İçerik değiştir



- - - - -

" Tüm Sınıftan Birer Tokat " Cezası


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.03.2010 - 09:41


'Tüm sınıftan birer tokat' cezası

Gönderilen Resim


Öğretmen, kitabını unutan öğrenciyi tahtaya kaldırıp küçük kızı tüm sınıfa tokatlattı. Sözleşmeli öğretmenin işine son verildi

KONYA - Böyle ceza görülmedi! Tepeköy İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni 36 yaşındaki H.A.’nın, ikinci sınıf öğrencisi F.O.’yu, ders kitabını getirmediği gerekçesiyle tahtaya kaldırarak, sınıftaki diğer 28 arkadaşına tek tek tokatlattığı iddia edildi. Minik kızın ailesinin şikâyetçi olduğu öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, idari soruşturma sonucunda öğretmenin görevine son verdi.

‘Bu ilk unutuşun değil’
Konya’daki olay, 11 Mart Perşembe günü merkez Selçuklu ilçesine bağlı Tepeköy Beldesi’ndeki Tepeköy İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. İddiaya göre ikinci sınıf öğrencisi F.O., okula gidip sırasına oturdu. İlk ders saatindeki Türkçe dersinde, sınıftaki öğrenciler çantalarından Türkçe kitabını çıkartarak derse başladı. Bu sırada F.O.’nun kitabını çıkartmaması, sınıf öğretmeni H. A.’nın dikkatini çekti. H.A., öğrencisi F.O.’ya kitabının nerede olduğunu sordu. F.O. da “Evde unutmuşum öğretmenim” dedi.
İddiaya göre buna sinirlenen öğretmen H.A., “Senin bu ilk unutuşun değil. Bu durum tekrar edip duruyor” diyerek F.O.’yu tahtaya çıkardı. Ardından iddiaya göre, sınıftaki diğer 28 öğrenciden F.O.’ya tokat atmalarını söyledi. Öğrenciler şaşırıp, çekinse de öğretmenlerinin zorlamasıyla tek tek F.O.’ya birer tokat attı. İnanılmaz cezanın gözyaşlarına boğduğu küçük kız da ders bitiminde okuldan çıkıp eve gitti.
Kızlarının yanağının şiş ve mor olduğunu gören ailesi, ne olduğunu sordu. F.O. da ailesine durumu anlattı. Anne B.O. da kızını, evlerinin yanındaki sağlık ocağına götürdü. F.O.’ya yüzünde darp izi olduğuna dair rapor verildi. Anne B.O. ve kızı F.O., daha sonra jandarma karakoluna giderek, sınıf öğretmeni H.A.’dan şikâyetçi oldu. Bunun üzerine jandarma, sözleşmeli öğretmen H.A.’nın ifadesini alarak dosyayı savcılığa gönderdi.
Tepeköy İlköğretim Okulu’ndaki bu olayın Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne intikal etmesiyle H.A. hakkında idari soruşturma da başlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ardından sözleşmeli öğretmen H.A.’nın görevine son verdi. H.A. hakkındaki adli soruşturma ise sürüyor.
Öğretmeninin her arkadaşından tokat yeme cezasına çarptırdığı kızın annesi B.O., “Bizim çocuğumuza yaptı, başkasınınkine de yapmasın diye şikâyetçi olduk. Dört çocuğum var hepsi de okuyor ve böyle bir olayla ilk defa karşılaştık” diye konuştu.

http://www.radikal.c...p;CategoryID=97

#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 18.03.2010 - 22:31

Garip garip şeyler....Toplum cinnet mi geçiriyor nedir?
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli