İçerik değiştir



- - - - -

Şarj Cihazı Derdine Son!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 05.04.2006 - 12:39


Yolda biten piller cepleri dolduracak

Gönderilen Resim


Aynı anda 10 telefonu şarj eden, jetonla çalışan 'mobil cihaz şarj ünitesi' Türkiye'de. Telefon dışında dijital fotoğraf makinesi, dizüstü ve el bilgisayarı gibi aletleri de şarj eden jetonlu modeller, yeni gelir fırsatı yaratırken diğer modeller için bayiler aranıyor.

Cep telefonu, dizüstü bilgisayarlar, Mp3 çalarlar, PDA cihazlar, dijital kameralar... Teknolojinin bize hediye ettiği ve artık vazgeçemeyeceğimiz ürünler. Onlarsız hayat artık gerçekten çok zor. Ama olur olmaz yerde biten piller, yanımıza almayı unuttuğumuz şarj aletleri de bazen zor durumlara düşmemize neden olmuyor değil. Bazı girişimciler bu sorunu dükkanlarının önüne astığı 'telefon şarj edilir' notlarıyla gidermeye çalışsa da sorunun üstesinden yine teknoloji geldi. Hem de yeni iş fırsatları yaratarak.

1 YTL ile 10 Dakikalık Şarj!

Uzakdoğu'da üretilen ve aynı anda birçok cihazın boş pillerini doldurmaya yarayan 'Mobil Cihaz Şarj Ünitesi' Türkiye pazarına sunuldu. Ürünün Türkiye distribütörlüğünü yapan Tektron Dış Ticaret Ltd Şti, bir yandan yeni bir ürünü pazara sunarken diğer yandan da girişimciler için yeni fırsatlar yaratıyor. Firma, toplu şarj cihazı için hem bayilik veriyor hem de tüm modellerinin satışını yapıyor.
Bütün cep telefonlarıyla uyumlu çalışan şarj ünitesi; dijital fotoğraf makineleri, dizüstü ve el bilgisayarı gibi birçok ürün için de kullanılabiliyor. Aynı anda 10 cihazı şarj edebilen ürünün en önemli özelliği, 10 dakikalık acil şarj işlemi sonunda hemen hemen tüm cep telefonlarında sekiz saatlik kullanım süresi (stand-by) sağlaması.
Tektron Genel Müdürü Cengiz Koyuncu bu durumun pillere herhangi bir zarar vermediğini, çünkü şoklama metodunun kullanılmadığını belirterek, şarj ünitesinin yararının sadece bu olmadığını da ekliyor: "Cihaz aynı zamanda telefonlardaki zararlı bakterileri de yok edip telefonları dezenfekte de ediyor."

Güvenlik Ön Planda

Aşırı ısınmaya karşı devre kesici, limitli voltaj sistemi ve kısa devre önleme sistemi gibi güvenlik önlemleri de bulunan cihaz, sesli ve ışıklı uyarı düzeneğiyle kullanıcıya şarj durumu ve kullanımına yönelik fonksiyonlar hakkında uyarılarda da bulunuyor. Ürünün bir başka özelliği ise üzerinde bulunan dijital platforma görüntülü ya da sabit reklamlar alabilmesi.
Mobil cihaz şarj ünitesinin kullanım alanları ise bir hayli geniş; oteller, restoranlar, barlar, konferans merkezleri, fuar salonları, plazalar, güzellik ve bakım merkezleri, alışveriş merkezleri, vapur iskeleleri, üniversiteler, havaalanları, tren istasyonları, otogarlar, şehirlerarası konaklama tesisleri akla ilk gelen yerler.
Mobil cihaz şarj ünitesi şimdilik 2 ana model olarak piyasaya sunuluyor. İlki 1011 dolar + KDV fiyatla satışa sunulan METAL parayla çalışan TEK-10-1-A modeli. Bu model aynı zamanda girişimciye ek gelir sağlayacak reklam ve duyuru alanına da sahip. Ancak reklam gelirlerinin yarısı Tektron firmasına ait. Reklam gelirlerinin dışında şarj ünitesini günde 20 kişinin kullanması halinde modelin kendini iki-üç ayda amorti etmesi öngörülüyor. Şarj işlemi fiyatının bir YTL olduğu belirtiliyor..

Bir diğer model olan TEK-08-2 ise müşterilerine ücretsiz olarak bu hizmeti vermek isteyen turizm işletmeleri vs. için tasarlanmış. Diğerine göre daha küçük ve hafif olan bu modelin üzerinde hava, nem, sıcaklık, takvim gibi göstergeler ile oda havasını temizleme üniteleri bulunuyor. Fiyatı ise 435 dolar + KDV.

Vanko Dijital
Tel: (0212) 441 89 82
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli