İçerik değiştir



- - - - -

Cübbeli Padişah Tahtına Kurulmuş Ama Hiç Müslümanların Birlik Olmasınd


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 Mesaj

Gönderim zamanı 16.06.2010 - 16:45


Geçenlerde Cübbeli Ahmet Hoca’ya taht gibi bir yer yapmışlar, padişah tahtı gibi, ortaya oturup kurulmuş, binlerce kişiye vaaz veriyor. Kuran’dan hadisten anlattıkları güzel, onlara bir şey demiyorum, ama Müslümanları pasifize eden konuşmaları, Müslümanların mücadele azmini kıran konuşmaları, Türk İslam Birliğinden bahsetmemesi, İttihad-ı islam’dan bahsetmemesi son derece şaşırtıcıdır.

Cübbeli Ahmet Hoca bu konulardan bahsetmekten özenle kaçınıyor. “İsrail’i ben kınıyorum” diyor, “tamam kınadın, peki çözüm ne”? Çözüm yok. Çözüm olmaması ne demektir, bu sistem devam etsin demektir. Adamın elinde silah var, Müslümanlara doğru doğrultmuş, silahı almadıktan sonra “Kahrolsun” demek bir işe yarar mı? Sürekli Müslümanların tepesine bombalar yağıyor, Cübbeli’de ben bu silahların kahrolmasını istiyorum diyor. Biz de “tutsana adamın elini” diyoruz.”Yok tutmam” diyor. Peki milyonlarca müslümanın gücü buna yetmez mi? “Müslümanlar birleşelim, birlik olalım” desene. Bakın Müslümanlar birleşsin diyemeyen bir adamı oturup binlerce insan dinliyor. Nasıl bir Müslüman İttihad-ı İslam’ı savunmaz, Müslümanların birlik olmasını savunmaz?

Cübbeli bir türlü “İslam dünyaya hakim olsun” diyemiyor. Bunu da oraya dinlemeye gelen bir kişi çıkıp sormuyor.”Hocam, sen neden İttihad-ı İslam’ı istemiyorsun?” diyemiyorlar. Cübbeli sadece halkın hoşuna gidecek sloganların üzerinde duruyor. Türk İslam Birliği’ni savunmadan, Müslümanların birleşmesini savunmadan İsrail’i kınamak, yaşanan bu olayları kınamak İsrail’e destek olmak demektir. Şimdi sen Müslüman’ı öldürmek üzere doğrultulmuş silahı alabilecek güçtesin, şimdi elinden almıyorsan, oturduğun yerden seyredip “ben seni kınıyorum” dersen bu ne işe yarar?

Bu yalnızca katili bir anlamda desteklemektir. Çözüm Türk İslam Birliği için gayret göstermek, oturduğun yerden rahatını bozup kalkmaktır. Müslümanlar bu kadar tehdit altındayken oturup pilav nasıl yenir gibi bambaşka konulara dalıyorlar. Acil olan konu birleşmek iken Cübbeli bunu yok hükmünde görüyor ve bu konudan hiç bahsetmiyor. Cübbeliyi dinlemeye gelenlerin çok kalabalık olması önemli değil ki, istenirse yüz bin kişi de toplanabilir. Ama gördüğünüz gibi kalabalık bir netice meydana getirmiyor. Kalabalığın Cübbeli’ye bu soruları sorması çok önemli. Kalabalıktan bir kişi çıkıp bunu soramıyor mu? İslam’da en önemli konu İttihad-ı İslam’dır. Ama Cübbeli bu konuyu ağzına bile almıyor. Dolayısıyla Müslümanları pasifleştiren bir yöntemi desteklemek bir Müslümana yakışmaz. Müslümanların üzerindeki zulmün biran önce durdurulması gerekiyor. Sen İttihad-ı islam’ı savunmayarak Müslümanların sürekli şehit edilmesine ortam hazırlıyorsun, başka da hiçbir şey yapmıyorsun. Cübbeli’nin binlerce insanı toplayıp da tek anlatmadığı konu İttihad-ı İslam’dır. Bunun dışında her konuyu anlatıyor. Ona göre İslam 570 yıl sonra hakim olacak, sürekli İslam’ın hakimiyetini erteleyip duruyor. Mehdi gelip de alıştığı bidatları kaldıracak diye ödü kopuyor. İttihad-ı İslam farzdır, Allah’ın emridir. Bu zamanda Müslümanların birlik olmasını savunmayanlar, İslam’ın hâkim olacağından bahsetmeyenler, İslam hakim olduğunda, Türk İslam Birliği kurulduğunda, Hz. Mehdi’yi ve Hz. İsa’yı karşılarında gördüklerinde bu tavırlarından dolayı çok utanacaklar. Onlar böyle oturdukları yerden seyrederlerken samimi Müslümanlarda İslam’ın hakim olması için var güçleriyle çalışacaklar.






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli