İçerik değiştir



- - - - -

Güneş Tutulması Depremi Tetiklemez


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2.094 Mesaj
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Gönderim zamanı 17.03.2006 - 18:25


Özellikle 11 Ağustos 1999 tarihindeki Güneş tutulmasının ardından yaşadığımız 17 Ağustos depreminden sonra halk arasında Güneş tutulmasının deprem ile ilgisi olduğu düşünceleri yaygınlaşmıştı.
29 Mart'ta gerçekleşek olan Güneş tutulması ile bu konu bir kez daha gündeme geldi.
İşte Kandilli Rasathanesi Müdürü Dr. Barbarosoğlu'nun bu konuyla ilgili bilimsel açıklamaları;
''

Gönderilen Resim
Güneş tutulmasının depremi tetiklediğine dair çeşitli mecralarda çıkan haberlere Kandilli Rasathanesi’nden yanıt geldi. Kandilli Rasathanesi’nde yapılan basın toplantıda konuşan kurum başkanı Prof. Dr. Barbarosoğlu, Güneş tutulmasının depremi tetiklediğine dair iddiaların bilimsel olmadığını belirtti. Bu tür fikirleri dile getirenlerin bilimsel kanıtlar göstermesi gerektiğini vurgulayan Dr. Barbarosoğlu, bu tür önermeleri ‘sorumsuzca’ olarak niteledi.

''Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, ‘bilimsel sorumsuzluk’ olarak nitelediği deprem kehanetleri ilgili şunları söyledi: “Herhangi iki olay hakkında bilimsel ilişki kurulabilmesi için, bilim insanı gerek matematiksel model oluşturulur ve bunu sınar, gerekse geçmişten verileri kullanarak istatistiksel bir model oluşturur. Deprem kehanetlerinde biz bu iki bilimsel modeli de görmüyoruz. Kısaca bu tür haberler sadece ‘bilgi kirliliği’ yaratıyor”.

Dr. Barbarosoğlu, 17 Ağustos Marmara depreminin Güneş tutulmasının hemen akabinde olmasının halkı kötümserliğe ittiğini, ancak bunun bilimsel bir tutarlılığının olmadığını kaydetti. Dr. Barborosoğlu, toplumun çeşitli yayın organlarındaki deprem kehanetlerine itibar etmemesi için uyardı. ''
(NTVMSNBC)
''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Gönderilen Resim

#2 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 17.03.2006 - 18:30

Güneş tutulmasının izleneceği yerlerden birinde sanırım Tokat'ın ilçelerinden birinde millet şimdiden çadır diktirmeye başlamış..İlçenin çadırcıları siparişleri yetiştirmekte zorlanıyormuş.Akıl fikir ver yarabbim milletime..
I find your lack of faith disturbing!





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli