İçerik değiştir



Referandum’da Neden “Hayır” Denmeli?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 228 yanıt verildi

#1 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 04.08.2010 - 18:15


ANAYASA NEDEN ÖNEMLİDİR?

Çünkü toplumun, toplumdaki değişik grupların, katmanların isteklerini yansıtır. Onların ayrı ayrı haklarını korur. İşçilerin haklarına yer verir. Sendikaların haklarına yer verir. Sendikasız çalıştırılanların, emeklilerin, işverenlerin, kadınların, çocukların, engellilerin, değişik mezheplerdeki yurttaşların, öğrencilerin, küçük esnafın, yargının, basın emekçilerinin, gazilerin ve bu ülke için canını vermiş şehit ailelerinin, TEKEL işçilerinin, çiftçilerin, tarım kesiminde çalışanların haklarını korur.

ANAYASA NASIL YAPILIR?

Yapar; Anayasa’yı yaparken, tüm bu grupların temsilcileri çağrılır, görüşleri alınır, talepleri alınır. Anayasa bu taleplerin tümüne yer verebildiği oranda demokratik bir anayasa olur. Ve anayasa, ancak böylece bir “toplum sözleşmesi” olur.

AKP ANAYASASI BÖYLE Mİ YAPILDI?

Hayır. AKP tek başına Anayasa’yı yaptı. Hiçbir partinin görüşlerini almadı. Tüm sivil toplum örgütlerine “üç gün süre” verdi. CHP’nin “üç maddeyi ayırıp, diğerlerini beraber oylama” önerisine cevap bile vermedi. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalara, diğer partiler ya da sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan taslaklara dönüp bakmadı bile.

ANAYASA TEK PARTİ TARAFINDAN YAPILABİLİR Mİ?

Hayır. Çünkü o zaman “toplum sözleşmesi” olmaz, “parti anayasası” olur. “AKP anayasası” olur.

1982 ANAYASASI İLK KEZ Mİ DEÐİŞTİRİLİYOR?

Kesinlikle hayır. 1982 Anayasası, bundan önce tam 16 kez değiştirildi. Bu sonuncusu ise, 17’inci değişiklik oluyor. Yani darbe Anayasası’nı ilk kez değiştirdikleri tam bir “yalan”, tam bir “göz boyamaca”. Üstelik bu değişikliklerin yedi tanesi, daha AKP iktidara gelmeden yapılmıştı. Hem de o dönemde TBBM’de bulunan tüm siyasal partilerin katılımları ile... Yani AKP’nin ve yandaş aydınların(!) iddia ettiği gibi, 1982 Anayasası, ilk kez değiştirilmiyor. Bundan önceki değişiklikler de yine aynı kişilerin iddia ettikleri gibi “makyaj niteliğinde” değişiklikler değil.

DEÐİŞİKLİKLERE AKP YAPTIÐI İÇİN Mİ KARŞI ÇIKILIYOR?

Buna da kesinlikle hayır. AKP iktidarı, bugüne kadar tam 9 kez Anayasa’yı değiştirdi. Bu son yapılan da 10’uncusu oluyor. Ve bugüne kadar yapılan bu 10 değişiklikten sadece 3’ü toplumda tartışma yarattı. Çünkü üçü de, diğer siyasal partileri, sivil toplum örgütlerini ve tartışmaları dikkate almadan, tamamen “baskıcı bir anlayış” ve “benim çoğunluğum var, her istediğimi yaparım” mantığı içinde yapılmıştı. Aynen şimdi tartıştığımız son değişiklik gibi.

TÜRKİYE’DE BUGÜNE KADAR NELER TARTIŞILDI?

Kısaca sıralayalım; dokunulmazlıklar, cumhurbaşkanının yetkileri, kadın hakları, partilerin iç işleyişlerinin demokratik olmaması, lider sultası, YÖK, yargının dosya çokluğu nedeniyle geç işlemesi, yolsuzluklar, Alevilerin hakları, etnik kökenli vatandaşlarımızın kültürel hakları, sendikal haklar, grev hakkının sınırları, yüzde 10’luk insafsız seçim barajı, kültürel haklar, HSYK’da bakanın ve müsteşarın yer almaları. İşte tüm bunlar, 1982’den bu yana tartışıldı. Tüm partilerin, siyasal grupların, sivil toplum örgütlerinin talepleri olarak ortaya çıktı.

AKP ANAYASASI BU TALEPLERE YER VERİYOR MU?

Hayır. Hiçbirine yer vermiyor. AKP Anayasası’nda ne dokunulmazlıklar sınırlanmış, ne partilerin iç işleyişi ile ilgili bir düzenleme var, ne YÖK değiştirilmiş ne kadınlara kota getirilmiş, ne sendikalara bir hak getirilmiş, ne işçilerin insanca yaşam hakları güvenceye alınmış. AKP Anayasası, bunların herhangi birine yer vermiş mi? Hayır.

AKP ANAYASASI’NDA NE VAR?

Sadece “göz boyamacılık” var. “Hak getiriyoruz” görüntüsü altında “hiçbir hak, özgürlük, yenilik” getirmemek var. Bir tek “AKP iktidarının yargıya tek başına egemen olması” var. Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını iki kişinin seçmesi var. Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Anayasa Mahkemesi üyelerini seçmesi var. İleride kendilerini Yüce Divan olarak yargılayacak mahkemenin tüm üyelerini kendilerinin seçmesi var. Böylece Yüce Divan’dan kaçma yolu var.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK VAR MI?

Hayır. Sadece “bu maksatla alınacak tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz” diye bir ibare ekleniyor. Bu ne anlama geliyor? Hangi tedbirler? İleride alınacak tedbirler. Peki süresi ne bu tedbirlerin? Yani ne zaman alınacak bu tedbirler? Belli değil, “alınacak” demiş ya. Böyle bir pozitif ayırımcılık olur mu? Örneğin kadınlar bu düzenlemeden sonra TBMM’de ne kadar oranda temsil edilecek? Ya diğer örgütlerde? Böyle bir oran yok. Çünkü “gerçek bir pozitif ayrımcılıktan” söz eden yok.

TOPLU SÖZLEŞME HAKKI VAR MI?

Yok. Eski düzenlemede yer alan “toplu görüşmenin” adı toplu sözleşme yapılmış o kadar. “Toplu sözleşme yapılması sırasında” memurlar idare ile uzlaşırlarsa iş tamam, ama ya uzlaşmazlarsa? AKP Anayasası şöyle diyor: “Uyuşmazlık çıkması halinde taraflar kamu görevlileri hakem kuruluna başvurabilir”. Nasıl bir kurul bu? Bürokratlardan oluşan bir kurul. Yani memurlar idare ile anlaşamazlarsa, idarenin kurduğu “hakem kurulu” karar veriyor. Peki nasıl bir sözleşme bu? Sonucu yine idareye bağlı. Acaba “kamu görevlileri hakem kurulunun” kararlarını beğenmezlerse, memurların yargıya gitme hakları var mı? Hayır. AKP Anayasası onu da engellemiş: “Kurulun kararları kesindir” diyor. Yani tam bir yalan. Ortada ne toplu sözleşme var. Ne uzlaşma olmazsa grev hakkı ne de yargıya gidebilme hakkı var.

ÇOCUKLAR KORUNUYOR MU?

Anayasa aynen şöyle bir düzenleme getirmiş. “Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır”. Peki bu düzenleme olmazsa, “devlet çocukları istismara ve şiddete karşı” koruyamayacak mı? Engel mi var? Anayasa’da zaten 41. maddede “çocukları korur” diye bir düzenleme yok mu? Bunun yeni getirilenden farkı ne? Hiçbir farkı yok. Amaç zaten “yeni bir hak getiriyormuş” gibi yapmak ve göz boyamak. Esas amacı saklamak.

KAMU DENETÇİLİÐİ GELİYOR MU?

AKP Anayasası şöyle diyor: “Kamu denetçiliği kurumu idarenin işleyişiyle ilgili şikâyetleri inceler.” Bu kadar. Tabii bir de “iktidar partisi çoğunluğunun tek başına seçeceği” getirilmiş. Peki kurumun yetkileri, görevleri? Bunların hiçbiri Anayasa’da yok. Örneğin ne zaman başvurulur? Kararları yargı ile çatışabilir mi? Çatışırsa ne olur? Şikâyetleri inceler incelemesine de, sonra ne yapabilir? AKP iktidarı neden bunları düzenlememiş? Acaba unutmuş mu? Oysa dünyadaki örneklerinde de, en çok sıkıntı yaratacak konular bunlar. Anayasa’da bunlara çözüm getirilmesi gerekir. Acaba AKP iktidarı, tüm bu konuları ve dünyadaki örnekleri ve uygulamaları bilmiyor olabilir mi? Bu denli “yetersiz bir düzenlemeyi” sakın bilerek, isteyerek getirmiş olmasın?

EKONOMİK SOSYAL KONSEY VAR MI?

AKP Anayasası şöyle diyor: “Hükümete istişari nitelikte görüş bildirmek üzere ekonomik ve sosyal konsey kurulur.” Şimdi burada “yeni bir kurum mu” kurulmuş? Kesinlikle hayır. Ekonomik Sosyal Konsey zaten var. Bakan istediği zaman toplanıyor, istemediği zaman toplanmıyor. AKP Anayasası’nda bu değişiyor mu? O da hayır. Görüş bildirmekten öte bir görev ya da yetki verilmiş mi? Ona da hayır. AKP iktidarı neden bunları düzenlememiş? Acaba unutmuş mu? Acaba AKP tüm bu konuları ve dünyadaki örnekleri ve uygulamaları bilmiyor olabilir mi? Bu denli “yetersiz bir düzenlemeyi” Anayasa’ya koymuş olmanın bir artısı var mı? Kesinlikle hayır. O halde sakın bilerek, isteyerek yapmış olmasın? Yani diğer maddeler gibi, sadece “dostlar alışverişte görsün” düşüncesi ile getirilmiş olmasın?

SON SÖZ: Şimdi bir kez daha düşünelim. Yukarıda söylediklerimiz doğru değil ise, eleştirilerimiz haklı değil ise, unutulanların gerçekten unutulduğunu düşünüyorsanız, Anayasa’ya “evet” verin, ama söylediklerimiz doğru ise, Anayasa’ya “hayır” verelim.

Süheyl Batum.

#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 04.08.2010 - 20:19

Kendi işimden örnekleyeceksek olursam;


Hali hazrda Türk-İş'e bağlı Tes-İş sendikasına üyeyim. Bu iş kolunda tekel sendika olduğu için bu mecbur. Sendika sözleşmeye oturur. Uyuşmazlık halinde Yüksek Hakem Krulu'na gididilir. Burada 60 gün, taraflar uzlaşsın diye beklenilir. Son aşamada YHK'nun dediği olur, işçi götüstü oturtulur. Eee, nerede kaldı benim sendikalılığım, grev hakkım, yaptırım hakkım?

Yukarıda, gayet özetleyerek açıkladğım, hali hazırda sözde sendikası olan birinin sözde hakları. Mevcut durum bu iken, hırsz AKP harami takımının, referandumda sizlere haklar getiriyouz kandrmacasına inanacak olanlar, biat secdesinden alnını kaldıramayanlardır.


Temelleri, Vakıfbank Validesultan şubesinde, Belediye İktisadi Teşebbüslerinden (BİT) çalınan paraların offshore hesapları vasıtasıyla kaçırılarak atılan bu hırsız, iki yüzlü, yüzü kızarmaz, pazarlamacı, dini imanı para olan ALDATIP KANDIRANLAR PARTİSİ'nin sonunun, en acı nasıl olacaksa öyle olmasını temenni ediyorum.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 04.08.2010 - 20:31

 580023663830.jpg


#3 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 05.08.2010 - 00:13

Katılıyorum sömürgeci, din sömürücüsü, insan düşmanı, emek hırsızı, ayrımcı, sözde adaletli özde korkak, daha benim saymaya gücüm dilim varmıyor.. Artık gelsin bu sömürünün, zulmün sonu diyorum..
'' HAYIR '' diyorum.. Faşizme, Emperyalizme, Kapitalizme, ABD yandaşlığına,...


#4 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.08.2010 - 17:26

Iyı guzelde...

hayır demekle nereye kadar gıdılebılır kı? dayandıgı yere kadar mı? Yasanması gereken acılar yasanmadan mutluluk ıcın adım atılabılır mı? Kotuyu gormeden ıyı'nın tanımı yapılabılır mı? Bunların hepsı gereklılık,belkıde anayasa paketıne halkın evet demesınde bır hayır vardır.

Halk'ın refahı ozgurlugu ıcın gerceklestırılen anayasaların oncesınde kaos vardır. Yasamak gerekır. Yasamadan bırılerı ornek gosterılerek bak onların anayasası boyle dıyerek ona uygun sablon cızılır mı? ne kadar kalıcı olabılır kı?mutlaka en kotusu yıne basa gelecektır.

Keser doner,sap doner,devran doner sozlerının anlamında bıle bır umutsuzlugun sonundakı aydınlık vurgulanmıstır.

Daha kotusunu yasamadan ıyının kıymetı bılınmez. Bılınseydı eger bunu 1778'den gunumuze kadar ogrenmıs olurduk.

Devrım durduk yere gerceklestıılen bırsey degıldır,bır zamanlaması bır olgunlasma donemı vardır.

***
Neden hayır demelıyız ıcın anlasılabılır acıklama ama Mılletın hayır yada evet demesı ıcınde ısrar etmek hep yaptıgımız yanlıslardan olurdu
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#5 tarkan

tarkan

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 05.08.2010 - 20:41

Bu millet he he he derken me me meeee... demeye başladı!!!!berli iki yakası yüzyılladır Bir araya gelmedi. Tesadüfen Atatürkle Yolda Karşılaşan bu millet ona da 'he' dedi de Tesadüfen Postu Kurtardı.Tekrar melemeye başlayımca Kasap Uzaktan göyündü. Şimdi Hayır kelimesini heceleme çabasında . Öğrenemezse Postu sonsuza kadar yaydığının resmidir.

#6 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 06.08.2010 - 20:03

içerik miçerik falan filan ne önemi var ya


akp li değilsen HAYIR..


sizi demokrasi havarileri demokratlar, sevsinler :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#7 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 01:55


peeh,kimse kimsenin demokratlığını sorgulayacak durumda değil.. <_<

akp antipatisiyle 'hayır' diyecek olanlar sözde demokrat da,ortalıklarda
duruşunu,görüşünü beğenmediği insanlara yok yahudiydi,yok beyinsizdi;diye
diye dolanan ve 'evet' diyecekleri besbelli olanlar mı demokrat;mesela..oldu.. <_<



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#8 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 08:48

içerik miçerik falan filan ne önemi var ya


akp li değilsen HAYIR..


sizi demokrasi havarileri demokratlar, sevsinler


Demokrasinin ilk uygulaması Seçimdir.
Baraj %10 da dururken benim oyum çöpe giderken hala Demokrasiden bahseden arkadaş.
Demokrasi sizin için yan yana dizilmiş harflerden oluşan anlamsız bir sözcük olunca . Böyle ucube demokrasi demokrasi olur. Olur Olur Bal gibi Olur.

#9 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 16:21

Bu anayasa, vatandaşın Etro gömlek giymesini sağlayacak mı?

Buanayasa değişikliğiile Galatasaray Kadıköy'de Fener'i yenebilecek mi?

Bu anayasa Kadıköy'de yanlış anonsu önleyebilecek mi?

Bu anayasa, yüksek yüksek tepelere ev kurulmasını, aşrı aşrı memlekete kız verilmesini engelleyebilecek mi?

Bu anayasa, paketi şimdi bana kaybolan yıllarımı geri verecek mi?

Referandum, CHP'yi seçimsiz iktidara taşıyacak mı?

Yeni anayasa,futbolmaçlarındaki barajların tam 9.15'e çekilmesini sağlayabilecek mi?

Odam kireç tutmuyor. Yeni anayasa paketi ile tutabilecek mi?

Bu anayasa, çamaşırları Ayşe Teyze'ninki gibi bembeyaz yapabilecek mi?

Bu anayasa, Neşe'nin kepek problemine derman olacak mı?

Yumurtanın fırçalanmayan tarafı da fırçalanan tarafı kadar beyaz olacak mı?

Bu anayasa paketi değişikliğinden sonra Zeki Müren de bizi görebilecek mi?

Bu anayasa paketi, Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası kazandıracak mı?

Bu anayasa paketi, Messi'yi de getirecek mi Beşiktaş'a?

Hayır! O zaman hayır!




şöle bişi okudum ben başlığa uygun hayırr :mad1:

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#10 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 17:30

Malum kara kuvvetleri komutanı seçilemedi ya dün gece yarısı başbakan ile genelkurmaybaşkanı toplanacaklardı en son.Gece haberlerinde başbakanın toplantıya biraz geç kalışının nedenleri anlatılırken Abd başkanı Obama nın telefon ile aradığı onunla görüşmesi yüzünden geç kaldığını şöyle bir söyledi geçtiler.Şimdii yok yok bişey demiyorum sonra küsüyorsunuz :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#11 tarkan

tarkan

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 18:32

Hee.. Ya.. Başkanımız obama. Sıkma canını Demiş. mee. meee lerin(Türk halkı) önüne bir demet ''ot''at onlar geviş getirirken Genel Kurmayın başına Bülent Arınçı Koy gel yanıma Tavla oynayalım demişmiş miş.

#12 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 18:42

tarkan Türk Halkı'na mee meee diyerek (-ki ne demek istediğini herkes anladı ) kendinin öküz olduğunu neden belli ediyorsun ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#13 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 08.08.2010 - 00:01

obama ile çok ve kolayca görüşülmesi neden bazılarının zoruna gider?

cevap: karşılarında el pençe bel divan durmak için bile yırtındıklarından (tarihi fotoyu isteyene atayımda acınacak durumu hatırlayıp şükretsin) :D


seçim barajını bu hükümet getirmedi waranko yada tarkan herkimse =)


kanun çıktığında akp yoktu sende yoktun bende yoktum :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#14 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 08.08.2010 - 13:27




Bu ayın sonunda 15 bin ile 18 bin ABD piçi, Irak'tan geri çekilecek. Hani,TC başbakanının hayır dualarıyla uğurladığı, burunlarının bile kanamamasını dilediği piçler, yine TC başbakanının izniyle İncirlik üzerinden kalkan uçakların bombalayıp, binlerce insanın katledildiği Irak'tan geri çekilecek.

Bir geri çekilme en az girme kadar kapsamlı organizasyon ister. Elbette bu geri çekilişte Türkiye ve İncirlik yine kullandırılacak.

Emireri Recep, komutanı Obama'nın bu zor durumunda TSK ile didişmektedir.

"Recep, ileride Kürdistan'ı (!) kuracağımız bölgeden conilerimi çekeceğim. Ülkeni ve İncirliği organize et, geçirmede pardon geçişte sorun istemiyorum. TSK'daki işini bir an önce hallet, fazla da didişme, sonra bilahere bir şekilde, başka yollarla bakarız o duruma." demiş olma lasılığından dolayı, 102 asker hakknda tutuklama kararı çıkartan mahkemenin, başkaca bir belge, bilgi, delil eklenmediği halde, bu tutuklama kararını kaldırması manidardır.

Obama'nın her telefonundan sonra bundan gurur duymak, sevinmek, ne kadar da kolay iletişim kurabiliyoruz demek... bilemiyorum, ben bu duyguyu hiç tatmadım. Bu telefonları hayra yorma beceri ve kabiliyetine ulaşmayı cenabı Allah her kuluna nasip etmiyor demek ki.

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.08.2010 - 13:28

 580023663830.jpg


#15 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.08.2010 - 20:30

obama ile çok ve kolayca görüşülmesi neden bazılarının zoruna gider?

cevap: karşılarında el pençe bel divan durmak için bile yırtındıklarından (tarihi fotoyu isteyene atayımda acınacak durumu hatırlayıp şükretsin) :D


seçim barajını bu hükümet getirmedi waranko yada tarkan herkimse =)


kanun çıktığında akp yoktu sende yoktun bende yoktum :P


Bahçeli'de Eecevit'in karşısında öyle duruyordu. Bir de Osman Durmuş peygamberimize küfretmişti. Bir de Apo'yu MHP İmralı'ya koyup beslemişti değil mi pac ? Allah'tan Hz. Tayyip (s.a.v) geldi de Müslüman halkımız asr-ı saadete tekrardan kavuştu.

#16 tarkan

tarkan

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 08.08.2010 - 20:32

tarkan Türk Halkı'na mee meee diyerek (-ki ne demek istediğini herkes anladı ) kendinin öküz olduğunu neden belli ediyorsun ?

Aç tarihi bak.Padişahımız efendimiz Vahdeddin efendi . Türk Halkı için: ''Bu davarları yani bu sürüyü ancak ben yönetirim demiş''. Sen şimdi Allahın Yeryüzündeki Halifesine ÖKÜZ mü Diyorsun. Hiç yakıştıramadım.Bizlerin ataları yüzyıllar boyu halifeye kulluk etti.Sen de et veya Töbe etyoksa çarpılırsın.Benden söylemesi. Bu pencerenin yanında da teke kokusundan durulmuyor. Burnum düştü.

#17 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 08.08.2010 - 20:50

Ben sana öküz diyorum, gerisi beni ilgilendirmez.! ( sana hakaret ettiğim doğru, "ne ekersen onu biçersin")
Bundan sonraki mesajlarında da lütfen hakarete dair bir şeyler olmasın, olduğu taktirde süresiz uzaklaştırılacaksın.

Değişiklikler Kaydedildi...

#18 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.08.2010 - 03:45

Kul nesimi " Turk halkı okadar tuhaftır ki ; hakaret etsen kaldırmaz. ..sen aldırmaz.

***
Sevgılı dostum turk halkına koyun demekte ne var allah askına :) zaman zaman hepımız gerılıyoruz ve bırseyler soyluyoruz. Bende bazen Halkımızın bır bolumunun sosyal olarak ınsanı vasfı tasımadıgını dusunuyorum,
Ayrıca okuzde koyunda bır hayvan :D velev kı evrımden dem vuruyorsa;) (elbette okadar degıl ama bence mahkemeye verılse avukatı da savunmasını evrıme vurgu yapmıstır dıyebılırdı"

Elbette ısı esprıye vuruyorum ne kadar gergınsınız arkadaslar yahu. Iste sıyaset bu. Amacın yok,kazancın yok ve bırde bakmıssın karsındakını kırmıssın :(
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#19 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.08.2010 - 09:40

o değil de türk halkına koyun moyun diyerek hakaret ediyorlar ya.
301'inci maddeden yargılanmalılar aslında bunlar.
ama işte bu hakaretleri kullananlar genelde türk oğlu türk oldukları için dava mava açılmıyor. çünkü birilerine türklüğe hakaret etmek serbest

ama ayn küfürü bir ermeni etse. adamı öldürür işte aynı hakareti edenlerin zihniyetindekiler. gider vurur adamı. hem de arkasından.

#20 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 09.08.2010 - 17:16

apo yu asmamak altın yumurtlayan tavuğu kesmemek olsa gerek roy ::
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli