İçerik değiştir



- - - - -

Bilmeyenler Olabilir.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 WanLosTed

WanLosTed

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 8 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 28.04.2010 - 13:07


Dünyadaki en uzun dağ Manua Kea’dır. Burası Hawaii adasındaki en yüksek noktadır. Bu dağın deniz seviyesinden yüksekliği 4206 metre ama deniz yatağından zirvesine kadar olan yüksekliği 10200 metredir; yani Everest’ten 1352 metre daha uzun... Dağlar söz konusu olduğunda en yüksek deyince deniz seviyesinden zirveye kadar olan, en uzun deyince ise dağın dibinden tepesine kadar olan ölçü anlaşılır. Böylece 8848 metrelik Everest Dağı en yüksek dağ iken en uzun dağ değildir.

Suyun rengi mavidir


Bilindik bir cevap suyun rengi olmadığıdır su şeffaf ya da saydamdır ve denizin mavi görünmesinin tek sebebi gökyüzünün deniz üzerine yansımasıdır. Yanlış su aslında mavidir. Son derece soluk bir tonudur ama mavidir. Bunu doğada, kardaki derin bir deliğe ya da donmuş bir şelalenin kalın buzlarının içine baktığınızda görebilirsiniz. Çok büyük ve çok derin beyaz bir havuzu suyla doldurup içine baktığınızda su mavi görünecektir. Ancak gökyüzünden yansıyan renk de kesinlikle önemli bir rol oynar. Örneğin bulutlu bir günde deniz tam mavi görünmez.


Sindirella’nın ayakkabısı camdan mıydı?


Masalın bilinen halini 17’nci yüzyılda yazıya döken Charles Perrault, Ortaçağ masalında vair (sincap kürkü) olarak geçen kelimeyi yanlış anlamış ve (cam) olarak yazmıştır. Sindirella eski ve evrensel bir hikayedir. Çince versiyonu 9’uncu yüzyıla dayanır ve Perrault’nun yazdığından önce 340 farklı versiyonu vardır. Bu versiyonların hiçbirinde camdan ayakkabıdan bahsedilmez. Orijinal Çin hikayesi Yen-Shen’de ayakkabılar altın tabanlı ve bağcıklıdır. İskoçya versiyonu Rashie-coat’ta ise sazlıklardan yapılmıştır. Perrault’nun hikayesini uyarladığı Ortaçağ Fransız efsanesinde ise ayakkabılar pantoufles de vair yani sincap kürkünden yapılmıştır.




Acı biberin en acı kısmı neresidir?


Acı biberin en acı kısmının çekirdekleri olduğuna inandırıldık ama durum öyle değil. Asıl acı olan kısım o çekirdeklerin tutunduğu merkezdeki zardır. Bu zar en fazla kapsaisin içeren kısımdır. Kapsaisin bibere acılığını veren renksiz, kokusuz bileşiktir. Biberin acılığı Scoville Ölçeği’yle ölçülür. Örneğin bir jalapeno biberi 4 bin 500 Scoville acı birimidir. Dünyadaki en acı biber ise İngiltere’nin güney batısındaki Dorset’te yetiştirilen Dorset Naga’sıdır. Bu biber 923 bin Scoville acı birimidir. Küçük bir Naga biberinin yarısı bile bir tabak yemeği yenilemez hale getirebilir. Bu tabağı bitirenin sonu hastanenin yolunu tutmak olacaktır.



Çin Seddi aydan görülmez


Çin Seddi’nin aydan görülebilen tek yapı olduğu düşüncesi çok yaygındır ama ayla uzayı birbirine karıştırmaktadır. Uzay oldukça yakındır. Yerin yüzeyinden 100 km uzaklaşıldığında uzay başlar ve bu noktadan birçok yapı görülebilir. Bununla birlikte dünyanın yörüngesini ter edip birkaç bin km yüksekliğe çıkıldığında insanoğlunun yaptığı hiçbir şey görülmez. Dünyaya uzaklığı 400 bin kilometreden fazla olan aydan kıtalar bile güçlükle görülür.


Flamingolar pembedir çünkü...


FLAMİNGOLAR çok fazla mavi-yeşil alg yerler. İsimlerine rağmen mavi-yeşil algler kırmızı, kahverengi, sarı, mor, hatta turuncu olabilir. Bu da flamingoların renklerini etkiler.



Japon balığının hafızası üç aylıktır


YAYGIN kanının aksine bir Japon balığının hafızası birkaç saniye değildir. 2003 yılında Plymouth Üniversitesi’ndeki Psikoloji Okulu tarafından yapılan bir araştırma, Japon balığının en az üç aylık bir hafızaya sahip olduğunu ve değişik şekilleri, renkleri ve sesleri ayırt edebildiğini gösterdi

#2 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 11.09.2010 - 18:14

Sindrella'nın bir HİKAYE olduğunu da şimdi öğrendim. masal nasıl bişey peki ? :P





Benzer Konular Daralt

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli