İçerik değiştir



- - - - -

Formula-1 Singapur Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.09.2010 - 12:56


2010 Formula 1 sezonunun 15. yarışı olan Singapur Grand Prix'ini Ferrari pilotu Fernando Alonso kazandı.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Alonso, yarışın tamamını lider götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve art arda 2. yarışını bu sezon ise 4. yarışını kazanmış oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, yarışın özellikle son bölümünde Alonso'yu çok sık sıkıştırmasına rağmen geçişin zor olduğu pistte geçme fırsatı bulamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Dünkü sıralamalarda 5. sırada kalarak hayalkırıklığı yaşayan Red Bull pilotu Mark Webber, 3. turda Vitantonio Liuzzi'nin kazası sonucu güvenlik aracının pite girdiğinde pite gelme stratejisiyle birlikte 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu ve Webber şampiyona liderliğini pekiştirmiş oldu.

Yarışa 4. sıradan başlayan Mclaren pilotu Jenson Button, son bölümde Webber ile olan farkı kapatsa da geçme şansını bulamadı ve yarışı başladığı gibi 4. sırada tamamladı.

Mclaren'in diğer pilotu Lewis Hamilton, yarışın ilk bölümünü 3. sırada götürmesinin ardından pitlerde Webber'e geçildi ve 4. sıraya geriledi. Yarışın son güvenlik aracı periyodundan sonra tur bindirme sırasında 3. sıradaki Webber'i geçmeye çalışan Hamilton temas yaşadı ve Monza'dan sonra Singapur'da da yarış dışı kalarak büyük hayalkırıklığı yaşadı ve şampiyonluk mücadelesinin Singapur'da en zararlı çıkan ismi oldu.


Mercedes GP'nin genç pilotu Nico Rosberg çok güçlü bir yarışın ardından damalı bayrağı 5. sırada görürkenWilliams ile çok iyi yarış geçiren isimlerden olan Rubens Barrichello onu takip eden isim oldu.

Renault pilotu Robert Kubica, yarışın büyük bölümünü Rosberg'in arkasında götürmesinin ardından son bölümde beklenmedik bir anda lastiklerdeki sorun nedeniyle pite girdi ve 12.liğe kadar geriledi. Ancak Kubica temiz lastiklerin avantajını en iyi şekilde kullanarak pist üstünde herkesi geçerek 7.liğe kadar yükseldi ve normalde kazanabileceği pozisyondan sadece 1 sıra kayıpla yarışı tamamladı.

Force India ile pek de iyi bir hafta sonu geçiremeyen Adrian Sutil, olay dolu yarışta istikrarlı sürüşü ve savunmasıyla birlikte 8. olurken neredeyse tüm yarış onu takip eden Williams'ın çaylak pilotu Nico Hulkenberg 9. oldu.

Dün sıralamalarda yaşadığı sorunun ardından yarışa 24. sıradan başlayan Ferrari pilotu Felipe Massa yarışın daha 2. turunda pite girmesinin ardından ilk güvenlik aracından sonra 15.liğe yükseldi. Daha sonra pitler ve kazalarla birlikte Massa yarışı 10. sırada tamamlayan isim oldu.




Kaynak





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli