İçerik değiştir



- - - - -

Sebastien Loeb 7. Kez Şampiyon


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.10.2010 - 23:12


Dünya Ralli Şampiyonası'nın yaşayan efsanesi Sebastien Loeb, Fransa Rallisi'nde elde ettiği üstün zafer ile 2010 WRC şampiyonu oldu.

Kendi evindeki yarışta damalı bayrağı en erken sürede görmeyi başaran Fransız sürücü, kariyerinin 60. ralli zaferini elde ederken zaten elinde bulundurduğu 6 şampiyonluk rekorunu 7'ye yükseltmiş oldu.

Zaten asfalt zeminde oldukça başarılı olan Loeb, Fransa yollarında yapılan rallinin ilk yarısında 40 saniyeden fazla fark yapmayı başardıktan sonra kontrollü bir ralli geçirdi ve rahat bir şekilde kazanarak şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

Loeb, 7. şampiyonluğunu kendi şehri olan Haguenau'da kazanarak bu şampiyonluğu daha da özel bir hale getirdi.

Citroen'in damgasını vurduğu Fransa'da Dani Sordo 2. olmayı başarırken kendi takımıyla yarıştan Petter Solberg 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu.

Ford'un en yukarıda yer almayı başaran sürücüsü 4. sıradaki Jari Matti Latvala olurken onu çok fazla sorun yaşayan ve aracına güvenemediğini ifade eden takım arkadaşı Mikko Hirvonen gerilerden takip etti.

Dün son etapta kaza geçiren Citroen'in genç yıldızı Sebastien Ogier, kurallar kapsamında bugün geri dönmeyi başardı ve ralliyi 6. sırada tamamladı.

Monster Ralli takımı ile WRC'de mücadele eden Ken Block, bazı hatalarına ve hidrolik sorununa rağmen 12. oldu ancak Amerikalı sürücü ilk defa WRC'de bir ralliyi tamamlamış oldu.


Kaynak

#2 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.11.2011 - 00:21

Adamı durdurana aşkolsun. 8. Kez ardarda şampiyon oldu.

http://www.trf1.net/...medium=facebook





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli