Jump to content



- - - - -

İçişleri Bakanlığı'ndan Çifte Standart


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 10.09.2010 - 09:16


Bir anda gündeme oturan rahibe afişinin failini bir günde bulan İçişleri Bakanlığı, sahtekarlık yapılan "Evet" afişlerin sorumlularını ise aylar geçmesine rağmen "bulamıyor".

GAZETE 5/Ceyhun BOZKURT

Failin ortaya çıkmasının ardından partisinin disiplin kuruluna sevkedilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin astırdığı ve üzerinde "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet" yazılı afiş gündeme oturmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu afişlerin hatırlatılması üzerine gazetecilere yaptığı "Benim bu afişten kesinlikle haberim yoktur. Bu afişin sorumlusunu hükümet bulamazsa sorumluluk hükümetindir" açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden İçişleri Bakanı Beşir Atalay faili açıklamıştı.

Ancak CHP ve MHP'ye yönelik iftira ve saldırı amacı taşıyan, ayrıca başka şahısları rencide eden afişlerin sorumluları ise bir türlü bulunamıyor.

Bu afişlerin asılmasının üzerinden günler, hatta aylar geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı sorumluları bulamadı.

İşte bu afişlerden bazıları şunlar:

1- Sabancı'nın adını kullandılar, aile tepki gösterdi:

Posted Image



Referandum süreciyle ilgili ilk afiş skandalı Temmuz ayında patladı.

Ankara'da 16 Temmuz'da bilboardlara yapıştırılan 'Referandumda evet' yazılı afişlerde kamuoyunun tanıdığı isimlerin "Evet" diyecekleri iddia edilmişti. Kim tarafından konulduğu "bilinmeyen" ve 'Sabancı Düşünce Kuruluşu' imzalı 25 civarındaki afiş Sabancı ailesi tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Çünkü afişte Sabancı Düşünce Kuruluşu dışında şimdi hayatta olmayan Sakıp Sabancı'nın da fotoğrafı kullanılmıştı.

Afişte ayrıca Sinan Çetin, Yılmaz Erdoğan, Necati Şaşmaz, Kenan İmirzalıoğlu, Hülya Avşar, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Rojin, Ferit Şahenk, Abdülkadir Konukoğlu, İhsan Kalkavan, Fethullah Gülen, Mümtazer Türköne, Aydın Boysan ve yine şimdi hayatta olmayan Turgut Özal'ın fotoğrafı da yer almıştı. Tepkiler üzerine afişler hemen toplatıldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bilboard hizmeti vermek üzere görevlendirilen Kentvizyon firması da "Kimliği belirlenemeyen kişilerce korsan olarak asılmış" diye açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

2- Kılıçdaroğlu'nun kopyası "Evet"çi


Posted Image

Şişli'deki bilbordlardan birine 'Tarafsız ve bağımsız yargı için evet' yazılı bir afiş asıldı.

AKP'nin astığı bu afişe CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek büyük tepki gösterdi. Çünkü afişte "Evet" dediği yansıtılan ve başında kasket bulunan kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kopyasıydı.

Zaten herkes ilk başta afişteki kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu zannetti. CHP'li Şimşek, "AKP'ye ait olan afişte kullanılan resim Kılıçdaroğlu'na çok benziyor. Bunlar basit ve çirkin" açıklamasını yaptı.

3- MHP yazısının altına "EVET" yazdılar


Posted Image

Yine Ankara'da bir afiş skandalı yaşandı. Bu skandal da MHP'yi hedef aldı.

Bilboardlarda 'Milliyetçi Hareket Partisi' yazısının altında, 'Darbe utancını bitirmeye evet' yazısı MHP'lileri çileden çıkarttı.

Afişi görenler, MHP Genel Merkezi'ni arayarak bilgi alırken gerçek daha sonra ortaya çıktı. Elektronik billboardda MHP'nin 'hayır' afişinin ardından AKP'nin 'evet' afişinin gelmesi görüntünün nedeni olarak açıklandı. Ancak MHP yazısının tamamen kapatılmamasının bilinçli olarak yapıldığı şeklinde yorumlandı.

4- "HAYIR" diyen Ali Güngör ve İsmail Koncuk "Evet" tırında


Posted Image

Referandum yaklaşırken "Evet"çi sahtekarlık ortaya çıktı. Kocaeli'nde üzerinde bir partinin ibaresi olmayan, sadece "EVET" yazıları ve "Evet" dediği iddia edilen kişilerin isim ve fotoğrafları yer aldı. Bu kişiler arasında yer alan iki kişi ise çok çarpıcıydı. Birisi MHP Mersin eski Milletvekili Ali Güngör, diğeri de KPSS ve YGS sahtekarlığının ortaya çıkarılmasında yaptıkları açıklamalar ve mücadele ile etkili olan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tu.

İki önemli isim de oylarının "HAYIR" olduğunu vurgulayarak bu sahtekarlıkla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Ancak bu olayın sorumluları henüz İçişleri Bakanlığı tarafından bulunamadı.

5- Utanmadan Merhum Alparslan Türkeş'i kullandılar


Posted Image

Son sahtekarlık ise "Gerekirse ölüleri bile mezardan çıkartıp oy kullandırın" diye talimat veren Fethullah Gülen'in tam istediği yöndeydi.

Ülkücü Hareketin Başbuğu merhum Alparslan Türkeş'i de "Evet"çi olarak yansıtılan bir afiş ortaya çıktı. Merhum Türkeş'in fotoğrafı Tayyip Erdoğan ile yan yana "evet cephesi" başlığı altında kullanıldı ve Türkiye'nin çeşitli illerinde bu afiş asıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın bu afişin sorumlularını da 24 saat içinde bulup bulmayacağı merak konusu.

6- "Rahibe" afişlerini Diyarbakır'a kim astı?

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafındanyaptırılan ve Avcılar'a asılan afişler, Tayyip Erdoğan'ın tam da Diyarbakır mitingi öncesinde ne hikmetse bu kentimizde de görüldü.

CHP'li yetkililer, bu afişlerin Diyarbakır'a astırılmasına dikkat çekti.

Bu afişlerin Diyarbakır'daki sorumluları ise halen bulunamadı.

Kaynak


#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 10.09.2010 - 13:58

Halkın değil hükümetin içişleri bakanı olunca normal.Halk kelimesi korkutuyor biraz onun da etkisi var.

Yargıç ve savcıları da tam bu şekle büründürmeye uğraşıyorlar sonra arkalarına yaslanıp zevkle izleyecekler olacakları...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#3 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13,198 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Posted 10.09.2010 - 14:12

referandum iç mesele olunca dışişleri bakanı çalışacak değil ya =)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#4 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 10.09.2010 - 14:18

Ya bıktım artık bu Müslümanların sahtekarlıklarından.







Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users