İçerik değiştir



- - - - -

Tartışma Yaratan Reklam


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 25.02.2010 - 20:01


Gönderilen Resim

Fransa'da sigara karşıtı bir reklam tartışma yarattı. Bu hafta başı piyasaya çıkan ilanlarda takım elbiseli yaşlı bir adam ağzında sigara olan bir gencin başına elini koymuş olarak görünüyor. Reklam sloganı ise "Sigara içmek tütünün kölesi olmak demektir."

Kampanyayı yapan "Droits des Non-Fumeurs" (Sigara içmeyenlerin Hakları) örgütü ise posterlerin cinsel istismar ya da tecavüz göstermediği, fakat şok etkisi yaratmayı amaçladığını belirtti. Örgüte göre, reklam aslında bağımlılık ve itaat anlamına gelen sigarayı bir özgürlük sembolü olarak gören gençleri hedef alıyor ve bu anlamda 'çarpıcı' olması gerekiyor. Gazetelerde yayınlanacak ve barlara asılacak olan reklam şimdiden büyük tartışmalara neden oldu.


****************************************************

İyi de, fotoda mecazen anlatmak istenilen eylem bağımlılık mı yaratıyor ki, bu eylemle sigara bağımlılığı arasında bağlantı kurulmak istenmiş?


Benim bildiğim, benzetilmek suretiyle anlatılmak istenilen eylem tamamen fantezi ürünü. Bu eylemin bağımlılığını dudak, ağız tiryakiliğiyle bağdaştırmak istemiş olma ihtimalini, kürdan, sakız gibi nesneler ortadan kaldırıyor.


Sigara sizi köle yapar denilecekseydi eğer, diz çöken, ağzında sigara olan kişilerin başları öne, yere eğik pozisyon almaları gerekirdi.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli