İçerik değiştir



- - - - -

Yeni Soygun


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 16.04.2010 - 16:17


TOKİ'nin yaklaşık 1 milyar dolar gelir beklediği Ali Sami Yen Stadı ihalesini Nurol Gayrimenkul ve Aşçıoğlu İnşaat ortak girişimi 416.5 milyon lira ile kazandı.


407 milyon liradan başlayan ihaleye Özyazıcı İnşaat ile Nurol Gayrimenkul ve Aşçıoğlu İnşaat ortak girişimi katıldı. İhale hızlı bir şekilde giderken 416 milyon lirayı geçince önce Nurol-Aşçıoğlu, arkasından da Özyazıcı İnşaat mola aldı. Özyazıcı, moladan dönüşte yeni bir teklif vermeyeceğini açıklayınca ihaleyi 416.5 milyon liraya Nurol-Aşçıoğlu ortak girişimi aldı.

TOKİ, bu ihaleden yaklaşık 1 milyar dolar gelir bekliyordu.

AŞÇIOÐLU: ALMAMIZ GEREKİYORDU, ALDIK

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, daha önce de Ali Sami Yen'in yanındaki Likör Fabrikası arazisini 415 milyon 750 bin liraya aldıklarını hatırlattı. Aşçıoğlu, "aslında Ali Samiyen arazisinin değeri 250 milyon TL. Fakat TOKİ bizim buraya ihtiyacımız olduğunu bildiği için fiyatı yüksekten çıktı. Bizim iki yeri birleştirip daha geniş bir alan yaratmamız için bu ihaleyi almamız gerekiyordu ve aldık" dedi.

Aşçıoğlu, ihaleyi yüksekten aldıklarını ancak önemli olan İstanbul'un kazanması ve eşi olmayan bu bölgeye eser bırakmak olduğunu kaydetti. Aşçıoğlu, "Biz yüksekten aldık ama bizim bakış açımız şudur: Önemli olan İstanbul, önemli olan ülkedir, gerisi teferuattır..." dedi.

34 bin 640 metrekare büyüklüğünde bir arazi

TOKİ, 34 bin 640 metrekare büyüklüğündeki Ali Sami Yen Stadı arazisini daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesiyle birlikte değerlendirmişti. Ancak Seyrantepe stadı inşaatında yaşanan gecikme sonra ihale iptal edildi ve spor kompleksinin yapım işi ile Ali Sami Yen arazisine yapılacak ticari kompleks işi birbirinden ayrıldı.

Yeni imar planına göre stadyumun 10 bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak kalacak. Geri kalan 23 bin 500 metrekare araziye de ofis ve rezidans şeklinde dizayn edilecek.

1 milyar lira konuşuluyordu

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, daha önce yaptığı bir açıklamada, önce ‘arsa satışı’nı deneyeceklerini yeterli teklif gelmezse, hasılat paylaşımı yöntemiyle tekrar satışa sunacaklarını söylemişti. Erdoğan Bayraktar, “Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendi. Ancak biz buradan daha fazla gelir bekliyoruz. Arsa değeri için 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir” diye konuşmuştu.
******************************************

Son Cenneti De Satıyorlar! -
Necati DOÐRU


NASIL satıyorlar , niçin satıyorlar, kim satıyor anlatacağım. Önce cenneti yazayım. Burası nüfusu 15 milyona ulaştığı söylenen İstanbul’un son kalan en büyük “şehir merkezi arsası”’dır.

Ulu çınarlar.

100 yaşında manolyalar.

Erguvanlar, ıhlamurlar.

Karayemiş, kiraz, erik ağaçları Dört taraftan sarıp sınır olsun diye ekilmiş 70 yıllık fıstık çamları, sedir çamları, konik çamlar… Ortancalar , bahar dalları, oya çiçekleri, mor salkımlar..

Son cennettir !

Şişli İlçesi’nde Mecidiyeköy geçidiyle yan yana teğet duran Ali Sami Yen stadı’nın bitişiğindeki TEKEL’in eski Likör Fabrikası’nın bahçesidir. İşte bu cennetin doğal parçası olan Ali Sami Yen Stadı’nın oturduğu 36 dönüm(36 bin metrekare)alanla birlikte toplam büyüklüğü 60 dönüm(60 bin metrekare) bulunmaz, altın değerinde bir arsadır.

Şehir rantı avcılar.

İnşaat şirketleri.

İktidarın yeni zenginleri.

Eskinin holdingleri.

Yabancı para babaları.

İştah ve arzu dolular

Cennete bina dikecekler.

Rezidans yapacaklar.

Zenginlere satacaklar.

1963 yılında Ali Sami Yen2in oturduğu alan kopartılıp GS Kulübü’ne stat yapılsın diye kiralandıktan sonra, akan yıllar içinde, şehir de büyüdü.

Yüksek gürültü.

Korkunç hava kirliliği.

Ölümcül trafik

Egzoz dumanı kokusu

Çıldırtan korna sesleri, yürümeyen otomobiller, kamyonetler, şehir otobüsleri, kaldırımlar bile otomobil parkına dönüştüğü için birbirini ezerek birbirine göğüs dirsek vurarak yol alamaya çalışanlarla doldu.

Cennet, cehenneme döndü !

Cennetin cehenneme dönüştürülmesi hayatın bile zoruna gitti.

Hayat yeni bir umut yarattı:

Ali Sami Yen stadı Seyrantepe’ye taşınıyor. TEKEL’in Likör Fabrikası arazisi ise Şişli halkının yerel temsilcisi olarak seçip İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis’ne gönderdiği Dursun Çaltı’nın yasal kavga vermesiyle “altı alışveriş merkezi, üstü zenginler için rezidans olmaktan” kurtulma aşamasına geldi.

Cennet yeniden kurtulabilir.

Likör Fabrikası arsası, Ali Sami Yen arsası ile birleştirilip;1963 yılından önce olduğu gibi burası 60 bin metrekare büyüklüğünde bir parka, İstanbul’a hayat veren bir yenilenmiş yeşil alana dönüşebilir.

İstanbul yitirdiği cennetine yeniden;

3 Taksim Meydanı , 6 Beşiktaş Meydanı,

7 Kadıköy Meydanı, 4 Üsküdar Meydanı,

2 Sultanahmet büyüklüğünde Londra, New York, Paris , Moskova’nın meydanları ile yarışacak bir güzel parka kavuşabilir.

Evet kavuşabilir!


Halk oyunu bozarsa!

Cennetine sahip çıkarsa!

Kumpası kırarsa!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ “kumpas olmuşlar” kent demokrasisine, halkın iradesine vücut çalımı atıyorlar.

TOKİ, Ali Sami Yen Stadı arsası için “bir bölü binlik ve bir bölü beşbinlik imar değişikliği planı” hazırlamış.

Nasıl olur, şehrin seçilmiş temsilcileri dururken TOKİ nasıl şehir planı değişikliği yapar ?

Kitabına uydurmuşlar.

Yasaya sinsilik yerleştirmişler.

TOKİ’nin yaptığı imar değişikliği teklifini Büyük Şehir Belediyesi 3 ay içinde görüşüp karara bağlamazsa “otomatikman kabul edilmiş” sayıldığı için Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3 ay bekliyor. Üç ay sonra teklifi Şehir Meclisine sunuyor.

Geçmiş ola !

Şehir demokrasisine kumpas kurup, son cenneti de satıyorlar.


Yarın İhale var.

Son cennet, 407 Milyon TL’den açık artırmaya çıkıyor.

Gözü dönmüş bir satış olacak.

Şehre ihanettir!

Halka hakarettir.

Yerel demokrasiye bıçaktır.

NECATİ DOÐRU/SÖZCÜ
***************************************************


TOKİ denen üçkağıtçı kurum şehir planı hazılrar. Bu plan, Topbaş'ın kasasında 3 ay demlenmeye bırakılır ki üçkağıt işlesin.

Istanbul'un göbeğindeki bu alan neden, New York - Central Park, Londra - Hyde Park, Hollanda, Amsterdam - Vondelpark, Kanada Vancouver – Stanley Park, Japonya, Tokyo - Ueno Park, Almanya, Münih - Englischer Garten, Meksika - Chapultepec Park, Şili, Santiyago - Metropolitan Park, Almanya, Berlin – Tiergarten... olmaz?!

Olmaz çünkü bunların derdi şehircilik değil. Bunların uzmanlık alanları, yalan ve talan. Durmak yok derler, çalmaya, çırpmaya, soymaya özenle devam ederler. Ülkenin değerlerini peşkeş çekerler. Babalar gibi satarlar ve pazarlarlar. Buradan gelen paralarla da palazlanırlar, semirirler, serpilirler. Artıkları dağıtırlar, bulgur, makarna olarak.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli