Jump to content



- - - - -

Talat Paşa Miting ve yürüyüşü yapılıyor


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Yargicdogu

Yargicdogu

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 54 posts

Posted 15.03.2006 - 19:42


Almanya Berlin İdare Mahkemesi, Berlin Polis Müdürlüğü’nün 18 Mart Talat Paşa Harekatı Miting ve Yürüyüşünü yasaklayan kararını iptal etti.

Berlin Talat Paşa Harekatı Almanya Yürütme Kurulu’nun itirazı üzerine konuyu görüşen Berlin İdare Mahkemesi, itirazı kabul ederek Berlin Polis Müdürlüğü’nün yasaklama kararını kaldırdı. Böylece 15 Mart 2006 günü Talat Paşa’nın vurulduğu yerde anma töreni ve 18 Martta büyük yürüyüş ve miting yapılacaktır.

Konuyla ilgili olarak Berlin Talat Paşa Harekatı Yürütme Kurulu adına, İşçi Partisi Genel Sekreteri Ferit İlsever’in yaptığı açıklama şöyledir.

Berlin Polis Müdürlüğü’nün 13 Mart 2006 günü aldığı Berlin- Talat Paşa Harekatı açık hava yürüyüş ve mitingini “yasaklama” kararı, Berlin İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Talat Paşa Harekatı Almanya Tertip Komitesi vekili Avukat Belgin Kömürcü, dün Berlin İdare Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek, miting yasağının yürütmesinin durdurulması talebinde bulunmuştu. Mahkeme bugün verdiği kararla Polis Müdürlüğü’nün yasağını kaldırdı ve yürüyüş ve mitingin yasal olduğuna karar verdi.

Berlin Polis Müdürlüğü’nün yasaklama gerekçesinde, Ermeni katliamını reddetmenin suçu övmek anlamı taşıdığı öne sürülüyordu. Bu gerekçe, özetle Türkiye’nin Ermeni katliamı yaptığı önyargısının tartışılamayacak bir gerçek olarak kabul ediyordu. Gerekçede, Ermeni katliamını reddetmenin ve Talat Paşa’yı “Büyük devlet adamı” diye anmanın “suçu övmek” anlamı taşıdığı iddia ediliyor, bu nedenle mitingin kamu güvenliği ve düzenini tehdit ettiği öne sürülüyordu.

Programda bir değişiklik yoktur. Akıllı Türkler, 18 Mart günü Berlin’de olacaklardır.

Türk bayrağı altında, başıbozukluk olmayacağını herkes görecektir.

Milletimize yakışan disiplin, kararlılık, disiplin ve vakarla Berlin’de olacağız.

Yasalar çerçevesinde, Türkiye’mizi ve gerçekleri savunmak adına, yapılması gereken her şey yapılacaktır





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users