İçerik değiştir



- - - - -

Formula-1 İtalya Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.09.2010 - 17:08



Alonso, Ferrari'yi İtalya'da Şahlandırdı!

2010 Formula 1 Şampiyonası'nın Monza pistinde koşulan 14. yarışı İtalya Grand Prix'ini Ferrari pilotu Fernando Alonso kazandı.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Ferrari sürücüsü, kalkışta Jenson Button'a geçilerek uzun ilk bölümü Mclaren Mercedes sürücüsünün arkasında geçirdi ancak, pitlere 1 tur geç gelen Alonso az farkla Button'u geride bırakarak liderliği ele geçirdi ve damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Jenson Button, startta kazandığı liderliği uzun süre Alonso'ya karşı savunmak zorunda kaldı ve pist üstü mücadelesinde bunu başardı ancak pitlerde geçildikten sonra Alonso'nun temposunu tutturamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Bu galibiyet ile Alonso, bu sezon Ferrari adına 3. zaferini kazandı ve Ferrari ise 2006'dan sonra ilk defa kendi evinde kazandı.

Mclaren Mercedes sürücüsü Jenson Button yarışı 2. sırada tamamlarken Ferrari'nin Monza'da şanssız olan ismi Felipe Massa da iyi bir yarış sonucunda yarışı başladığı gibi 3. sırada tamamladı ve Monza'da en iyi sonucunu elde etti.

Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, yarışın bir bölümünde motor sorunu yaşayarak yavaşladı ve korku dolu anlar yaşadı. O an 8.liğe gerileyen Vettel, yarışın son turuna kadar yumuşak lastiklerle giderek arkasında kaldığı sürücüleri son anda geçti ve yarışı başarılı bir şekilde 4. sırada tamamladı.

Dün sıralamalarda 7. olarak iyi iş çıkaran Mercedes pilotu Nico Rosberg, ilk turda 4.lüğe yükselerek iyi iş çıkardı ve yarışın büyük bölümünü 4. olarak götürdü ancak son anda Vettel'e geçilince 5.likle yetinmek zorunda kaldı.

Onu, uzun zorlamanın ardından yarışı 7. sırada tamamlayan Nico Hulkenberg'i geçmeyi başaran Red Bull pilotu Mark Webber takip ederken Renault'nun Polonyalı sürücüsü Robert Kubica 8. oldu.

Yarışa 12. sıradan başlayan Michael Schumacher, startla birlikte 4 sıra kazandı ancak daha sonra Webber'e geçilerek 9.luğa geriledi ve Alman pilot yarışı 9. sırada tamamladı.

İtalya'da son puan ise Williams pilotu Rubens Barrichello'ya gitti.

Yarışın en büyük hayalkırıklığını yarışa başlamadan önce şampiyona lideri olan ve iyi start alarak 4.lüğe çıkan Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yaşadı. Hamilton, ilk turda Felipe Massa ile olan teması sonucunda süspansiyonunu kırdı ve yarış dışı kalarak şampiyonluk mücadelesinde kazanabileceği çok değerli puanları kaybetti.


Kaynak





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli