İçerik değiştir



- - - - -

Askeri Savcılık Çiçek'i Suçlu Buldu!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.07.2010 - 12:41


TSK'daki iddianamede, irtica belgesinin hazırlayıcısı ve sızdıranı olarak Albay Çiçek gösterildi. Çiçek'in belgeyi YAŞ'ta terfi edemeyince hazırlamış olabileceği yer aldı...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sürpriz gelişme. İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili askeri soruşturmada çarpıcı sonuca varıldı. Genelkurmay Askeri Savcılığı, eylem planının Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı tespitini yaptı. Askeri mahkemece de kabul edilen iddianamede Çiçek'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihracı da istendi. İddian a m e d e ayrıca Albay Çiçek'in bu planı hazırlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin komuta kademesine yönelik güven hissini yok etmeyi hedeflediği de savunuldu. İddianamede ilginç bir ayrıntı da dikkati çekiyor. Halen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı konuda yargılamaları süren 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in bu olayda mağdur oldukları tespitinde bulunuldu. SABAH'ın ulaştığı ve Genelkurmay Askeri Başsavcısı Albay Yavuz Şentürk'ün imzasını taşıyan 12 Mayıs 2010 tarihli 53 sayfalık iddianameden bazı bölümler şöyle:

PLANI DURSUN ÇİÇEK HAZIRLADI: "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı yazıyı hazırlayarak, Dursun Çiçek'in görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan Askeri Ceza Kanunu'nun (ASCK)144. maddesi delaletiyle TCK'nın 257/1'nci ve 53'ncü maddeleri uyarınca cezalandırılmalıdır.

SIZDIRILMASINA NEDEN OLDU: Çiçek; yazıyı, belirlenemeyen bir şekilde bazı kişiler aracılığıyla basında yer alarak aleniyete kavuşmasını sağlamak suretiyle, astlıküstlük münasebetlerini zedeleme suçunu işlemiştir. Bu nedenle ASCK'nın 95/4 ve TCK'nın 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmalıdır.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLMELİ: Hükmedilecek hapis cezasının süresine göre veya takdiren, şüpheli ASCK'nın 30'uncu maddesi uyarısınca Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılmalıdır.

İDDİALAR KABUL EDİLEMEZ: Yazıda öngörülen ve gerçekleşmesinin planladığı iddia edilen faaliyetlerin, hiçbir Türk vatandaşı tarafından kabul edilmesi mümkün olmadığı gibi içerisinden çıktığı milletinin bir parçası olan TSK'nın hiçbir mensubu tarafından da kabul edilmeyeceği açıktır.

HEDEF KOMUTA KADEMESİ: Sabit olan eylemiyle şüphelinin, Türk Silahlı Kuvvetler Personeli'nin, komuta kademesine olan güven hissini yok etmeyi amaçladığı kanaatine varılmıştır.

TSK İLE MİLETİN ARASI AÇILMAK İSTENİYOR: Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler birarada değerlendirildiğinde, bu yazının tamamıyla milletimiz ile ordusunun arasını açmak, milletin gözünde TSK'nın itibar ve güvenirliliğini azaltmak amacıyla hazırlandığına ilişkin güçlü bir kanaat ortaya çıkmıştır.

Yürüyen davada sanık değil mağdur oldular

İddianamede , halen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı iddialarla yargılanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in bu olayda mağdur oldukları tespitinin yapılması dikkat çekti. İddianamede bu konuda şunlar ifade edildi : "Şüphelilerin atılı suçları işleyip işlemediği yapılacak kovuşturma sonucunda mevcut deliler adil, tarafsız ve bağımsız bir şekilde değerlendirileceğinden kuşku bulunmayan mahkemece verilecek kararda ortaya çıkacaktır. Bununla birlikte aralarında muvazzaf askeri personelin, bir cumhuriyet başsavcısının, milli istihbarat teşkilatı personelinin bulunduğu şüphelilerin suçlanması ve haklarında kamu davası açılması aşamasına gelinmiş olması ile kişiler yönünden mağduriyet oluşturma unsurunun gerçekleştiği kabul edilmiştir."

Terfi edememe sendromu

İddianamede Taraf Gazetesi'ndeki haber ve yorumlardan hareketle TSK'da terfi edemeyen personelin bu gazeteye bilgi ve belge gönderdiğine ilişkin tespite de yer verildi. Çiçek'in de 2007'de Yüksek Askeri Şura toplantısında terfi edemediği, kızgınlık ve kırgınlık sonucu TSK'yı zor durumda bırakmak için böyle bir yazı hazırlayıp yayınlanmasını sağlamış olabileceğine dikkat çekildi. İddianamede Dursun Çiçek'in bir dönem görev yaptığı 3. Bilgi Destek Şubesi'nin görev ve ilgi alanı içinde "İrticai faaliyetlerle ilgili konuların" bulunduğu vurgulanması dikkat çekti. İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın askeri hiyerarşi ve Genelkurmay dışında Çiçek tarafından görev, yetki ve sıfatları kullanılarak hazırlandığı kanaati belirtildi.

http://www9.gazeteva...316536/1/Gundem

#2 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 29.05.2011 - 20:45

"...Darbeye katılımcı diye içeri alınan Albay Dursun Çiçek; son duruşmada bir gizli tanıklığın ne denli yalancı, uydurma olduğunu açığa çıkardı.

Gizli tanık, “darbeci” Albay Dursun Çiçek’i teşhis etmiş. Albay’ın sorduğu sorulara gizli tanıktan aldığı yanıtlar; inanın Aziz Nesin’in güldürü öykülerini bile solluyor:

“Soru – Madem beni gördün, söyle bakalım, üstümde nasıl bir elbise vardı?

Yanıt – Hâki renkli asker üniforması vardı.

- Ben denizciyim, bizim üniformamızın rengi başka.

- Tamam şimdi hatırladım, beyaz renkli bir üniforma vardı.

- Yine yalan söylüyorsun. Çünkü sen beni ocak ayında gördüğünü söylüyorsun. Oysa ocak ayında biz siyah giyeriz.”..."


*******************************************



Bunun gibi daha bir çok saçmalık, şantaj, cep telefonuna, bilgisayaraına yüklemeler... Ergenekonun altında kalasınız inşallah.

 580023663830.jpg


#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.05.2011 - 00:44

Ama olmaz ki şimdi insan sırf böyle önemli bir dava da böyle önemli bir konuda gördüğü kişinin ne giydiğini, renginin ne olduğunu bilememişse.Hem bir çok insan siyahla beyazı karıştırıp onu haki yeşil sanabiliyor.Bir sürü hem de ...
Siz inanmıyorsanız kendinizden şüphe edin.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 30.05.2011 - 01:00

Tamamen olayı sulandırıp vatanın iyiliği için çalışan efemizi küçük düşürmek için ergenekonca tertiplenen bu tezgaha dini bütün halkımız rağbet göstermeyecektir.. Tanrı mı? O zaten cezalarını öbür tarafta verecektir. lütfen gözünüzü açın bunlar başbakanımızın gelişinde ayağa kalkmamıştı hem, bakın onları içeri tıktık bir güzel demokrat olduk... Artık ordunun siyasete girmesi bir tarafa bu hainlerin tatbikat yapmasını bile engelledik... Ne kadar demokratız görmüyor musunuz? Bunlar bu güven ve huzur ortamını bozmak için efemizle uğraşıyorlar...


Adalet mi? koy g...ne rahvan gitsin...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.05.2011 - 01:35

Kimse de demiyor; ''Aga bu nedir?''

Ergenekon, Balyoz...

Bu davalardaki sonuç, beni hiçbir zaman tatmin etmeyecek. Çünkü devlete olan güvenimi tamamen yitirmiş durumdayım. İktidarı göstermiş olduğu üstün başarıdan ötürü tebrik ederim. Terör örgütü pkk'nın 30 yılda yapamadığını 3 yılda yaptılar.






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli