İçerik değiştir



- - - - -

Ösym'den 1.5 Milyon Ygs Adayına Uyarı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.04.2010 - 15:12


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ünal Yarımağan, 11 Nisan Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda yer alacak sorularla, geçen yıl yapılan üniversiteye giriş sınavındaki sorular arasında bir fark bulunmadığını belirtti. Yarımağan, “Sorular son 5 yıldır sorduğumuz 120 sorunun, soru sayısı artırılmış şekli.” dedi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada YGS’ye, 1 milyon 512 bin 450 adayın katılacağını kaydetti. YGS’nin tek oturumda gerçekleştirileceğini söyleyen Yarımağan, “Bundan önce yaptığımız sınavların benzeri bir sınav. Değişiklikler daha çok Haziran ayında yapılacak LYS’lerde olacak.” diye konuştu.

Sınavda, 4 testte, 40′ar sorudan toplam 160 soru yer alacağını dile getiren Yarımağan, “Adaya 160 dakika süre verilecek. Aday, istediği testten başlayabilir, istediği teste istediği kadar süre ayırabilir. Bu adayın kendi inisiyatifinde olacak. Yani bizim bundan önceki yıllarda yaptığımız sınavın bir benzeri.” şeklinde konuştu.

YGS’nin bir yarışma sınavı olduğuna dikkat çeken Yarımağan, şöyle devam etti: “Çok değişik özelliklerde, değişik başarı düzeylerinde adaylar var. 160 soru ile adayları mümkün olduğu kadar birbirinden ayırmamız lazım. Bunun için de adaylara çok kolay sorular da sormamız lazım, çok zor sorular da sormamız lazım. Soruların içinde kolayları da var, zorları da var. Genel düzeyi açısından, son yıllarda sorduğumuz Türkçe, Matematik -1, Fen Bilimleri -1, Sosyal Bilimler -1 teslerindeki sorulara benzer sorular yer alacak. Daha önce bu testlerde 30′ar soru vardı. Bu seneki sınavda 40′ar soru olacak. Tek fark, soru sayısının biraz daha fazla olması. (Geçen seneki sınavla) Zorluk kolaylık açısından hiçbir fark yok. Sorular, son 5 yıldır sorduğumuz 120 sorunun, soru sayısı artırılmış şekli.”

“YGS, YÜZDE 40 ORANINDA ETKİLEYECEK”

Bu sene puan aralığının 100-500 olarak değiştirildiğini hatırlatan Yarımağan, “6 tane puan türümüz olacak. Her puan türünde, en düşük puan 100, en yüksek puan da 500 olacak. Soruların ortalama yüzde 10′unu yapan adaylar 140 puan alacaklar, yüzde 20’sini yapan adaylar da 180 puan alacak. “dedi.

İkinci sınava ya da lisans programlarına girmek isteyen adaylar için 180′nin alınması gereken minimum puan olduğuna dikkat çeken Yarımağan, “180 almak yeterli diye bir yanlış kanaat oluşmasın. 180′i mutlaka geçmek lazım ama 180 ile de yetinmemek lazım. Nasıl olsa yaptığım sorularla 180′i alırım diye sınavın son yarım saatinde durmasınlar. 180, 240 olsun; 240, 340 olsun. Olabildiğince çok soru yapıp yüksek puan almaya çalışsınlar.” tavsiyesinde bulundu. Yarımağan, YGS’nin lisans programlarına girişte kullanılacak puanları yüzde 40 etkileyeceğine dikkat çekti.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.04.2010 - 15:14

Üniversite adayları, 11 Nisan Pazar günü ilk kez gerçekleştirilecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek. Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yapacak. Kuralları, yasakları, testleriyle YGS’nin ayrıntısı şöyle:

YGS, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda yapılacak. 1 milyon 512 bin 450 adayın gireceği sınav, saat 10.00′da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.
Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yapacak.Kimlik kontrolleri ve salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.15′te hazır bulunmaları gerekiyor.
Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2010-YGS sınavı giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor. 2010-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacak.

Görevlilerin kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.

YASAK OLANLAR-

Adayların sınava gelirken yanlarında cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla silah ve benzeri teçhizat, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasaklandı.

Cep telefonu yanında olan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak.

Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatacak ve test sorularını cevaplamak için kullanılacak cevap kağıtları dağıtılacak ve sınav saat 10.00′da başlayacak. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla farklı türlerde basıldı.

Sınav başladıktan sonra adaylar, ilk 80 dakika ve son 15 dakika içerisinde sınav salonunu terk edemeyecek.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli