İçerik değiştir



- - - - -

Formula-1 Bahreyn Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.03.2010 - 22:38


2010 yılının açılışını Alonso yaptı

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sini, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso kazandı.

Bahreyn'in başkenti Manama'daki 6.299 kilometre uzunluğundaki Sakhir Pisti'nde 49 tur üzerinden yapılan sezonun açılış yarışına 3. sırada başlayan ve iki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, 1 saat 39 dakika 20.396 saniyede tamamladığı yarışta, yeni takımıyla ilk zaferine uzandı.

Ferrari'den Brezilyalı Felipe Massa'nın ikinci olduğu mücadelede, üçüncülüğü McLaren'ın İngiliz pilotu, 2008 sezonu şampiyonu Lewis Hamilton elde etti. Massa, geçen yıl Macaristan Grand Prix'si sıralama turunda kafasındaki kaska yaklaşık 1 kilogram ağırlığında bir çelik yayın çarpmasıyla kaza yapmış ve bu yarış dahil, 8 grand prix'de yarışamamıştı.

Yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel ise yarışa iyi başlamasına ve uzun süre ilk sıradaki yerini korumasına karşın, mücadelenin tamamlanmasına 12 tur kala aracının egzoz sorunu nedeniyle geriye düştü ve dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Mercedes GP'nin Alman pilotu Nico Rosberg'in 5. olduğu yarışta, 3 yıl sonra Formula 1 pistlerine dönüş yapan, 7 dünya şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki efsanevi Alman pilot Michael Schumacher ise 6'ncı olabildi.
Brawn GP'de yarışırken 2009 sezonu şampiyonu olan, McLaren'ın yeni pilotu İngiliz Jenson Button da yarışı 7'nci, Redbull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ise 8. sırada tamamladı.




Kaynak





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli