İçerik değiştir



- - - - -

Keşan'dan New York'a


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 24.06.2010 - 13:08


Keşanlı Ali Destanı New York'ta dünyaca ünlü Broadway sahnelerinden Town Hall'da sahenye kondu. Oyuncu tiyatrocular Times Meydanı'ndan davullarla ve sahne kostümleriyle yürüyüp, dans ederek geldi.
Gönderilen Resim
Başrollerinde Yavuz Bingöl, Fadik Sevin Atasoy ve Uğur Uğurkan'ın bulunduğu, Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğu (TAASNY) oyuncuları tarafından Broadway'de, ünlü ''The Town Hall'' salonunda sahnelenen 2 perdelik müzikal oyun, New York'lu seyircilerden tam not aldı ve sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Haldun Taner tarafından yazılan, müziğini Yalçın Tura'nın bestelediği ''Keşanlı Ali Destanı'' adlı müzikal tiyatro oyununun yönetmenliğini İskender Altın, müzik direktörlüğünü Çiğdem Erken, koreografisini Korhan Başaran, dekorunu Hakan Dündar ve yapımcılığını İbrahim Yazıcı üstlendi. Oyun, simültane alt yazı olarak İngilizce'ye aktarılırken, oyunun müzikleri de 10 kişilik orkestra tarafından canlı çalındı.

New York'ta ilk kez sahnelenen oyunun bitiminde sahnede konuşma yapan oyuncu-yapımcı İbrahim Yazıcı, Türkiye'deki son terör olaylarında şehitlerin olduğu ve Türk halkının acısının büyük olduğunu belirtti.

Yazıcı, ''Teröristin bizi durdurmasını istemiyoruz, biz yolumuza devam edeceğiz. Bu gecenin gelirini de Mehmetçik Vakfı'na bağışlamayı planladık'' dedi. Başta New York Başkonsolosu Mehmet Samsar olmak üzere kendilerine destek veren ve sponsor olan herkese teşekkür eden Yazıcı, sözü sanatçı Yavuz Bingöl ve Fadik Sevin Atasoy'a bıraktı. Atasoy, ''Arkamda gördüğünüz pırıl pırıl Türk gençleri, yetenekler, onlar hayatımı değiştirdiler, ben onlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmasında aylardır prova yaptıklarını belirten Yavuz Bingöl de sesinin kısık olduğunu, ama salondaki seyircinin enerjisi ve oyuncu arkadaşlarının desteğiyle sahnede düzeldiğini anlattı.

''Yurt dışında olunca Türkiye'de olup bitene duyarsız kalamıyoruz, insan yurt dışındayken şehit haberi aldığında, sırtından bıçaklanmış gibi hissediyor. Şehitlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz'' dedi.

Oyunun yönetmeni İskender Altın da yaptığı konuşmada, izleyenlere ve kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, ''Hep bir adım daha ilerisi vardır, Başkonsolosumuzla da konuştuk, çok sıkı alkışlayın da biz bu oyunu her ay Broadway'de oynayalım'' diye konuştu.

Bu arada oyun başlamadan hemen önce oyuncuların bir kısmı davullar eşliğinde tiyatro salonundan çıkarak, Times Meydanı'nda dans etti.Türkler danslarıyla renkli görüntüler sergilediler.

TAASNY, New York'ta daha önce ''Kanlı Nigar'', ''Sen Olmasaydın'', ''Hisseli Harikalar Kumpanyası'', ve ''Ali Baba ve Kırk Haremiler'' oyunlarını da başarıyla sahnelemişti.
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli