İçerik değiştir



- - - - -

Formula-1 Malezya Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.04.2010 - 17:29


Red Bull’dan duble

Formula 1 Malezya Grand Prix’sini Red Bull’dan Sebastian Vettel kazanırken aynı takımdan Mark Webber 2. oldu.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 5.543 kilometre uzunluğundaki Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinden yapılan yarışa 3. sırada başlayan Vettel, 1 saat 33 dakika 48.412 saniyede tamamladığı yarışta, bu sezonki ilk zaferine ulaştı.
Mücadeleye ilk sırada (Pole position) başlayan Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber'in ikinci olduğu yarışta, Mercedes GP'nin Alman pilotu Nico Rosberg de üçüncü sırada yer aldı.

Renault'nun Polonyalı pilotu Robert Kubica'nın finişi 4. sırada gördüğü yarışta, Force India'nın Alman pilotu Adrian Sutil de 5. oldu.

2008 sezonunun şampiyonu, McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton 6'ncılıkla yetinirken, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 7'nci sırada yer alıp, pilotlar klasmanında ilk sıraya yerleşti. Massa, ilk yarışı 2., ikinci yarışı ise 3. sırada tamamlamıştı.

Geçen sezon şampiyon olan ve Avustralya Grand Prix'sini ilk sırada tamamlayan Mercedes GP'nin İngiliz pilotu Jenson Button bu defa damalı bayrağı 8'inci sırada görebilirken, açılış yarışı Bahreyn Grand Prix'sinin birincisi, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso ise 2 tur kala aracından dumanlar yükselmesi nedeniyle kenara çekildi ve yarışı tamamlayamadı.

3 yıl sonra Formula 1 pistlerine dönüş yapan, 7 dünya şampiyonluğu bulunan, Mercedes GP'nin 41 yaşındaki efsanevi Alman pilotu Michael Schumacher de aracındaki bijon problemi nedeniyle 10. turda yarışa veda etmek zorunda kalırken, ondan başka 6 pilot da çeşitli nedenlerden ötürü yarışı yarıda bıraktı.


Kaynak





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli