İçerik değiştir



- - - - -

Cep telefonu nasıl kullanılır?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 15.03.2006 - 21:02


Cep telefonunda arama yapmayı, mesaj atmayı biliyorsuınuz ama sağlıklı kullanmayı biliyor musunuz?

Gönderilen Resim

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, cep telefonlarının bilinçli kullanılması gerektiğini belirterek, radyasyon etkisinden dolayı kulağa fazla yaklaştırılmadan ve 1 dakikadan daha az süre konuşulmasını önerdi.


Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlara alışık olduklarından daha çok kolaylık sağlaması ve reklamının çok sık yapılması nedeniyle kısa sürede popüler olan cep telefonlarının bilinçsiz kullanıldığında elektrikle çalışan cihazların en tehlikelisi olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Şeker, şunları anlattı:

''Cep telefonları yaydıkları elektromanyetik radyasyon nedeniyle insan sağlığı için zararlıdır, beyinde tümör oluşumuna neden olur. Ancak, bu zararlı etkiler 10 yıllık bir kullanım sürecinde ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle Batı'daki cep telefonlarının üzerinde sigarada olduğu gibi zararlarıyla ilgili uyarıcı ibareler vardır. Türkiye bu teknolojiyi Batı'dan almasına rağmen ülkemizde böyle bir uygulama yok. Halkımız da bu konuda bilinçsiz.

Televizyonlar, reklam pastasındaki paylarını kaybetmemek için cep telefonlarının zararlarını gündeme getirmiyorlar. Örneğin, üçüncü nesil cep telefonları İngiltere'de satışa çıktığında zararları nedeniyle büyük tartışma yarattı, ancak bu Türkiye'de gündeme getirilmedi.
''

''YATAÐA TELEFONLA GİRENLER VAR''

Bütün gayretlerinin bilinçli kullanıcılar yaratmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Selim Şeker, cep telefonunun kulağa fazla yaklaştırılmaması ve 1 dakikadan daha az süre konuşulması gerektiğine dikkati çeken Şeker, ''Bu sayede risk azaltılabilir. Ancak, insanlarımız bunu sohbet hattı olarak görüyor. Cep telefonunu kulağının yanında taşıyan ve adeta bir organıymış gibi gece yatağa birlikte girenler var'' dedi.

Şeker, bazı gençlerin cep telefonu sahibi olmayı prestij meselesi haline getirdiğine işaret ederek, ''Oysa ki bu yanlış. Çünkü, 18 yaşına gelmeyen genç oy kullanamıyor, ehliyet alamıyor ve bu nedenle aşağılık duygusuna kapılmıyor. Bence radyasyon etkisinden dolayı 18 yaşından küçüklerin cep telefonu kullanması yasaklanmalıdır'' diye konuştu.

''BAZ İSTASYONLARI GELİŞİGÜZEL YERLEŞTİRİLDİ''

Şeker, baz istasyonlarının da cep telefonları kadar zararlı olduğunu ifade ederek, elektromanyetik radyasyon yayan bu kaynaklara ne kadar yakın olunursa zararlı etkilerin o oranda arttığını bildirdi.

Baz istasyonlarından yayılan dalgaların çok iyi ölçülmesi gerektiğine işaret eden Şeker, Türkiye'de baz istasyonlarının gelişigüzel yerleştirildiğini, kimi zaman da 'Bu kuş yuvasıdır' denilerek vatandaşların aldatıldığını öne sürdü.

Geçen yılın Ekim ayına kadar baz istasyonlarının yüzde 90'ının geçici belgeyle çalıştıklarını kaydeden Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu devreye girince 3-4 ayda bütün baz istasyonlarına sertifika verdiler. Buna inanabiliyor musunuz? 6 yılda sadece 5-6 bin baz istasyonuna ölçüm sertifikası verilirken, birkaç ayda binlerce baz istasyonuna sertifika verildi. Bu çok yanlış bir uygulama. Bunun bilimsel olarak incelenmesi gerekiyordu, ancak, üniversiteler devre dışı bırakıldı. Mühendisler Odası'nın hiçbir katkısı olmadı. Bu işe onlar karışmayacaksa kim karışacak?'' Şeker, İngilizlerin, baz istasyonunun oturdukları mahallenin neresinde olduğuna, ne kadar radyasyon yaydığına ilişkin bilgileri internet üzerinden öğrenebildiklerini anlatarak, böyle bir hizmetten Türkiye'deki yetkililerin haberinin bile olmadığını savundu.

Milliyet
Orhan CABULAKEL


Kaynak : Haber3

Bu mesaj dokuz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.03.2006 - 21:03


Değişiklikler Kaydedildi...

#2 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.06.2008 - 22:06

Bir de cep telefonuyla görüşme yaptıktan sonra telefonu kapatıp kapatmadığımıza çok dikkat etmeliyiz.
mazallah dinleyen minleyen olur ortalık casus dolu. <_<





Benzer Konular Daralt

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli