İçerik değiştir



- - - - -

Eşek haram at helal


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 14.03.2006 - 15:50


At ve eşekleri kesip kasaplara satıyorlar



MEZBAHA DERE KENARI

Kuş gribi nedeniyle tavuk etinden kaçış, kırmızı et tüketimini artırmıştı. Bunu fırsat bilenler, at ve eşek kesimine hız verdi. Bu işe soyunanlar çevre köy ve kasabalardan topladıkları her türlü at ve eşekleri gecekondu ahırlarında saklıyor. Müşteri bulduklarında ise sürüler halinde en yakın dere kenarına götürülerek kesiliyor. Derisi yüzülen at ve eşek eti poşetlere konularak pislikten geçilmeyen bir odaya yığılıyor. Etler, sabahın erken saatlerinde kasaplara teslim ediliyor.

EVE DE GÖTÜRÜYORLAR

Gözü dönmüş bu kişiler, at ve eşek etlerini ailelerine de yedirmişler. Bir kasabın, 'Atı kestim, evdeki dolaba attım. Evdekiler at eti olduğunu bile fark etmedi, yediler' sözleri her şeye ortaya koyuyor. Kaçak kesimlere verilenen cezadan da bilgi sahibi olan Adem T., 'Ben 20 sefer yakalandım, bana bir gün bile bir şey yapmadılar' diye yaşadıklarını anlatıyor. Haber Özel ekibi etlerin kesimine tanık olduktan sonra kasaplara dağıtılması üzerine Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile temasa geçti. Önceki gün sabah saat 04.00 sıralarından yapılan baskında kasaplar Adem T. ve Şükrü B. gözaltına alındı. Bu arada kesilmeyi bekleyen birçok at ve eşeğe de el konuldu. Operasyonun ardından Adana'da bulunan derelerde yüzlerce at ve eşek kalıntısına rastlandı.



BU NE PİŞKİNLİK

İngiliz atının erkeği makbul: HABER Özel ekibi tarafından saniye saniye görüntülen kesim olayında olayın kahramanları arasında geçen ilginç konuşmalar insanın kanını donduruyor. İnsan sağlığını hiçe sayan bu kişiler; İngiliz atının erkeğinin makbul olduğunu, bir gecede 30 eşek kestiğini, sıpaların kesiminin ise çok daha kolay yapıldığını, bunun yanında eşek kesmenin kendisine bir hayli uğursuz geldiğini söylüyor. At ve eşek eti kesip satanlardan biri, günde 30 eşek kestiğini, eğer İngiliz atı olursa günde ortalama 3 ton et elde ettiklerini söylüyor. Genelde gece yapılan kesimlerden birine Haber Özel ekibi tanık oluyor. Kesilen beyaz bu İngiliz atının bir yarış atı olduğunu ve artık kocadığı için satıldığı belirtiliyor.

Eşek haram at helal

HABER Özel muhabiri, at eti almak isteyen kasap kılığına girerek, bu işin ticaretini yapanlarla diyaloğa girdi. Kameraya da alınan görüntülerde şu ilginç diyaloglar ortaya çıktı:

Sen at etini kime veriyorsun?
Ben herkese veririm. Geçtiğimiz ay baktım ekip arabası geliyor, bu eti kimden aldın dedi. Murat eti kesmiş yüklerken plakayı almışlar polis yakalamış.

Atın cezası yok mu?

Yok

Eşeğin niye var?

Haram!

At helal mi?

Helal. Diyanet İşleri konuştu bir haftadır 'At eti helaldir' diye.

Eşek kesmek uğursuzdur

Sadece at kesmediğini belirten Adem T., Haber Özel muhabiriyle sohbet ederken eşek kesmenin kendisine uğursuz geldiğini söylüyor:

Eşek kesecek misin?

Adem T.:Pıpa keserim, eşek kesmem!..

Niye eşek kesmiyorsun?

Adem T.:Eşek eti kestim bu hale geldim. 50 YTL eşekten kazandım. 470 YTL arabaya masraf ettim.

AKŞAM

Bu mesaj sabrili1 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.03.2006 - 15:52


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli