İçerik değiştir



- - - - -

En İyi Uyuyan Toplum Seçildik


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2010 - 18:54


Türkler yüzde 85'le Avrupa'da en iyi uyku uyuma kapasitesine sahip toplum seçildi


Hollanda'nın Eindhoven kentindeki, Philips'in uyku atölyesi araştırmasına göre Türkiye Avrupa'da en iyi uyuyan ülke...

Gazete Habertürk'ten Nazenin Tokuşoğlu'nun haberine göre; Bizim de Avrupa’da birincilik kürsüsüne çıktığımız sosyolojik bir durumumuz var artık. Hem de olumlu, sigara içme şampiyonluğu gibi değil yani... Türkler yüzde 85’le Avrupa’da en iyi uyku uyuma kapasitesine sahip toplum seçildi.

Türkler en horlayan ülke mi?
Avrupa’nın dört bir yanından 20 gazeteciyle birlikte Eindoven’dayız. Hollanda’nın bu sevimli kenti futbol takımı PSV dışında bir markayla da özdeşleşmiş durumda. Philips’in uyku araştırmaları atölyesindeyiz. Konuşmacı Katy Hartley bir sonraki cümleyi kurmadan önce bana bakıyor. “Eyvah, Türkler en horlayan ülke mi diyecek şimdi” derken Katy şu cümleyi kuruyor: “Yaptığımız araştırmalara göre Avrupa’nın en iyi uyuyan ülkesi yüzde 85’le Türkiye, ikinci İspanya. Ne ironiktir ki araştırmanın başındaki Katy’nin ülkesi İngiltere sonuncu. Bir altında Fransa var. İngilizler ve Fransızlar yatağa sorunlarla birlikte giriyormuş.

“Ne yani bizim hiç mi sorunumuz yok?” diye soruyorum, yanıtı “Olmaz olur mu, belki daha fazla ama kafaya takmıyorsunuz” oluyor.

Türkiye’de kadınlar erkeklere göre çok daha derin uyuyor, Avrupa’da kadın erkek rakamları yakın. Bir ilginç istatistik de “Neden uyuyamıyorsun” sorusuna Türklerin yüzde 21’inin “Geç yatıyorum ve sabah erken kalkmak zorunda olduğumu biliyorum...” yanıtını vermesi. “Uykusuzluk neyi etkiliyor” sorusuna ise Türklerin cevabı ruh sağlığı, Avrupa genelindeyse cevap iş yaşantısı ve fiziksel sağlık...

Erkekler kadınların horlamasından şikayetçi
Tüm dünyada kadınlar erkeklerin horlamasından şikâyet ederken sadece Çin’de erkekler kadınların horlamasından şikâyetçi. Çin demişken Katy’ye neden Japonların devamlı buldukları koltukta uyuyakaldığını soruyorum; haftanın 6 günü aralıksız ve şevkle çalışıyorlarmış, onlar değil de vücut pes ediyormuş.

Avrupa uyku toplantısına katılmadan önce bizim gazetede dolaşıp soru topladım. Çok toplama sayılmaz aslında şu ikisi çıktı sadece: “Neden yorgun uyanıyorum ve neden gece 10 kere uyanıp her sese sıçrıyorum...” Ne yazık ki bu soruların doktor kontrolünden geçmeden verilebilecek bir cevabı yok. Ama doktorların da tavsiye ettiği bir cihaz var kısaca CPAP (“Siipep” diye okunuyor) deniliyor, çeşitli versiyonları mevcut. Görüntü çok seksi değil ama “İyi günde kötü günde” diye verilen sözler bunları kapsıyor herhalde.

'Türk'üz biz her yerde uyuruz'
Biraz da doğru bilinen yanlışlardan bahsedelim. Dünya genelinde 55, dertlerden uzaklaşıp rahat uyku uyunan yaş olarak kabul ediliyor. Sabah ve akşam saatlerinde spor uykuyu kötü etkiliyor. En güzeli öğle tatilinde yapılanı, hem işe ara vermek açısından da sağlıklı. “Yatmadan önce duş alın” önerisinin de altını çiziyor uzmanlar. Zira uzun uzun yapılan banyo uykuya zarar veriyor. İşte böyle; uyku kongresinde uyumamayı başararak ve birincilik ödülümle kalkıyorum masadan. Birkaç saat içinde THY uçağı yetişecek imdadıma... Yani uyumak açısından. Türk’üz biz her yerde uyuruz.


DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.11.2010 - 20:29

Gayet normal. Ayakta uyuyan bir millet tabiki yatakta da gayet güzel uyur :D

#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 07.11.2010 - 20:31

Aha bilimsel olarak ispatlanmış mı birde *mad

Yıllarca biz diyos, elin avrupalısı yapınca bilimsel değer taşıyor... yok yawff; kendi insanınızın fikrine önem vermeyi artık öğrenin; benim "Hollanda'nın Eindhoven kentindeki, Philips'in uyku atölyesi"nden neyim eksik...

Baksanıza uykum bile fazlaymış daha ne olsun *mad




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#4 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 08.11.2010 - 23:13

benim yerime kim uyuyup ortalamayı yükseltiyorsa uykum haram olsun. o kadar da dinci ayy pardon kinciyim bu konuda.

ciddi bi meseleden bahsedeyim bir de, efendim kendinin ne olduğuna bakmaksızın, kendi şahsiyetini tanımaktan aciz insanların her fırsatta 'millet' diyerek bütünümüzü katagorize etmesi ne kadar enteresan <_<

#5 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 09.11.2010 - 02:00

bizden başka üç ihlas bi elham okuyup uyuyan ülke yokda ondan *cool
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli