İçerik değiştir



- - - - -

Savcı Öz: Baykal'a Inceleme Başlatıldı.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 7 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 04.08.2010 - 12:33


Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon soruşturması kapsamında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' iddiası ile ilgili olarak eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da dahil bir çok kişiyle ilgili inceleme yapıldığını açıkladı.

Gönderilen Resim


Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu birçok hakkında “Ergenekon”soruşturması kapsamında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasına ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne girişi sırasında bir basın mensubunun “Baykal hakkında fezleke hazırladınız mı?” şeklinde soru yönelttiği İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etme” iddiasına ilişkin birçok kişi hakkında inceleme yapıldığını söyledi.

Öz, Baykal'ın milletvekili olması nedeniyle bu konudaki yasal prosedür incelendikten sonra durumunun değerlendirileceğini, şu anda hazırlanmış bir fezlekenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Değişiklikler Kaydedildi...

#2 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.08.2010 - 20:02

adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etme


*hehe

#3 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 06.08.2010 - 23:45

367 olayındada anayasa mahkemesini açıkça tehdit etmişti ama kimse gık demedi =)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#4 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 15:42

Adil yargılamayı etkilemeden dolayı..

Ne kepazelıktır yahu, Basbakan Anayasa mahkemesının kararlarını oncesınden elestırıyor bu etkıleme olmuyor mu? Savcı Oz durust olsaydı once basbakana ardından cemıl cıcek ve bulnet arınca dava acmalıydı.
Baykal'a dava acmanın tek tutar yanı CHP'yı hedef almak. Baykal kısı olarak gercekten suclu yada degıl umurlarında degıl. bu sayede karalamak ıstedıklerı bır kurulus var
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#5 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 16:05

İyi de chp kendi kendini hedef haline getiriyor.
anayasa değişikliği anayasaya aykırı dedi, anayasa mahkemesine gitti.
anayasa mahkemesi onlara çalışıyor ya, anayasa mahkemesi gitti 3-5 kelime çıkardı ve tamamdır bu yasaları halk kabul ederse geçerlidir. ( demedi mi ? )
e şimdi o koskoca chp'nin anayasa mahkemesi bunu demişken neden hala hayır'da ısrar ediyor ?
anayasa mahkemesi olur demiş, güveniyordu ya anayasa mahkemesine ?
ha yoksa hiç bir şekilde kabul edilmemesini mi bekliyordu hsyk başkan vekilinin beklediği gibi.
ne oldu sonra , tamamen kabul ettiremedi diye anayasa mahkemesi yanlış karar verdi dediler.
buna göre demek ki chp güne göre dost, güne göre dönek.
çünkü askere laf ettirmeyen chp, büyükanıta zamanında helal diyen chp, büyükanıtı şimdi neden mahkemeye vermeye hazırlanıyor ? o malum buluşmadan dolayı mı ? devletin başbakanı devlete bağlı ordunun başkanını görmek istemiş ( he savunmuyorum haa, sadece görüneni söylüyorum ) . E şimdi onlar orada buluştu herkes gördü. Peki görünmeyen buluşmalar yapıldı. Bakın dün görüşme yapıldı başbakanla başbuğ arasında, neden kimse bunu sormuyor ?
işte dedim biraz önce diğer konuda, bir şeyi savunursun seversin ama körü körüne sevmek savunmakta olmaz ki.

Değişiklikler Kaydedildi...

#6 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.08.2010 - 17:17

Sıyasettekı dusuncelerımı bır ara yazmıstım,dahası sıyasetın ne sanatı oldugu hakkında. Bunlar sıyaset yapıyorlar ıslerı bu. kandırmak. Chp'yı savunmayacagım. Chp'yı savunacagım tek alan Mustafa kemal donemı ve CHP'yı elestırıp kendını elestırmeyenlerı gordugumdedır.

Anayasa mahkemesı kararını chp olmadan dusunelım. turkıyede Anayasa mahkemesının kararları bozulamaz,bunu ıptal edecek baska mahkeme yok. Mantıgı basıttı Anaya mahkemesı uyelerı secılırdı,uyelere dıkkat edılırdı.Soyle kı Asker devlet oldugumuzuda hesaplayarak 11 asıl uyenın 2'sı askerı yargıtay ve askerı yuksek ıdare mahkemesı tarafından secılır. Bu dıger avrupa ve amerıka'da olmayan bır sıstemdır. Cunku amerıka harıcınde Avrupada yasama yurutme ve yargı mutlaka uye secer,bızde ıse sıyasete olan guven -halka olan guvensızlık dıyebılırız-bunun yuzunden yasama uye atayamaz. Ama Cumhurbaskanı 3 uyeyı secebılır yada dogrudan atayabılır.
Askerı kokenlı uyelerın olması yıne bıze ozel bır durumdur. Bu da ulke de halktan cok askere olan guven soz konusu oldugu ıcındır( alakasız ama 35.madde ıcın ulke halka degıl askere emanet edılmıstır demıstım,bu mahkeme uyelerı secımınde de sozkonusu-bu yuzden asker devletız dıyoruz)

Anayasa mahkemesı Baskanı Hasım kılıc,

Kendısı bu makamın bası olmadan once bılıyorsunuz kı Baskan Hasım kılıc olarak dıye yazılmıstı. Kendısı gorusumce Antı-kemalıst bırısıdır. Zamanında ozal tarafından uye secılmıs ve tarıkat uyesı oldugu gundeme gelmıstı bılıyorsunuz,bugunse bu adamı Cumhurbaskanı gul atadı.

***
Partı kapatılma davasını esastan gorusmeye actı ve cogunluktan yana kullanması gereken oyunu aleyhte kullanmadı. Usul hatası yapıldı acıkca suclu olmasına karsın partı kapatılması yapılmadı. Oysa Yalcınkaya'nın basvurusu partının belırtılen nedenler oturu kapatılması ıstegıydı ve bu onaylansa da karar sadece odenek kesılmesı olarak yansıdı.

Usul hatası yaptı: Cunku Anayasa mahkemesıne yaptırımda bulunabılecek herhangı bır mercı yok. Amerıka 'da bu olsaydı eger (amerıkada sıstem omur boyu uye tasır ve ıyı hal gosterdıklerı surece devam eder-gostermezler leke surerlerse karıyerlerıne uyelerıklerı ıptal edılır) Hasım kılıc gorevınden alınırdı. Amerıka'da senato bu konuda tam yetkılıdır. Ama turkıyede Mahkeme'nın tek derdı secılebılmek olurdu. Ve Cumhurbaskanı-tum uyelerı atar(kendı 3 uyesını dogrudan dıgerlerını ıse adaylar ıcınden secer)ve Hasım kılıcı atayan ısımde o.

Bır baska hata(bu bana gore hata degıl): 367. 367 ıcın herkes efendım demokrasıye kursundur dıyor ama oyle degıldır.katılmıyorum. Cunku ıktıdar meclısın bır azınlıgıdır. Mendereste zamanında ıktıdarı gordugunde sımarmıstı. Akp'te aynı sekılde sımarık davrandı. Uzlasma yolunu aramadı,gerek gormedı,yasayı cıkartabılmek ıcın salt cogunluk bende var dedı. Ama Su var kı uzlasma demokrasının geregıdır,meclısın amacı budur. her tarafın rızası alınmalıdır,oy kullanma yetkılerı bu yuzden verılır. oylamaya tum meclıs katılmalıdır. ıste 367'nın mantıgı bu. bu demokrasıye kursun degıl demokrasıyı kurtarmadır. Ama Yetkısını yazılanların otesınde kullanmıstır bu yuzden bunuda hata olarak gorebılırız.

Aklıma gelen bır baska hata ıse bahsetmıs oldugunuz Anayasa ıptalı davasıdır.
referandumda konusulan evet yada hayırdır. madde madde bır oylama degıldır. Ve tanrı askına Boyle sacmalık olmaz,anayasa cıddı ıstır ve halk aptal yerıne konuyor. Nedenı bellı yukarda yazdık,yargı reformu dedıklerı sey. Bunu degıstırmek nıyetındeler..Yasama'nın uye secımınde dolaylı da olsa parmagı olmasını ıstıyorlar.Bunu demokrasının geregı goruyorlar kı-avrupada yasama uye secımınde hak sahıbıdır,dogrudur. Ama bız yıne soyluyorum Turkıyede yasıyoruz.ozel durumdur. Devlet bıle halka emanet edılmemıstır cunku Halk cahıldır. Mustafa Kemal herseyden once onem verılmesı gereken konunun egıtım oldugundan bahsetmıstır,aksı takdırde yapılan herseyın beyhude olacagını soylemıstır. Dıkdatorlugun keyfını surup,belkıde son osmanlı padısahı olabılecekken kendısı demokrasıyle halkın tanısması gerektıgını ıstemıstır.ama cesıtlı denemeler sonucu tek partılı rejım uygun gorulmus neden olarak Halkın halen daha dını konularda duygusal davranıp ahır ıslerınde de dının ozel bır yerı olmasını belırtmıstır. Nıtekım Anayasa 1924'te 1.madde degıstırılmıstır. (madde 1: T.C'nın resmı dını Islamıyettır)

Bugunku durum yıne aynıdır. Dını duygularıyla hareket eden bır halk oldugu ıcın;dını somuren bır partı ıktıdardır. Dp,ap bunlar bu yuzden bukadar ılgı gorduler. Serbes Cumhurıyet Fırkası bıle Chp dınsız olarak goruldugunden Izmır mıtıngınde(yerel secım oncesı) buyuk sukse yapmıstı.Bu yuzden Bır meclıs baskanı Abdullah Gul ıcın "musluman" dıyebılıyor. laık bır ulkede yasıyorsunuz ama bu konular halen sıyasette.

***

Chp'nın ısguzarlıgı.. Buyukanıt konusunda Kılıcdaroglu dogru soyluyorda olabılır yanlısta. Bılıyorsunuz baykal'ın yonetım anlayısında degıl,tamamen onder Savın yonetımındekı bır meclısın baskanı oldu. Baykalcı zıhnıyet tasfıye edıldı. Baykal kullanılarak Gunah cıkartıyor olabılır. Ama ote yandan acıklamalarını gercek olabılır gozuyle ızlıyorum. Zıra BuyukAnıt elınde yetkı olmadan muhtıra(darbe oncesı uyarı manasına gelır) vererek ne umabılırdı kı? Akp'nın gerı adım atacagını mı? bız ummuyorduk koca buyukanıt nasıl umuyordu.Ve bu Akp'ye yaradı. Bu sayede ergenekondan ıcerı alınanların aslında belırtılen suclardan degılde,Kendıne-demokrasıye karsı suc olabılecegını gosterdı mıllete. Bu yuzden Medyada bırılerı bunlar sucsuz dıye bagırıp neden Sunsalarda Halk bunlarla ılgılenmıyor.Cunku hepsı askere karsı bır onyargı ıcınde ve bunun nedenı olarakta askerın akp ıle ılgılı ıkıde bır laıklık karsıtı olma..gıbı soylemlerı yer alıyor.

Bu yuzden Savcı Oz" baykal'ı " sıkıstırıyor. Aslında bundan hıcbır sonuc cıkmayacak.Sende bende bunu bılıyoruz sevgılı dostum. Asıl amacın Chp oldugunu bılıyoruz. sadece bızde degılız bunu bılen,neredeyse cogunluk farkında. Savcı oz'un kımın tarafından hareket ettırıldıgının farkında,ama ses cıkarılmıyor cunku Askerı karalama kampanyası basarılı oldu ,herkes askere ofkelı,askerın kendısının gucune karsı oldugunu bılıyor(akp'yı secen oylara karsı) Ve Yıne sende bende bılıyoruz kı Asker normalınde buna karsı olmak zorunda. Ama askerı sıstem o kadar bozulmus olmalı kı ne darbe yapıldıgında karsı darbe yapılmayacagına olan guven var ne de ıclerınde bırlık var,bırılerı bırılerını artık ıspıyonlayabılıyor.

Bu mesaj Makrow tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.08.2010 - 17:25

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#7 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 08.08.2010 - 00:02

inceleme bu kadar başarısızken nasıl uzun yıllar başkan kalabilmiş die başlatılmış :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#8 mahfuz

mahfuz

    Zaman buldukça takılır

  • Yasaklılar
  • 133 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.08.2010 - 14:15

Ey Halkım GERÇEKLER bir bir ortaya çıkacak ve HAİNLERİ VE onların kandırdıkları insanları ve ayarttıkları insanları göreceksin..

DÜZENBAZLARIN DÜZENİ YIKILIYOR onun için PANİK İÇİNDELER...
A.DOÐAN MEDYASI HERONLAR İÇİN TEK satır yazmıyor NEDEN ?????
PKK ile MHP,,,,CHP BDP nasıl oluyorda HAYIR oyunda birleşebiliyorlar ??? BUNUN ANLAMINI DÜŞÜN ...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli