İçerik değiştir



- - - - -

Hz. Mehdi Gece Dersleri Verecek


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 Mesaj

Gönderim zamanı 17.09.2010 - 15:26


Hadislerde Hz. Mehdi’nin gündüzleri ortadan kaybolacağı, geceleri ise talebeleri ile tebliğ faaliyetlerine devam edeceği bildirilir. Daha önce yazdığım yazılarda Hz. Mehdi’nin yaklaşık 40 yıl boyunca tanınmayacağını, Allah’ın bu mübarek kişiyi insanların gözlerinden gizleyeceğini bildirmiştim. Hz. Mehdi hadislere göre çok göz önünde olacak, fakat bir türlü insanlar onun Hz. Mehdi olduğunu anlayamayacaklar. Hz. Mehdi gündüz ortadan kaybolup geceleri tebliğ yapacak, halkı İslam’a davet edecek, onlara Kuran okuyup ayetleri açıklayacak, insanlara televizyonlardan ve radyolardan seslenecektir. İnsanların evlerinde oturularken Hz. Mehdi’yi dinleyecekleri dahi hadislerde bildirilmiştir.

Hz. Mehdi’nin gece insanlara ders yapacağının hadislerde nasıl bildirildiğine bakalım:

Nuaym bin Hammad, Ebu Cafer'den şöyle rivayet etmiştir: ... (HZ. MEHDİ) GECELERİ İBADETLE MEŞGUL OLUP, gündüzleri gizli olacak... (Ukayli "En-Necmu's-sakıb fi Beyanı Enne'l Hz. Mehdi min Evladı Ali b. Ebi Talib Ale't-Temam ve'l kamal")

“GECELERİNİ KONFOR İÇERİSİNDE GEÇİRMEK YERİNE ONLAR (HZ. MEHDİ VE TALEBELERİ) RABLERİNE İBADET EDEREK GEÇİRECEKLERDİR.” (Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, s. 65)

Nuaym bin Hammad, Ebu Cafer'den şöyle rivayet etmiştir; "HZ. MEHDİ, Mekke'de Peygamberimiz'in sancağı, gömleği, kılıcı, işaretleri, nuru ve güzel ifadesiyle YATSI VAKTİNDE ÇIKAR. YATSI NAMAZINI KILINCA YÜKSEK SESLE İNSANLARA HİTAP EDEREK ŞU ÇAÐRIYI YAPACAKTIR:

"Ey insanlar, size Cenab-ı Allah'ı hatırlatırım, sizin yeriniz Rabbiniz'in yanıdır. Yüce Mevla peygamberler gönderdi, kitaplar indirdi ve size O'na karşı hiçbir şeyi şirk koşmamayı emretti. Allah ve Resulü’ne itaat etmenizi emretti. Kur'an yaşadığı sürece yaşamınızı, Kur'an yok olduğu zaman da yok olmanızı emretti. Doğru yolu bulmada yardımcı olmanızı, takvada ise bütünleşmenizi emretti. Çünkü dünyanın sonu yaklaşmıştır. (Ali b. Sultan Muhammed el-Kari el-Hanefi “Risaletül Me?reb elverdi fi mezhebil Mehdi”)

Onlar (Hz. Mehdi’nin talebeleri) GECELERİ ABİD OLACAKLAR ve gün boyunca aslan gibi gezineceklerdir. (Mikyaal al-Makaarem, cilt 1, s. 65)

Umm Hani der ki, Ebu Cafer (as)'a sordum "..." Dedi ki: "… (HZ. MEHDİ) KARANLIK BİR GECEDE parıldayan / alev alev yanan bir meteor gibi ORTAYA ÇIKACAKTIR. Eğer bu vakti görecek olursanız, kalbiniz tesellisini bulacaktır.” (Kitab-ül Gaybet, [Bihar-ul Envar, cilt 51], Ansariyan Yayıncılık, derleyen: Muhammed Bakır el-Meclisi, İran-Kum, 2003, s. 206)

(Hz. Mehdi) dünyanın doğu ve batısını (manen) fethedip İslam'ı (İslam ahlakını) dünyanın dört bir yanına egemen kılacaktır... Allah Teala insanlara öyle bir güç verecek ki, HERKES OLDUÐU YERDE ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'IN) SÖZLERİNİ DUYACAK ve İmam (Hz. Mehdi) İslam'a hayat verecektir... (Bihar'ul-Envar, c. 52, s. 279 ve c. 53, s.12 İkmal'ud- Din, c. 2, s. 367)

Hz. Mehdi zuhur ettiğinde Allah iman edenlerin üzerinde öyle görme ve işitme güçleri tecelli ettirir ki, ARADA BİR POSTACI OLMADAN HZ. MEHDİ BULUNDUÐU YERDEN TÜM DÜNYAYA SESLENİR, ONLAR DA ONU DUYAR HATTA GÖRÜRLER. (Muntakab el Ezhar, s. 483)






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli