İçerik değiştir



- - - - -

Şaşar Beşer: Faruk Beşer, Kütüb-I Sittedeki Açık Hadisleri Reddediyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 Mesaj

Gönderim zamanı 20.09.2010 - 14:51


Şaşar Beşer: Faruk Beşer’in Müslümanları nasıl yanılttığını anlatmaya devam edeceğimi söylemiştim. Faruk Beşer’in Samanyolu TV’de ve Mehtap TV’de yaptığı programları hiç seyrettiniz mi? Yüzünde son derece donuk bir ifadeyle konuşuyor ve Müslümanları yaptığı açıklamalarla çok yanlış yönlendiriyor. Benim gördüğüm kadarıyla hiçbir mezhebi kabul etmiyor. Ama Müslümanların bundan haberi bile yok, yine de hoca diye Mehtap TV’ye ve Samanyolu TV’ye bu kişiyi çıkartıyorlar. Ne Hanefi, ne Maliki, ne Şafii, ne Hanbeli hiçbir mezhebi kabul etmiyor ve kendisini mutlak müceddid ilan etmiş durumda ve kendi kafasından hüküm çıkarıyor. Kendi inancına göre Bediüzzaman’ı da kabul etmiyor. Fakat buna rağmen Mehtap TV ve Samanyolu TV Bediüüzaman’ı ve mezhepleri kabul etmelerine rağmen yine de Şaşar Beşer Faruk Beşer’in her gün program yapmasına izin veriyorlar, bu son derece şaşırtıcı bir durum.

Bu kanallar mezhep kabul etmiyorlarsa açıkça söylemeliler. Mesela Zekeriya Beyaz, Bayraktar Bayraklı da mezhep kabul etmezler.Açıkça söyledikleri için bunda hiçbir sorun yok. Bu yüzden bu kanallarda görüşlerini Müslümanlara çok net bir şekilde söylemeliler. Ama hem ehli sünnet inancında olduğunu söyleyip hem de gizliden gizliye Müslümanları yanlış yönlendirmek hiç doğru değil. Mesela Faruk Beşer Kütüb-i Sittedeki Hz. İsa ve Deccal ile ilgili sahih hadisleri açıkça, göğsünü gere gere red ediyor. “Hz. Mehdi de Hz. İsa da gelmeyecek” diyor. “İslam da dünyaya hâkim olmayacak, olsa peygamber zamanında olurdu” diyor. Ve milyonlarca insan Samanyolu TV’den ve Mehtap TV’den Faruk Beşer’in bu sahih hadislere hiç uymayan açıklamalarını dinliyorlar ve son derece hatalı bilgiler öğreniyorlar.

Şaşar Beşer: Faruk Beşer mutlaka “ben Müceddid’im, mezhep imamıyım, yeni bir mezhep kurdum” diye açıklama yapmalı. “Hanefi, Maliki, Hanbeli, Şafii hiçbir mezhebi kabul etmiyorum. Kütüb-i Sittedeki hadislerin büyük bir çoğunluğunu kabul etmiyorum, ben sadece kendi uygun gördüklerimi kabul ediyorum” diye söylemesi lazım. Çünkü bu televizyonlardan onu dinleyen milyonlarca Müslüman onun ehli sünnet inancını red ettiğinden habersiz. Faruk Beşer Bediüzzaman’ın ahiretle ilgili, Hz. Mehdi ve Hz. İsa iler ilgili görüşlerinin de tamamını red ediyor. Şu an başka neleri red ettiğini de bilmiyoruz.

Samanyolu TV’den ve Mehtap TV’den mutlaka bir açıklama bekliyoruz. Müslüman kardeşlerimizde arayıp sorsunlar, bu Şaşar Beşer hoca ehli sünnet itikadında mı, yok değilse hangi mezhebe mensup? Çünkü dört mezhebin dördüne göre de Hz. İsa’nın ve Hz. Mehdi’nin gelmesi haktır, fakat Faruk Beşer bunu tamamen red ediyor. Tekrar söylüyorum, bunu dinleyen kişilerin bundan haberi bile yok. Bu kişi Hanefi diye tanıtılıyorsa, Bediüzzaman’a bağlı diye tanıtılıyorsa, Fettullah hocaya bağlı diye tanıtılıyorsa bu son derece yanlış bir bilgilendirmedir ve son derece vahimdir. Çünkü Samanyolu TV’yi ve Mehtap TV’yi seyreden insanlar ehli sünnete bağlı Müslümanlardır. Hz. Mehdiyi, Hz. İsa’yı ve Deccal’i red eden tek bir ehli sünnet alimi yoktur ama Şaşar Beşer tamamını red ediyor. Eğer Samanyolu TV ve Mehtap TV bunu bilerek çıkarıyorlarsa neden böyle yaptıklarını tüm Müslümanlara açıklamalılar. Samimi bir Müslüman olarak Şaşar Beşer: Faruk Beşer’i neden televizyon kanallarına çıkardıklarını öğrenmek istiyorum. Çünkü Faruk Beşer burada gizliden gizliye Müslümanları çok yanlış yönlendiriyor ve ehli sünnete zıt açıklamaları son derece rahat yapabiliyor. Bu yüzyılda Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın gelmeyeceğine israrla inandırmaya çalışıyor. Söylediğim gibi Samanyolu TV ve Mehtap TV bu konuya bir açıklama getirsin. Onların samimi hizmetlerini canı gönülden destekliyorum ama ehli sünnet inancına bu kadar ters düşen bir kişiyi her gün çıkıp konuşturmalarına hiçbir anlam veremiyorum.

Şaşar Beşer: Faruk Beşer’in Müslümanları nasıl yanlış yönlendirdiğini anlatmaya devam edeceğim. Aşağıda kaynak olarak bildirdiğim siteden Kütüb-i Sittedeki Hz. Mehdi ve Hz. İsa ile ilgili hadisleri mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Faruk Beşer’in de bu siteyi ziyaret ederek ehli sünnet inancında Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın gelişinin nasıl hak olduğunu tekrar okumasını ve Müslümanları doğru yönlendirmesini önemle tavsiye ederim.






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli