İçerik değiştir



- - - - -

Formula-1 Kore Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.10.2010 - 12:16


Red Bull'un Kanatları Kırıldı, Kore GP ve Liderlik Alonso'nun!


2010 Formula 1 Şampiyonası'nın Güney Kore'de gerçekleştirilen 17. yarışını Ferrari pilotu Fernando Alonso kazandı.


Olayların bitmek bilmediği yarışta Fernando Alonso, damalı bayrağı ilk sırada görerek 25 puanı elde etti ve Dünya Şampiyonası'nda liderliğe yükseldi.

Şampiyonluk mücadelesinden kopmak istemeyen Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton, yarışı 2. sırada tamamlayan isim olurken, sezonun sondan 3. yarışında podyumun son basamağı Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa'nın oldu.

Sene boyunca yarışın olup olmayacağının belirsizliğinin ardından Kore'de yarış günü de tam bir belirsizlik yaşandı. Pistteki asfaltın yeni olması, yarışın öncesinde başlayan yağmurla birlikte pistte durmayı zorlaştırdı. Yarış önce güvenlik aracının arkasında yoğun yağmur lastikleriyle başladı ve ancak 3 tur atılabildi. Daha sonra yarış kırmızı bayraklarla durduruldu.

Uzun süre beklemenin ardından ya 10.05'te tekrar başlatıldı. 17. tura kadar güvenlik aracının arkasında götürülen yarışta güvenlik aracı çıktıktan sonra da olaylar bitmedi. Önce şampiyona lideri Mark Webber kaza yaparak yarış dışı kaldı ve kendisiyle birlikte Mercedes GP sürücüsü Nico Rosberg de kazadan nasibini aldı.

Daha sonra bir çok kaza yaşandı ancak günün öne çıkan olayları Red Bull sürücülerinin yaşadıklarıydı. Webber'in ardından Sebastian Vettel, tüm güvenlik aracı periyotlarından sorunsuz ayrıldı ve lider şekilde ilerliyordu. Alman sürücü şampiyonada liderliği fark atarak ele geçirecek gibiydi ancak 46. turda Alman sürücünün motorunun bitmesi Red Bull'un adeta kanatlarını kırdı.

Mercedes GP'nin 7 Dünya Şampiyonu pilotu Michael Schumacher, özellikle yarışın ilk bölümünde aşırı yağmur lastikleriyle en çok yer kazanan isimdi. Alman sürücü önce Robert Kubica'yı ardından Jenson Button'u geçerek 2 pozisyon kazandı ve önündeki yaşanan sorunlarla birlikte yarışı 4. sırada tamamlamış oldu. Böylece Schumacher İspanya ve Türkiye'deki en iyi dördüncülük derecelerini tekrarlamış oldu.

Robert Kubica yarışı 5. sırada tamamlayan isim olurken yarışın başında sorun yaşayan ancak ardından istikrarlı bir sürüş geçiren Force India sürücüsü Vitantonio Liuzzi 6. oldu ve bu sene en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

Williams pilotu Rubens Barrichello, zorlu yarışta 7. olurken, Sauber sürücüleri Kamui Kobayashi ve Nick Heidfeld 8 ve 9. oldular. İki sürücü, birlikte çıktıkları 3. yarıştan da çifte puan sonucu almış oldu.

Günün son puanı Toro Rosso'dan Jaime Alguersuari'ye gitti.



Kaynak

Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.10.2010 - 12:30


#2 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.10.2010 - 12:24

Acayip bi' yarıştı ilk başlarda sıkılmıştım ama güvenlik aracı çıkınca heyecan başladı. O değil de Webber'e üzüldüm baya. Neyse Vettel var dedik o da motoru gümledi. Hamilton için dua ettim yarış dışı kalsın diye ama gitmedi bi' türlü. Neyse en azından Massa 3. oldu da bende sevindim :D

#3 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.10.2010 - 20:53

Bu ağır şartlar altında yapılan yarışın özetini de koyalım buraya.

2010 Kore Grand Prix Özeti:







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli