İçerik değiştir



12 Eylül 2010 Anayasa Paketi Anketi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 77 yanıt verildi

Anket: 12 Eylül 2010 Anayasa Paketi Anketi (20 üye oy kullandı)

12 Eylül 2010 Anayasa Paketi Oylamasında hangi oyu kullanacaksınız ? Neden ?

  1. Evet (6 oy [30.00%])

    Oyların yüzdesi: 30.00%

  2. Hayır (14 oy [70.00%])

    Oyların yüzdesi: 70.00%

  3. Bilmiyorum (0 oy [0.00%])

    Oyların yüzdesi: 0.00%

Oy Ver Ziyaretçiler oy veremez

#21 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.07.2010 - 00:22

Şu değişikliklerle bağımsız mı olacak diyem bende gideyim :P

Şimdi yargı bağımsız değilse o zaman aslında ergenekon diye bişey yok mu demek oluyor? Onlar aslında hükümetin zoruyla ve baskı altında mı içeri alındılar? Eee hani darbe yapıyolardı? :P :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#22 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.07.2010 - 15:17

valla bizim memleketimizde siyaset çok popülist bir şekilde yapılıyor. gerçi ben bizim memleketimizden başka memlekette hiç bulunmadım ama yine de popülizmden geçilmiyor.

ben tayyip erdoğan'ın ağlamaklı konuşmasını dinledim neredeyse evet demekten vazgeçecektim. sonra kemal kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını dinliyorum vallahi azıcık hayır diyesim gelse vazgeçiyorum.

bir kere herkes biliyor ki bu anayasa değişmeli. bunu ben demiyorum uzmanlar diyor. bu anayasa değişmeliyse benim evet demem için vay efendim 12 eylül'ün intikamı alınıyormuş, solcular nasıl hayır derlermiş, vay efendim evet vermeyen nasıl ülkücü olurmuş, vay efendim idamların intikamı alıncakmış bilmem ne..

bunlar popülist söylemler ve para etmez.

aynı şekilde kemal kılıçdaroğlu çıkıyor; "nayasa değişikliği karnımızı mı doyuracak" diyor. bu ne lan? anayasa değişikliği işsizliğe çare mi olack diyor..
allah aaşkına ne demek şimdi bunlar? sırf bu laflar yüzünden bile koşa koşa gidip evet mührünü basarım anasını satayım.

neyse benim asıl derdim şu yargı meselesi.

hani akp yargıyı ele geçirmek istiyor deniyor ya, aslında işte bu laf çok ağır bir laf. hani akp de; chp yargıyı zaten ele geçirmiş diyor ya, aslında bu laf da çok ağır bir laf.

şimdi şöyle oluyor; bu yargı dedikleri kimler, hakimler demi?
peki bu hakimler akp anayasayı değiştirince cumhurbaşkanı üç tane hakim atayınca, meclis üç tane seçince akp ele geçirmiş oluyor ya.
şimdi bu oraya seçilmiş, ve oraya seçilecek hakimlere küfür etmek değilse nedir?

hakimler kararlarını kara kaplı deftere bakarak vermek zorunda değiller mi?
normalde, bir hakimi kim atarsa atasın o hakim kara kaplı deftere bakarak orada ne yazıyorsa onu uygulamak zorunda değil mi?

peki ülkemizde neden hakimler, yüksek mahkeme, alçak mahkeme kendilerini o makamlara atayanların siyasi zihniyetlerine göre kategorize ediliyor. (kategorize ne lan?) normalde hakimlerin en güvenilir insanlar olması, ve kendilerini peygamber bile atasa yeri geldiğinde peygamber aleyhine bile karar verebilmeleri gerekmiyor mu?

e o zaman bu kopan gürültü niye.

niye birileri ille de bu sistem değişmesin derken, birileri ille de bu sistem değişsin diye diretiyor.

eğer biz türkiye'de hakimlere de güvenmeyeceksek, hakimler de kendilerini kim atıyorsa onlara hizmet edecekse kime güveneceğiz.

anamızı belleyen kadı kimi kime şikayet edeceğiz?

yanarım yanarım da bunu da benden başka dert edinen yok ona yanarım.

#23 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.07.2010 - 23:44

Engın bılgılerınızden yararlanıyor olmak bendenızı nekadar bahtıyar edıyor anlatamam.. anlatırdım ama çincem yok neyazıkkı.

Acaba bır partının kapatılması gerekırken.. ceza almasına ragmen cezanın onemlı bır kısmının usul hatası nedenıyle kasıtlı olarak affedılmesı..halka evet yada hayır seklınde sunulan cesnılı bır anayasa paketının ıptal davasında mahkemenın kabul yada ıptal kararı vermesı gerekırken yıne bır usulsuzluk yapıp ıcınden kısmı olarak madde ıptal etmesı,hukuka olan guvenı azaltmıs ve kararlarının kıtaba baglı olmadıgını bıze hatırlatıyor olabılır mı?

Demekkı okudugumuzu gormekte gerekıyor.. eh beynıde bosaltmak lazım tabı.. cunku haznesı dolmus daha fazla bılgıyı dusunceyı kaydedemıyor.
tavsıyem bol bol c vıtamını ve b vıtamını almanız uzerınedır.

***
Konusmak ıcınde konusmamak lazım.. mesela ben zekı oldugumu savunmuyorum bu yuzden benım gıbı savunmayan baskalarıda olabılır. 2 kelımeden olusan cumlelerınızın sonuna ekledıgınız ıkı karakterlık smıleylerle,paragraflık acıklama gerektıren en azından ben bu anayasayı su yuzden onaylamıyorum tarzında bır cumlenın 6 kelımeden olustugu dusunulurse 2 kelımenın bızım algılarımızın zekamızın uzerınde oldugunuda sıze bıldırmek ısterım :)

Tanrı herkese bonkor davranmıyor goruyorsunuz ya sevgılı dostum ..

Ahh! az daha unutuyordum.. yılmaz ozdıle bakarak anayasaya evet denmesınıde anlamıyorum :)

ınat.. ınat sevgılı dostum bazen bızı baska rıhtımlarda avare avare dolasmaya sevk eder..ınat ugruna yapılan bırseyın mantıgı sorgulanacagı gıbı nedenı ıse gecersızdır. ınat ıradesızlıktır sevgılı dostum. ınat nedenlerı savunmaz,ınat ofkeyı savunur. Bu kadar ofkelendırecek ne oldu dıye dusunuyor ınsan???
***
cahıl kesım bu referandum sacmalıklarıyla kendının guc oldugunun farkına vardı kı eyvah..
Demokrasının d sını anlaymadan demokrası savunmaya basladılar..tartısmana ızın de vermezler..cunku cenelerı bır kere acıldımı bel altı herseyı kullanırlar..edep adapta bılmezler..bırsey dersın ılıcak gıbı yada altan gıbı gevrek gevrek guler laf ebelıgı yapar..

367'ı anlayamadın mı sevgılı dostum pac?
Sayın melıh demıs halbukı lafın basında.. demokrası meclısın cogunlugu demek degıldır dıye.. bu sozu acarsak eger demokrası turk mılletının ıradesıdır. barajın olması halkın sıyası gorusunu yansıttıgı bır olusumun ulke ıradesınde sozunu gecersız kılıyor bu yzden antıdemokratıktır.
sen vekıl secıyorsun..senın ıradenı meclıste temsıl etsın dıye..cok partılı sıstem bu yuzden var..cunku sıyası zengınlık fıkır zengınlıgı demektır ve bu ıyıdır. demokrası bu zengınlıgı destekler ve korur. ama sen kalkıp tek partı olup,ıktıdar olup benım vekıllerım meclıste konusmak ıcın yeterlı sızın ne dusundugunuz umrumda degıl sız celık comak oynayın dersenız demokrasıde 367 ıle kapınıza cıkar..

yarın aynı sekılde aynı zıhnıyette daha cok vekıl tasıyan bır partı dıyelım 370ı var.. demokratık hak karssına 490ı cıkartır. 367 sembolıktır yanı.
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#24 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 01:10

'' HAYIR '' diyorum sonuna kadar çünkü; Her zamanki gibi akp karşıtıyım ülkemde ne dinle ne inançla nede herhangi bi durumla faşizm istemiyorum.. Ayrıca akp nin saçmalıklarına bir dur diyelim artık arkadaşlar fazla olmadı mı sizcede??
İster çok taraflı deyin ister dinsiz deyin ister inançsız deyin kim ne derse desin ben kesinlikle '' HAYIR '' diyorum !!!


#25 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 12:48

Halk oyluyor paketi değil mi ? o zaman Akplilerin Anayasası diye ağlayanlara sormak gerek.

Referandum sonucu Evet çıkarsa halkın istediği olacak.
Referandum sonucu Hayır çıkarsa halkın istediği olacak.

Dünyada yapılan hiç bir seçimde çoban iş adamı gay hayat kadını falan diye ayırmıyor oy kullanma yaşını alan herkes oy kullanma hakkına sahiptir.

Birilerinin istediği olmayınca hemen dağdaki çoban misali oluyor.

Bırakın böyle komik şeyleri o zaman çobanı veya cahil dediklerinizi ülkeden kovalım sadece belirlenen kişiler oy kullansın.

neyse herkes kendine göre zeki herkes kendine göre kıt o yüzden sandıktan çıkacak her sonuç ülke için hayırlısı olsun...

Bu mesaj Ysf tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.07.2010 - 12:49

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#26 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 15:26

tabikide EVET dedim aslında hepinizin içinden evet geçiyoda söleyemeyonuz dime sizi gidi gizli %47 ler sizi :P zaten böle konuşanlara bakınca akp sandığın dibini boylamalıydı iyi ki sizin gibi gizli özneler var :P
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#27 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 15:46

hatecrew, dürüstçe demişin en azından hiç içeriğe falan bakmadığınızı sadece akp getirdi die hayır dicez demeniz mükemmel akp 2x2 4 dese sizler gene hayır dersiniz nasılsa :)

sol partilerin aklına getiremeyeceği şeyleri ako nin yapması zorlarına gidiyor :)

demokrat değil idepoloji militanı olduklarından ha bide zaten kaymak tabakanın büyük bölümünü temsil ettiklerinden (bakınız yerel seçim sonuçları haritası ) halkı umursamamamalarına şaşmamak lazım :)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#28 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:08

Militan olduğumu bilmişsin pac ama ne militanı olduğum konusunda fikrin bile yok ondan bana bilgisizliğimi yada okumadığımı flan iddaa etme ki bana sakın akp yi sol partilere karşı savunma git kimi savunursan savun akp ne ya dünkü b*k kaç yıllık parti???

#29 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:13

hatecrew dünkü b*k olmayan b*k lar kokuşmuk olmuş dura dura malum kokusundan yanaşılmıyo yanaşa yanaşa b*k böcekleri yanaşıyo :)
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#30 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:17

Aslında dün b*k bile olamayanlara bugün b*k diyebiliyoruz bu dünkü b*k dediklerimiz için bi gelişme olmalı :D

#31 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:21

hah işte birkaç yıllık parti demekki oy verenler militan değil, partinin yaşı oy verenlerin yaşından ufaksa beyin yıkama olayı az denebilir :)

aynı yerde sayma sebebi işte bu zihniyet chp nin, az olsun muhalefet olsun yeter nasılsa yargı yürütme bizim mantığı =)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#32 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:25

nan gitmedi gitmedi iki defa gitmiş ::

Bu mesaj pac tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.07.2010 - 16:25

YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#33 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:25

vay pac şu b*ktan yorumları cidiiye alma boşver ehehehe :P nereye savurucaklarını bilmiyolar onlarda fazla varya ondan :P ehehehe bu şeyden muhabbette bitsin artık :P böcük
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#34 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:30

Bak CHP konusunda bu düşüncede son derece haklısın pac hemde çok ama diğer konuda galiba ben biraz ideolojik düşünüyorum ondan tarafsız olamıyorum bu sorunu hep çekiyorum zaten ama bazen elimde olmadan yapıyorum ..

#35 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:31

Hayır (nokta)

#36 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:35

sırf solda birliği (yani chp+ mhp + demokratparti demirel tayfası vb) sağladığı için bile evet demeye değer :D



pardon ya chp ye ne kadar sol denirki, mhp gibi sol partilerden özür :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#37 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:37

Soru Gelecekse Cevap Hayır :D

#38 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 16:57

Rahmetli Barış Manço'nun bir şarkısı vardı.

Hayır hayır boşuna yalvarma,
İnanmıyorum sana!
Hayır hayır gözyaşına da hayır
İnanmiyorum sana!
Hayır, hayır, yüzbin kere hayır,
Aci çektirme bana!
Hayır, hayır, yüzbin kere hayır,
İnanmıyorum sana!

diye söylerdi. Hey gidi hey.

#39 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 17:03

Oooof çuk diye oturdu derler ya bu olmadı helal olsun valla :)

#40 HatECreW

HatECreW

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:Basketbol,siyaset,futbol,pc,ps,...

Gönderim zamanı 24.07.2010 - 17:04

Yanlış yazdım ''bu olmaLı'' yazıcaktım olmaDı yanlış oldu ;)

Bu mesaj antiqa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.07.2010 - 18:04
üst mesajdan alıntı yapmıyoz: anti






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli