İçerik değiştir



- - - - -

Süt Savaşı Kızıştı...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.04.2010 - 23:06


köy-koop genel başkanı mehmet özkurnaz, bazı süt örgütleri arasında ayrımcı ve yanlı tutum sergilediği ve bu kuruluşlarla çıkar ilişkisi sağladığı iddiasıyla, çan ilçe tarım müdürü hakkında, tarım köyişleri bakanlığı teftiş kurulu başkanlığı’na suç duyurusunda bulundu.

iddialara tarım ilçe müdürü cengiz emür, “teftiş kuruluna yapılan bir şikayet varsa bu konuda bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. sonucunu bekleyelim. daha sonra değerlendirme yaparız” dedi.

çanakkale’de ‘süt savaşı’ giderek kızışıyor. özünde süt işi uğraşı olmayan bazı oda başkanları ile birlikte şimdi de bürokratların süt savaşında yanlı tutum sergilediği iddia ediliyor. kooperatifler ile birlikler arasında oluşan rekabete bürokratların karışması, bazı çıkar iddialarını da gündeme taşıyor. bunun son örneği köy-koop başkanı mehmet özkurnaz’ın dün çan ilçe tarım müdürü hakkında tarım köyişleri bakanlığı teftiş kurulu başkanlığına suç duyurusunda yaşandı.

işte suç duyurusu

özkurnaz, tarım köyişleri bakanlığı teftiş kurulu başkanlığına yaptığı suç duyurusunda şu iddialara yer verdi; “çanakkale ili çan ilçesi tarım ilçe müdürü cengiz emür dört aydan bu yana çan ilçesinde kurulan süt üretici birliği’nin yandaşı olarak tarımsal kalkınma kooperatiflerimizi zor durumda bırakmak için görevini kötüye kullanmaktadır.

şöyle ki; …….. başkanımıza ……. çan ilçesinde süt üretici birliği’nin ve köy-koop. birliği’nin hazırlamış olduğu süt icmalini kendisinin onaylayacağını, ancak isterse köy-koop-birliği’nin süt icmalini onaylamayacağını beyan etmiştir. ayrıca yine çan ilçesi ….. köyündeki işletmesine, ilçe müdürü ve süt üretici birliği ali can ile birlikte çiftliğine giderek ilçe müdürü, militanvari bir şekilde birlikten çıkmasını, süt birliğine geçmesini talep etmişlerdir. yine ……..koperatifine süt birliği başkanı ali can oraya gidip “sütlerinizi vermezseniz icmallerinizi yapmam” diyerek arkasında tarım ilçe müdürü olduğunu belirterek tehdit etmiştir. daha önce tarım ilçe müdürü görevinden alınıp, dava açarak görevine iade edilen ilçe müdürü’nün (cengiz emür) geçmişte çan ilçesinde ticaretle uğraştığı ve işlerini batırdığı, icralık olmasından dolayı cezaevinde yattığı bilinmektedir. ilçe müdürü cengiz emür, süt üretici birliği başkanı ali can ile birlikte köy köy dolaşıp, kooperatiflerimizi bölmek istemesinin ardında yatan çıkar ilişkilerinin araştırılması ve gereğinin yapılmasını arz ederiz”


http://www.tarim.com...ay.asp?ID=12216





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli