İçerik değiştir



- - - - -

Formula-1 Monaco Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.05.2010 - 00:27


Formula 1 Monaco GP'sinde Mark Webber damalı bayrağı göğüsledi. Takım arkadaşı Vettel ikinci olarak Red Bull'a bir duble daha kazandırdı.

Başından sonuna birçok kazanın yaşandığı Monaco sokaklarında sezona fırtına gibi giren Red Bull zafere uzanan takım olurken, yarışa pole pozisyonunda başlayan Webber, damalı bayrağı da göğüsleyen isim olarak takım arkadaşı Vettel ile Red Bull'a duble kazandırdı. Red Bull bu sezon ilk dublesini Malezya'da elde etmişti. Red Bull bu sonuçla takımlar klasmanında dünya şampiyonasında da zirvenin sahibi oldu.

Monaco'da Renault ile Robert Kubica 3'üncü olarak podyumu tamamladı.

Ferrari ile Felipe Massa 4, McLaren ile Lewis Hamilton 5, Mercedes ile Schumi 6, Ferrari ile Alonso 7, Mercedes ile Nico Rosberg 8, Force India ile Adrian Sutil 9 takım arkadaşı Liuzzi 10, Toro Rosso ile Buemi 11 ve Alguersuari 12'inci sırayı elde etti.

24 pilotun start aldığı Monaco'da birçok kaza yaşanırken tam 12 pilot yarış dışında kaldı.

Bu arada Schumi'nin hamlesi güvenlik aracı ayrıldığı anda yaşandığı için F1, bu geçişle ilgili soruşturma başlattı. Formula 1'in resmi sitesinden verilen sıralamada Schumi bir süreliğine 6'ıncı olarak gösterildi. Yarışın son metrelerinde güvenlik aracının çıkmasından sonra Fernando Alonso'yu geride bırakan Michael Schumcaher finiş çizgisini 6'ıncı sırada geçti. Ancak, yarış komiserleri, son turda güvenlik aracının pistten çıkmasıyla finiş çizgisi arasında geçiş yapılmasının yasak olması kuralına dayanak Schumacher'e 20 saniye ceza verdi. Böylece, Alonso yeniden 6'ıncılığa yükselirken, Schumacher 12'inci sıraya geriledi.



SIRA TÜRKİYE'DE

Formula 1'de sezonun 7'înci yarışı 28-30 Mayıs tarihlerinde Türkiye'de gerçekleşecek.


Kaynak





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli