İçerik değiştir



- - - - -

Oecd Tarım Bakanları Toplantısı Başladı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.02.2010 - 22:20


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde Paris'te düzenlenen Tarım Bakanları toplantısı başladı.


Toplantılarda, küresel ısınma ve sera gazı etkisinin düşürülmesi ile bağlantılı olarak tarım ve gıda üretimi konusu öncelikle ele alınacak.
Toplantılar öncesinde Türk basının sorularını yanıtlayan Bakan Eker, "Türkiye olarak sera gazının etkisini azaltmak için, tarım ve gıda üretiminin düşürülmesi önerisine sıcak bakmadıklarını" ifade etti.
"Dünyada tarım üretiminin, sera gazlarının artmasına olan etkisini sadece 12 ile sınırlı kaldığını" ifade eden Bakan Eker, tarım ve gıda sektöründe üretimden sonra, tüketiciye gidene kadarki süreçte, sera gazlarının düşürülmesi için alınacak önlemlerin öncelikle bilimsel olarak incelenmesi ve araştırılması gerektiğini söyledi.

Dünyada yaklaşık 1 milyar insanın aç yaşadığını hatırlatan Bakan Eker, tarım ve gıda üretimin azalmasıyla bu rakamın daha da artması sonucu, önemli ve ciddi sorunlar çıkacağına değinerek, özellikle üretim aşamasında kullanılan enerji biçimiyle ilgili yapılacak olumlu tercihlerle sera gazını etkisinin düşürülmesinden yana olduğunu söyledi.

Bakanlar toplantısında, dünyada, toprak ve su kaynaklarının azalması ile küresel ısınmadan olumsuz etkilenen tarım sektörünün, artan dünya nüfusuyla birlikte gıda üretimi konusunda karşılaştığı sorunlar masaya yatırılacak.

OECD uzmanları, "gelecek 20 yıl içinde dünya gıda üretiminin, talebi karşılaması için yüzde 50 artması gerektiğini" hatırlatarak, "toplantılarda, tarım ve su kaynaklarının azalması ve küresel ısınmanın getirdiği olumsuz etkilere rağmen, bu üretimin nasıl artırılacağı konularının ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını" belirtiyor.

Bakan Eker, yarın Türkiye'ye dönecek.

"Gıda güvenliği faslının açılmasını bekliyoruz"

Eker, "AB ile sürdürülen tam üyelik müzakerelerinde, gıda güvenliği başlığının İspanya dönem başkanlığı sırasında beklediklerini" söyledi.
Bakan Eker, "Diğer aday ülkelere uygulanan kriterler bize de uygulanırsa, gıda güvenliği faslının açılmasının önünde hiç engel görmüyorum" dedi.
Tarım ve balıkçılık fasıllarına da değinen Eker, bu konuda AB'nin bazı ülkeleri suçladı ve "oyun içinde oyunu kurallarını değiştiriyorlar" dedi.

http://www.tarim.com...ay.asp?ID=10126





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli