Jump to content



- - - - -

Erkekleri hormonları yönetiyor


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2,094 posts
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Posted 12.03.2006 - 23:49


''
Erkekleri hormonları yönetiyor. Erkeğin fiziğini, çekiciliğini, kasların gelişimini hep cinsel hormonlar belirliyor.



Hormon seviyesi düştüğünde erkeğin yataktaki cinsel performansı da sekteye uğruyor. Cinsel arzuyu da, cinsel gücü de yine belirleyen hormonlar. Viyana Üniversitesi Kadın Kliniği’nden Prof Johann es Haber, uluslararası tip çevrelerinde ''Hormonların Babası'' olarak tanınıyor. Prof. Haber, Almanya'da piyasaya çıkan ''Men(n) Word sünger... una attraktiver'' (Erkek Gençleşiyor ve Çekicileşiyor) isimli kitabında hormonların erkeklerin cinsel iştahlarını ve cinsel performanslarını nasıl etkilediğini anlatıyor.

Kadının tercihi

''Lanet'' tip dergisinde yayınlanan bir başka bilimsel araştırmaya göre ise kadınlar, hormon seviyesi yüksek erkekleri daha çekici buluyorlar. Araştırma için farklı görünüşte yüzlerce erkek seçildi. Kadınlardan erkekleri çekicilik açıdan değerlendirilmeleri istendi. Sonuçta, kadınların kanlarındaki testosteron hormonu yüksek olan erkekleri daha çekici buldukları ortaya çıktı.

Ortak özellikleri

Prof. Haber’e göre, çekici bulunan erkeklerin ortak özellikleri var: Omuzlar geniş, karin gergin ve düz. Kas geliştirici özelliği bulunan testosteron omuzların gelişimini ve yağ eritici özelliğiyle de erkeklerin göbek bağlamasını engelliyor. Kadınlar da testosteron seviyesi yüksek erkekleri, doğacak çocuklarına baba olmak için biçilmiş kaftan olarak görüyorlar.

Yanlış takviye

Prof. Johann es Haber, testosteron tabletleriyle takviye yapmanın doğru olmadığını, çünkü seker hastalığı riskini artırdığını söylüyor. Avusturyalı bilim adamı, bazı erkeklerde ileriki yaslara kadar testosteron üretiminin devam ettiğini ve 80 yasında baba olan erkeklerin de bulunduğunu söylüyor. Prof Johann es Haber, erkeklere hormon tabletleriyle takviye yapmak yerine doktora gitmelerini tavsiye ediyor. Ancak çok az ürolog, hormonlar konusunda uzman, bu nedenle erkekleri jinekologlara, yani kadın doktorlarına gitmesi gerekiyor.

Gücü artırıyor

Azot monoksit denilen madde (kimyasal formülüyle NO), ereksi yon sırasında penis damarlarını genişleterek kanla dolmasını sağlıyor. Testosteron ise azot monoksitin damarlar üzerindeki etkisini artırıyor. Etkin bir ereksi yon için azot monoksit ile testosteronun işbirliği yapması şart. NO sadece ereksi yonda rol oynamıyor, orgazm sırasında salgılanan azot monoksit, kalp damarlarının daha iyi kanla beslenmesini sağlıyor. Bu nedenle düzenli ve tatminkar seks, kalp krizi geçirme riskini de azaltıyor.

Erkekde andropoz

Testosteron dışında erkeğin yaşantısını belirleyen başka hormonlar da var. Mesela ''Dihydroepiandrosteron'' ya da kısaca DHEA. Böbreküstü bezinin bir ürünü olan bu hormonun üretimi 45 yasla birlikte gerilemeye başlıyor. Prof. Haber, ''Hormon seviyesindeki açık kendini beyinde de belli ediyor'' diyor. Çünkü bu hormon, sinir hücreleri arasındaki iletişim sağlanmasında da önemli rol oynuyor. DHEA açığı yasayan kişi daha depresif bir tutum içine giriyor, sosyal ilişkiler kurmaktan korkuyor, tıpkı bir kaplumbağa gibi kabuğuna çekilmek istiyor. DHEA, yağları eriten bir hormon olduğundan, hormon seviyesi gerilediğinde spor yapan erkeklerde bile yağlanma başlıyor. Ve erkekler enfeksiyonlara daha açık hale geliyor, grip mevsiminde en az iki ya da üç kez hastalığa yakalanıyorlar.

Mucize hormon

Kadınların bir numaralı cinsel hormonu ise östrojen. Bu hormon sadece kadının üreme yeteneğini belirlemiyor, ayni zamanda kadını hastalıklardan da koruyor. Mesela östrojen, damarların genişleterek, damar tıkanıklığını engelliyor. Prof. Haber, ''Bu da kadınların en az 40 yıl boyunca vücutlarının erkek organizmasına göre kanla daha iyi beslendiği anlamına geliyor'' diyor. Bu durumda kadınlar ortama erkeklerden 10 yıl daha fazla yasıyor. Peki erkeklere de östrojen takviyesi yapılamaz mı? Östrojen kadın cinsel organlarının gelişimini düzenliyor. Herhalde çok az erkek birkaç yıl daha fazla yasamak için meme ve kadınsı bir vücuda ''evet'' der. ''
Kaynak:internethaber
''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Posted Image

#2 ardaksk

ardaksk

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 204 posts
  • İlgi Alanları:rock müzik özellikle slipknot ve marilyn manson bu aralar ruhlar ve çinler cok ilgimi cekiyor sevgilimle cok ilgilenirim onu cok seviom yagmurda dolasmak harika futbol

Posted 10.06.2006 - 19:28

ilginc
meleklerde şeytandır

#3 Alp

Alp

    Baltimore/ MD

  • Dokunulmazlar
  • 5,558 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İstanbul
  • İlgi Alanları:İlgisizim.. :)

Posted 13.06.2006 - 21:06

evet ilginc :blush:

#4 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Posted 25.08.2006 - 16:25

çok ilginç değil aslında <_< bilinen birşey , testesteron seviyesinin yüksekliği = güzel vücut ve daha fazla sex demek :huh: :huh:
<!--aimg-->Posted Image<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#5 CeMRe

CeMRe

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 112 posts

Posted 25.08.2006 - 17:15

tek bayan yorumu benimki sanırım *uhuhu

bende enteresan diyim :huh:
Sustum ama / Dillerimi kilitlemedim. / Sırtımı dönmedim hiç gölgene bile / Belki kırıldım / gücendim ama / Küsmeleri bilmedim.





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users