İçerik değiştir



- - - - -

1 Mayıs


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 13.04.2010 - 15:37


36 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı 1 Mayıs 1977'den sonra kutlamalara kapatılan Taksim meydanı 33 yıl sonra ilk kez işçilere açıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için sendikalarla mutabakata varıldığını açıkladı.



Vali Güler, sendikalarla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Taksim, emek ve dayanışma günü için konfederasyonlara tahsis edilecektir. Devletin önemli görevlerinden biri özgürlüklerin önünü açmaktır.''

'TAKSİM OLAYI ARTIK AŞILMALI'

Türk-İş Genel başkanı Mustafa Kumlu da 1 Mayıs'ın anlamına yakışır şekilde kutlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kumlu, ''3 işçi ve 3 memur konfederasyonu 5 Nisan’da bir araya geldik. Emek ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi, hep tartışılan Taksim olayının artık aşılması gerektiğini belirttik. 12 Eylül’de alınan bu hakkın tatil ilan edilmesinden dolayı başta sayın Başbakan’a, Hükümete ve Parlamento'ya teşekkür etmiştik. Bizim çizdiğimiz hukuk çerçevesinde alanda olacağız. Bu 1 Mayıs’a bayrama yakışır şekilde olması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız'' dedi.



'BAYRAM HAVASINDA 1 MAYIS'

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise 1 Mayıs'ın Taksim'de bayram havasında kutlanacağını ifade etti.


''Geçmiş bir tartışmayı gündemimize hiç taşımayacağız. Sayın Vali de ifade etti. Bu 1 Mayıs açısından Taksim Meydanı’nın bir miting alanı olmadığı gerçeğiyle talepte bulunduk. Bayram havasında 1 Mayıs kutlayacağız'' diyen Çelebi, ''Örnek olacak 1 Mayıs’ı oluşturmak istiyoruz. Bütün katılımcıların bu disipline uyması gerekir. Bizim de sorumluluğumuz var. Tam bir dayanışma ve tam bir coşku içinde konfederasyonlarımız düşen görevleri ortaya koyacağımızı söylemek istiyorum'' şeklinde konuştu.
***************************************************


Kukla Vali; Devletin, özgürlüklerin önünü açma görevi, geçen sene, ondan önceki sene... görevi değil miydi? Ne değişti bu sene? Geçmiş senelerde ülke olağan üstü süreçten geçiyor derdiniz, gergin derdiniz. Bu sene çok mu rahatız?

Valisinden kaymakamına kadar, devletin değil Tayyibin kuklası (kuklanın kuklası) olduğunuz için, başkuklanızın kulağına fısıldarlar, o da size fısıldar, sizlerde lütufta bulunursunuz.

Emekçiler oyuna gelmesin, hükümetin provokelerine karşı uyanık olsunlar. Bunların Allah bir dediğine (onda da vardır bir çıkarları) inanın. Şeytanın avukatları iş başında olacaktır, bunlar almadan vermezler, dikkat!

 580023663830.jpg


#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 13.04.2010 - 16:33

adamlar evet dese suç demese suç abi ya :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 13.04.2010 - 17:02

sorun şu: Devletin sürekliliğini işlerine gelince vurgulayan sayınlar bir özürle ifade etmeli... Bakın bunuda aştık, lütfettik ifadeleriyle değil... Veya yarın olabilecek provokasyonların sonucunuda kendileri alarak yapmalılar...

Doğru olan buyken birileri devlet ilkkez özgürlükçü oldu havalarına girmeden yapacaklar... "Yanlıştı, kendi hakımızdan özür dileyerek o haklarını da geri veriyoruz"la yapmalı...

Yapılan kesinlikle doğrudur, söylem her zamanki gibi kasımpaşalı edası taşıyor...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli