İçerik değiştir



- - - - -

Dünya'ya Benzeyen Gezegenler Bulundu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.08.2010 - 16:12


Harvard Üniversitesi uzmanlarının yeni bir teknikle keşfettiği dev gezegenler şaşırtıcı bir şekilde Dünya'ya benziyor.

DÜNYA'DA OLAN DOĞA OLAYLARI YAŞANIYOR
American Scientific dergisi son sayısında insanoğlunun yaşamasına uygun olduğu düşünülen yeni gezegenleri tanıttı. Harvard Üniversitesi'nde astronomi profesörü olan Demitar Sasselov ve Diana Valencia'nın yeni bir teknik kullanarak tespit ettiği dev gezegenler, şaşırtıcı bir şekilde Dünya'ya benziyor. Milyonlarca kilometre uzaktaki bu gezegenlerin birçoğunda Dünya'da olduğu gibi depremler, fırtınalar yaşanıyor ve bazılarında okyanuslar bulunuyor.

Harvard'lı uzmanların araştırması, Dünya'ya benzeyen gezegenlerle ilgili tahminleri de tamamen değiştiriyor. Bugüne kadar yıldızların çevresindeki kütleler, sınırlı bir teknolojiyle inceleniyor ve bunların gezegen olup olmadığı bile güçlükle tespit ediliyordu. Yeni bir yöntem ise bu gezegenlerin kendi yıldızları etrafında ne kadar sürede döndüğünü gösteriyor, hatta toprak ve gaz yapılarıyla ilgili ipuçları sunuyor.

DÜNYA İNSAN YAŞAMINA ELVERİŞLİ EN KÜÇÜK GEZEGEN
İki uzman bu tekniği kullanarak Dünya'ya benzeyen dev gezegenleri keşfetti. Bugüne kadar Dünya'ya benzer bir yapıda olan tüm gezegenlerin, dünyadan küçük olması gerektiği düşünülüyordu. Yeni araştırma ise Dünya'nın sanılanın aksine, insan yaşamına elverişli gezegenler arasındaki en küçük gezegenlerden biri olduğunu gösterdi. Uzmanların taslak çizimlerini de yaptığı gezegenler "yaşam umudu" taşıyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli