İçerik değiştir



The Big Bang Theory


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.05.2010 - 01:36


IQ’su yüksek, EQ’su pek parlak olmayan iki dahinin karşı dairesine taşınan "sarışın bir afet"le başından geçenleri anlatan "The Big Bang Theory" Two and a Half Men’in de yapımcılarından Chuck Lorre ve "Married With Children" gibi dizilere tanınan Bill Prady’nin ortaklaşa imza attıkları dizi.

Gönderilen Resim

İMAJ HİÇBİR ŞEYDİR ZEKA HERŞEY
Bir apartman dairesini paylaşan üstün zekalı iki arkadaşın karşı dairesine oyuncu olma sevdasıyla büyük şehre gelmiş ancak bir garson olmaktan öteye geçememiş, üstelik sevgilisinden ayrılmış çok güzel bir sarışın taşınır. Üstün zakalı iki arkadaşa günlük yaşamda zekaları yardımcı olmaktan ziyade köstek olur ve güzel sarışına da güzelliği mutluluk yerine hep mutsuzluk getirir. Bunların üzerine bir de iki dahinin işyerinde birlikte çalıştıkları birkaç dahi arkadaşı daha eklenir.

The Big Bang Theory’nin altında imzası bulunan iki isimden ilki; Chuck Lorre. ‘Dharma & Greg’ ve ‘Two and a Half Men’ dizilerinden tanınıyor. Dizinin altındaki ikinci imza ise Bill Prady’ye ait. O da daha önce ‘Married With Children’, ‘Dharma & Greg’ ve ‘Gilmore Girls’ dizilerinin yapımında yer aldı. Ortaklaşa imza attıkları ‘The Big Bang Theory’nin önceki işlerini aratmadığı söyleniyor. Eleştirmenlerin beğendiği ‘Big Bang Theory’nin izlenme oranları da yapımcıları mutlu etti

THE BİG BANG THEORY’NİN ‘DAHİLERİ’

Gönderilen Resim


Leonard Hofstadter, IQ Derecesi: 173
Leonard, arkadaşı Sheldon ile asansörlerin her daim bozuk olduğu apartmanda aynı daireyi paylaşıyor. Salonlarında yer alan beyaz tahtanın üzeri her daim fizik denklemleriyle dolu.

Sheldon’ın zekası matematik ve diğer bilim dallarında oldukça mesafe kaydetmiş durumdayken Leonard’ın uzmanlık alanı daha çok edebiyat ve tarih üzerine. Edebiyat sorularından başlamak suretiyle çok hızlı kare bulmaca çözebiliyor. Sheldon’la aynı daireyi paylaşmaktan çok memnun ama biraz da sosyalleşmeleri gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden eğlenceli aktiviteler için kapısı açık.

Bir “inek” olarak değerlendirilmekten hoşlanmıyor. Her ne kadar kendisinin “inek” olduğunu kabul etmese. Hijyenik Star Wars ürünlerine olan merakı bunun en büyük kanıtı. Diğer “inek” arkadaşlarının boş konuşmaları ve saçma hareketlerini paylaşmaktan ise hiç hoşlanmıyor. Arkadaşları arasında en uyumlu adamlardan biri aslında Leonard. Jetonu çok çabuk düşüyor. Yeni durumlara kolaylıkla intibak ediyor.

Karşı komşuları Penny’ye karşı ilgisi var. Kadınlar söz konusu oldu mu patavatsızlıkta üstüne yok. Yemeğe davet ettiği kıza körinin aslında bir müshil ilacı olduğundan bahsedebiliyor mesela. Daha önce Koreli bir kız arkadaşı olmuş ancak arkadaşının ülkesine geri dönmesi onun için büyük bir hayal kırıklığı olmuş. Şimdi kırılan kalbini tamir edecek bir kız arıyor.

Gönderilen Resim

Sheldon Cooper, IQ Dercesi: 187
Leonard’ın en iyi arkadaşı. Aynı evi paylaşıyor ve aynı iş yerinde çalışıyor. Sheldon, California Teknoloji Enstitüsü’nde kuramsal fizik üzerine kafa yoruyor. Apartman dairelerinin salonunda bulunan beyaz tahtaya teorilerini yazmaya bayılıyor. Biz normal zekalı insanların aklının ermeyeceği bir konuda, Temel Parçacıklar’a dair Sicim Teorisi üzerinde çalışıyor.Leonard’ın zekasıyla problemleri söz konusuyken o zekasına sıkı sıkıya sarılmış durumda.

Leonard’ın sıkıcı bulduğu günlük hayatın gerekliliklerini o hiç dert etmiyor; gece yarılarına kadar bir sözcük oyunu olan Klingon Boggle oynayabiliyor. Zekası bilimsel konularda yoğunlaşmış ama genel kültürü de gayet iyi sayılır. Leonard’ın teorilerine ilişkin sürekli sorular sormaya bayılıyor. Tipik bir dahi çocuk olarak yetişmiş. Küçükken merdiven basamaklarının birinin 2 mm. kısa olması halinde insanların tökezleyip düşeceğini hesaplamış. Hesaplamakla kalmayıp bunu eyleme dökünce, babasının düşerek omzunu sakatlamasına yol açmış.

Liseden erken mezun olduğu için normal sürede okulunu bitirenler ona biraz tuhaf geliyor. Karşı komşuları Penny’ye “Liseden mezun olman dört yıl mı sürdü?” diye sorması bu sebeple. Zira kendisi 11 yaşındayken üniversiteye gidiyormuş. Diğer dahilerde görülen şişmiş ego, sosyal uyumsuzluk ve empati eksikliği Sheldon’da da söz konusu. Aslında otistik yönleri olan üstün bir zeka onun ki. Bu yüzden Leonard’ın yaptığı bazı alaycı esprileri anlamakta güçlük çekiyor, Penny’nin sevgilisinden ayrılmasına neden üzüldüğünü de anlamıyor mesela.

Sheldon, Penny’nin güzelliğine kayıtsız kalıyor ama onun çekici olduğunu da kabulleniyor. Olumsuz bir bakışı var hayata karşı, oldukça pimpirikli ve ince hesaplar yapmaktan alıkoyamıyor kendini. Leonard’ın Penny’ye olan ilgisini aptalca buluyor ve sürerse onun yine hayal kırıklığına uğrayacağına inanıyor.

Gönderilen Resim

Penny, Güzellik Derecesi: 100
Sharon ve Leonard’ın apartmanlarında karşı daireye yeni taşınan karşı kapı komşuları. Dahilerin arkadaşlarından Wolowitz’in tabiriyle; “Üzerine cheesecake kokusu sinmiş bir tanrıça”. Günlük yaşama dair kendine has çözümleri var.

Penny, Cheesecake Factory adlı bir restoran zincirinde garsonluk yapıyor. Hollywood’a aktris olmak için Nebraska’nın Lincoln şehrinden yola çıkmış genç bir kızın kendini garson olarak bulmasını anlatan yarı otobiyografik bir öykü üzerinde çalışıyor. Eğer öyküsü filme çekilir de bunun kendi hayat hikayesi olup olmadığını sorarlarsa cevabı hazır; “Ben Nebraska’nın Lincoln değil Omaha şehrindenim”.

Penny dört yıldır birlikte yaşadığı Kurt adlı erkek arkadaşı tarafından kapı dışarı edilince kendine yeni bir daire tutmak zorunda kalıyor. Sevgilisi kendisini aldatsa da, yalanlar söylese de onu hâlâ çok seviyor. Penny cazibesinin erkekler üzerindeki etkisini çok iyi biliyor.

Penny, Leonard’la birlikte vakit geçirmekten büyük zevk alıyor. Hatta Leonard’ın iş yerindeki arkadaşı Leslie ile ilişkisinin yürümediğini öğrenince mutlu bile oluyor. Sheldon’ı ise bir arkadaş olarak seviyor sadece.

Penny, düzensiz yaşamaktan, dağınık olmaktan hoşlanan biri. Hatta böyle olmaya özen gösteriyor bile denebilir. Entelektüel birikimi yok ama popüler kültürden nasibini yeterince almış ve pratik zekası, ya da günümüzdeki tabiriyle EQ’su oldukça gelişmiş. Bu da onu diğer tahsilli ancak sosyal alanda beceriksiz diğer kahramanlarımızın karşıtı kılıyor. Bu haliyle Sheldon’ı bazı video oyunlarında yenmesi ise tahmin ettiğiniz gibi Sheldon’ın pek de hoşuna gitmiyor.


Ntvmsnbc
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.05.2010 - 01:40

Adını burdan anmak istemediğim birisi tavsiye etmişti *böö Bende bir bakayım sizlere uygun mudur dedim.Evet izleyebilirsiniz gayet güzel bir dizi.Şu an Amerika da üçüncü sezonu yayınlanmakta.Ayrıca cnbc-e den de takip edebilirsiniz...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli