri olarak gelen Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, 1.39.792'lik derecesi ile kendisine 3. sırada yer buldu. Alonso'nun şampiyonadaki en yakın takipçisi Mark Webber ise 1.39.925'lik derecesi ile 5. sırada kaldı.

---

Yarışın ilk turunda Mercedes GP'den Michael Schumacher ve Force India-Mercedes'ten Vitantonio Liuzzi'nin çarpışması sonucu iki pilot da yarış dışı kaldı. Bu kazanın ardından ilk 5 tur güvenlik aracı eşliğinde geçildi.

Yarış sürüyor :)
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#2 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 17:32

Allah cezanı vermiye Kubica <_<
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#3 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 22:28

İnanılmaz yarışlarla dolu 2010 Formula 1 Şampiyonası'nın Abu Dhabi'de gerçekleştirilen son yarışı da inanılmaz bir şekilde sonuçlandı ve şampiyon Red Bull pilotu Sebastian Vettel oldu.

4 sürücünün şampiyonluk umuduyla girdiği son yarışa pol pozisyonundan başlayan liderin 15 puan gerisindeki Vettel, damalı bayrağı ilk sırada görerek 2010 Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu.

Şampiyonluk şansı önündeki pilotlardan daha az olan Vettel, beklenmedik olayların gerçekleştiği yarışı baştan sona kontrollü giderek kazandı ve diğerlerinin aldığı sonuçlarla birlikte Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu oldu.

Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yarışı 2. sırada tamamlarken onu takım arkadaşı Jenson Button takip etti.

Yarışın ilk turunda takım arkadaşı Michael Schumacher'in kazası sonucu pite girmeyi tercih eden Nico Rosberg, bundan en çok faydalanan isimlerden birisi oldu ve Alman pilot yarışı 5. sırada tamamladı.

Yarışın adeta görünmez yıldızı olan Renault takımından sert lastiklerle başlayan ve oldukça uzun bölümü bu lastiklerle götüren Robert Kubica 6. olmayı başarırken onu yarışın ve belki de şampiyonluğun kaderini değiştiren Vitaly Petrov takip etti.

İlk turdaki kazadan sonra pite giren Petrov, ilk pitlerden sonra Ferrari pilotu Fernando Alonso'nun önünde kalmayı başardı ve yarışın geride kalan bölümünde İspanyol pilotun geçmesine fırsat vermeyerek Renault motoru kullanan Red Bull'un şampiyonluk kazanmasında büyük rol oynadı.

Mevcut yarış sonucuna göre şampiyon olması için dördüncülük yeten Alonso, yarışta Renault pilotu Vitaly Petrov'u geçemeyerek damalı bayrağı 7. sırada gördü ve Ferrari ile ilk senesinde şampiyonluğu son yarışta kaybetmiş oldu.

Abu Dhabi'ye 2. sırada gelen Red Bull pilotu Mark Webber, bekleneni veremedi ve yarışın neredeyse tamamını Fernando Alonso arkasında sürdürerek yarışı 8. sırada tamamladı.

Toro Rosso pilotu Jaime Alguersuari, düzlük hızı avantajını en iyi şekilde kullanarak 9. olurken ilk pitlerden sonra Algersuari'nin arkasına düşen ve onu geçemeyen Felipe Massa son puanın sahibi oldu.

2010 Formula 1 şampiyonasının Abu Dhabi'de gerçekleştirilen son yarışı ile Sebastian Vettel pilotlar şampiyonasından gülerek ayrılırken Mclaren takımı da Red Bull'un ardından markalarda 2.liği kazandı.



Kaynak

Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.11.2010 - 22:29


#4 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 22:48

İstatistiklere göre; bir sezonda 10 kez pol pozisyonu alan sürücü hemen hemen her sezonda şampiyon olmuş. Bu sezonda S. Vettel 10 kez falan almış galiba. Yarıştan yapılan röportajlarda öyle söylemişti umarım tarih tekerrür eder istatistikler yalan söylemez ve ben şampiyon olurum falan demişti. Bende hadi len ordan Alonso olacak şampiyon diye içimden geçiriyordum. Aslında Webber'in olmasını diliyordum. Ama yarışın sonlarını izleyemedim işten güçten dolayı. Eve geldim direk bir baktım ki Vettel şampiyon olmuş :eyvah:

Ne diyelim helal olsun. Bu arada Formula-1 tarihinde şampiyon olan en genç sürücü ünvanını da Alonso'nun elinden almış oldu. *saksak

Ayrıca Red-Bull takımı için sezonun her yarışında takım emri uygulaması konusu geçiyordu ama Red-Bull bunu hiç kabul etmiyordu kim iyiyse o kazansın diyordu. Sondan bir önceki yarışta herkes eleştirmişti Vettel 1. olduğunda Webber'e yol verseydi şampiyona lideri Alonso'yla arasındaki fark 1'e inecekti ama Red-Bull tam emri uygulamadığı için Vettel 1. Webber 2. oldu ve Alonso'yla fark birinin 8 birinin 15 mi ne olmuştu. Takım emri uygulasaydı o yarışta galiba bugün Vettel şampiyon olamıyordu. Yani iyi olan kazandı ve sonuçta Red-Bull kazandı. Zaten Vettel'in sezon içindeki salaklıkları olmasa hatta bir de Webber olmasa çoktan şampiyonluğunu garantilemiş bile olabilirdi.

Neyse önümüzdeki sezonlara bakacaz. Artık Vettel için formulanın yeni Şumi'si diyorlar. *cool

#5 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2010 - 23:52



#6 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.11.2010 - 02:05







Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli