İçerik değiştir



Megalomani


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 27.05.2010 - 10:40


SÖZÜMÜZ TBMM’DEN DIŞARI DERSİMİZ ‘MEGALOMANİ’




AKP’ye Akepe, Recep Bey’e ‘Recep Bey’ denmeyecek!

Talimat üzerine talimat geliyor, umurumdan hariç...

“Kadın dediğin, esnaf dediğin, herkes illaki üç çocuklu olmalı” diyor (biri organ mafyasına, biri tarikatlara mürit, biri de sigortasız işçi), hiç üzerime alınmıyorum...

“Fener Rum Patrikhanesi’nin ‘ekümenik’liği ecdadımı rahatsız etmemiş” diyor, “Hay ben senin ecdadını...tanımıyorum ki” bile demiyorum, boşveer, gidici nasıl olsa!.

“Biz hakara makara yapmıyoruz, mal pazarlıyoruz” diyor, makaraları koyveriyorum...

Sayın Kılıçdaroğlu acı çekenleri rahatlatıp, rahat olanlara acı çektirmeye başladı ya, Çiğ Süt Emmişler Grup Holding AŞ yetkilileri lamba demiş kümbe demiş takılmıyorum.

Bendenizde bir keyif bir keyif! Elemterefiş kem gözlere lazer!

Bugünlerde “Recep Bey’e Recep Bey denilebilir mi?” gibi incelikli konulara giremeyişim, bu ‘doğal haz zehirlenmesi’ sebebiyledir.

Aslında, bugün buraya alâkasız bir konu için toplandık ey karî!

Sözümüz TBMM’den dışarı, dersimiz ‘megalomani’.
Tedavi edilmesi gereken ciddi bir ruhsal hastalıktır megalomani.
Hasta en başta zulüm gördüğünü iddia eder. Zulüm görmeyi aklına sığdırmaya çalışırken 'yüce güçlerin seçtiği yüce insan' olmasına bağlar.
Türkiye'deki megalomanlar açısından bunda bir gerçeklik payı vardır. Çünkü derin ve yüce (!) AB-D'nin yüce (!) gizli servisleri tarafından seçilmişler, zulüm bab'ından ya akıl hastanesinde ya hapisanede birkaç ay parlatılmışlardır.
Megaloman, kendisinde olmayan üstünlükleri, yetkileri vehm eder. Bedensel, cinsel, toplumsal, zihinsel yeteneklerine aşırı değer verir, büyüklük hezeyanlarına kapılır. Kendisini abartılı, mesnetsiz ve gerçekdışı bir şekilde önemser.
Megalomani'ye, özellikle paranoid şizofreni ve mani vakalarında ya da bunama süreçlerinde sık rastlanır. Megalomani sonunda narsizme kayar ki, megalo narsistin söyledikleri çoğu kez zırvalama formatındadır.
---
Nitelikli dolandırıcılık tarikatı şeyhlerinin, Amerika’da yaşayan megalo imamın devleti ele geçirme, rejimi değiştirme açılımı,
Sınırsız seks tarikatı şeyhi, 300 kitap yazdırmış megalo post-modern peygamberin (ki paranoid şizofren raporludur) 'bilim out safsata in' açılımı,
İmralı'daki megalo, etnik terör elebaşının "Çözersem ben çözerim. Kürt Ordusu da isterim, polisi de" vs. açılımları,
Siyasi hayatına CIA istasyon şeflerinin, ABD büyükelçilerinin referansıyla başlayan iktidar partisinin açılımları, ancak 'megalomani'nin seyri bilinince anlaşılır hale gelir.
Megalomanide, hasta, hastalığın normal seyri olduğu üzere algılama bozuklukları yaşar, herşeyi kendisine hak görür.

Hastalıktır, tedavisi de vardır.
Megalomaninin tedavisinde en önemli unsur hastanın algılamalarını düzeltmek ve kendisinin diğer insanlarla eşit birey olduğunu hastaya anlatmaktır.
Sıfatları, unvanları, etiketleri yapıştıranların da insanlar olduğunu, toplumda aşağılık ya da üstünlük gibi kavramların olmaması gerektiğini megalomana hatırlatmak gerekir.
Hastaya 'kırılmasın, üzülmesin' muamelesi yapılmayıp, davranışları hangi tepkiyi hak ediyorsa o tepki verilmeli, megalomana etrafındakilere verdiği zarar açık açık gösterilmelidir.
Megaloman ancak bu şekilde normal çizgiye çekilebilir.
Megalomanı sıfatlarından arındırarak sıradanlaştırmak (eşitlemek), protesto gösterileri, hatta yumruk atmak, aslında megalomanın algılamalarını düzeltmeye yönelik tedavidir. Hak ettiği muamelenin gösterilmesidir. Megalomanı normal bir çizgiye çekme çalışmasıdır.
Bu arada, megaloman ‘çöküş'üne çeyrek kaldığının, kendisinin tedaviye aldığının farkına varacak kadar da zekidir. Konuşanların ağzını sürekli kapatması, tedaviye direndiği şeklinde yorumlanmalıdır.
Her çöküş arefesinde, her megalomanın imdadına yetişecek bir anket gurusu daima bulunsa da, anketin teorisiyle seçimin pratiği farklı seyreder.
---
Ne dedik! Doğal haz zehirlenmesi dedik... Bugünlerde siyasi konulara pek giremiyoruz. Recep Bey kendisine Recep Bey denilmesine neden sinirlenmiş, ilgilenmiyoruz. Mazereti var, asabi kendisi, ondandır. ‘Çakmadınız be köfteyi’ başlıklı bir açıklama yaparsa, hep birlikte anlarız herhalde/inşallah.

http://www.odatv.com...mani-2605101200

 580023663830.jpg





1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli