Jump to content



- - - - -

Ahmadinejad: 'biz İnanıyoruz Ki Hz İsa Geri Gelecek


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 posts

Posted 30.04.2010 - 22:29


Geçtiğimiz aylarda Timesonline gazetesinde çok önemli bir haber yayınlandı, bu haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önce yazdığım yazılarda tüm İslam aleminin Hz. Mehdi’sini beklediğini, Hıristiyan aleminin de Hz. İsa’nın tekrar yeryüzüne gelişini beklediklerini bildirmiştim. İran, ahir zamanda tüm Müslümanları zulümlerden kurtaracağına inanılan Hz. Mehdi’nin gelişini büyük bir şevkle beklemektedir. Sürekli Hz. Mehdi’nin gelişine hazırlık yapmakta, bir ordusunu Hz. Mehdi için sürekli hazır tutmaktadır. İran Cumhurbaşkanı Mahmoud Ahmadinejad’da Hz. Mehdi’ye olan inancını, sevgisini, saygısını her fırsatta dile getirmektedir.

Şimdi İran Cumhurbaşkanı Mahmoud Ahmadinejad’ın İngiltere Kraliçesi tarafından yapılan geleneksel Noel mesajına alternatif olarak İngiliz TV kanalı, Kanal 4’te yayınlanan konuşmasında söylediği sözleri size aktarıyorum:

MAHMOUD AHMADİNEJAD: 'Biz inanıyoruz ki Hz İsa geri gelecek; İslam'ın o pek muhterem habercisinin çocuklarından bir tanesiyle birlikte gelecek ve dünyayı doğru noktaya yöneltecek.'

“Eğer Hz. İsa bugün yeryüzünde olsaydı kabadayılık eden, hırçın mizaçlı ve genişleme politikası güden güçlere hiç kuşkusuz karşı dururdu.”

“Eğer Hz. İsa bugün yeryüzünde olsaydı, dünyadaki tüm savaş kışkırtıcılarına, işgalcilere, teröristlere ve zorbalara karşı durmak için adalet ve insan sevgisi bayrağını dikerdi.”

“Hz. İsa eğer şimdi yeryüzünde olsaydı, hiç kuşkusuz tıpkı kendi yaşadığı dönemde yapmış olduğu gibi, mevcut global ekonomik ve siyasi sistemlerin acımasız politikalarıyla mücadele ederdi.”

“Bugün bir taraftan krizler ve üzüntüler çoğalırken, bir umut dalgası da gittikçe daha fazla hız kazanıyor. Daha parlak bir gelecek umudu, adaletin tecelli etmesi umudu, gerçek barış umudu, insanları seven ve onlara hizmet etmek isteyen erdemli ve dindar yöneticiler bulma umudu. Kaldı ki, Yüce Allah’ın bize vaat ettiği budur.”

“Biz inanıyoruz ki Hz İsa geri gelecek; İslam’ın o pek muhterem habercisinin çocuklarından bir tanesiyle birlikte gelecek ve dünyayı doğru noktaya yöneltecek; yani sevgi, kardeşlik ve adalet dünyasına. Hz İsa’ya inananlar ile İbrahim dinlerine inananlarının sorumluluğu, bu doğrultuda hareket etmek, bu ilahi vaadin gerçekleşmesi için; neşe dolu, parlak ve harika çağın gelişi için yolu hazırlamaktır. Umuyorum ki, bu oldukça yakın bir gelecekte vuku bulacak ve Yüce Allah’ın bahşetmesiyle o parlak çağ, dünyayı yönetmek üzere başlayacak.”

“Hz İsa’nın yıl dönümünü yeniden kutluyorum ve gelecek olan Yeni Yılın tüm insanlığa mutluluk, refah, barış ve kardeşlik getirmesi için dua ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.”

Kuran’ı çok iyi bilen bir Müslüman olarak Ahmadinejad’ın, Hz. İsa’nın tekrar yeryüzüne geleceğini açıklamış olması son derece önemlidir. Ahmadinejad hadislerde bildirilen tüm alametlerin çıktığını çok iyi biliyor.

Konuşmasında ‘İslam'ın o pek muhterem habercisinin çocuklarından bir tanesiyle birlikte gelecek’ diye bahsettiği de Hz. Mehdi’dir. Ahmadinejad, Hz. İsa’nın Hristiyanların dünya çapında yaptıkları katliamları da asla onaylamayacağını söylüyor. Bu sözlerde Müslümanların daima barıştan, sevgiden, hoşgörüden yana olduklarının tüm dünyaya duyurulmasıdır.

Dünyada yaşanan haksız zülümler, kanlı savaşlar, yok yere öldürülen masum insanlar Hz. Mehdi ve Hz. İsa’nın gelişiyle adalete ve güvenliğe kavuşacaklar. Artık Altınçağ dönemi başlamıştır, artık ard arda büyük bir ihtişamla gerçekleşecek hayret verici olayları seyretme zamanıdır.






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users