İçerik değiştir



House M. D.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 27.01.2010 - 15:41


House, ilk bölümü 16 Kasım, 2004 tarihinde yayınlanmış, House M.D. olarak da bilinen ve bugüne kadar 6 sezondur yayınlanmakta olan Amerikan televizyon dizisidir. Dizinin başrol oyuncusu İngiliz asıllı Hugh Laurie'dir. Hugh Laurie bu dizideki Dr. Gregory House rolüyle 2006 ve 2007 yılında iki kez Altın Küre ödülü kazanmıştır.

Gönderilen Resim

Dr. Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış müthiş biridir. Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır. Hastalarla, zorunlu kalmadıkça doğrudan temasa geçmemeyi tercih eder, ancak ekibindeki doktorların psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. Ekibinde yer alan doktorlar; Dr. Eric Foreman (nörolog, sinir sistemi uzmanı), Dr. Robert Chase (dahiliye uzmanı) ve Dr. Allison Cameron (immünolog, bağışıklık sistemi uzmanı)'dur. Hastanenin yöneticisi ve Princeton-Plainsboro Tıp Fakültesi'nin dekanı Dr. Lisa Cuddy (endokrinolog, hormonal sistem uzmanı), onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır fakat ondan asla vazgeçememektedir. Çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur, ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir. Dr. House'un en iyi dostu onkolog (kanser hastalıkları uzmanı) Dr. James Wilson'dur.

Üçüncü sezonun sonunda Dr. House'un ekibi dağılır. Dördüncü sezonun başında, Dr. Foreman ilk önce başka bir hastanenin teşhis-tanı departmanı sorumlusu olarak gider, ancak gereğinden fazla risk aldığı için (hastanın hayatını kurtarmasına rağmen) başhekim tarafından kovulur. Daha sonra başvurduğu tüm hastaneler Dr.House'ın ekibinden olan ve kararları ona benzediği için onu işe almaz. Bunun üzerine Dr.Foreman Princeton-Plainsboro Eğitim ve Araştırma hastanesine döner ve Dr. Cuddy tarafından Dr. House'un departmanında çalışmak üzere eski ücreti ile tekrar işe alınır. Dr. Chase, House tarafından kovulmasına rağmen Cerrahi ve Ameliyat bölümünün başına geçerken, istifa eden Dr. Cameron da ER (Acil Servis) departmanlığının başına geçer. Dr. House ise departmanlığına yaklaşık 30 doktor adayın katıldığı uzun bir eleme sürecinin ardından üç yeni doktor alır. Dr. Remy "13" Hadley (internist, alternatif tedavi uzmanı), Dr. Chris Taub (plastik cerrah), Dr. Lawrence Kutner (spor hastalıkları uzmanı).

Gönderilen Resim


Beşinci sezona iki büyük ölüm damgasını vurar. İlk ölüm Dr.James Wilson ile aşk yaşamakta olan Amber'in House'ı bir bardan almaya gittiğinde, dönüş yolunda otobüsün kaza yapması sonucu acı veren ölümüdür. Bu ölüm ile Wilson ile House'ın arası açılır. Ama daha da önemlisi House uyanık halde iken Amber'in halüsinasyonlarını görmeye başlar ve onun kötü tarafını temsilen kararlar almasına sebep olur. Bu halüsinasyonları Vicodin bağımlılığına bağlayan House bırakmak için girişimde bulunur. Ancak sezonun ilerleyen bölümlerinde Dr. Lawrance Kutler evinde intihar etmiş olarak bulununca House'ın tüm çabaları sona erer ve halüsinasyonları gitgide hayatına tesir eder hale gelir. Cuddy ile yaşadığını düşündüğü bir aşk gecesi sonrasında bunun da halüsinasyon olduğunu anladığı an kendisini psikiyatrik tedavi için özel bir hastaneye kapatır.

Gönderilen Resim


Dr. Gregory House ve ekibi, doktorların çözemedikleri rahatsızlıkları teşhis etmek ve çok gizemli, kritik vakaları aydınlatmak konusunda uzmandır... Ekibin toplum kurallarına uymayan asosyal lideri Dr. House, azmi ve hafiyelik becerileriyle adeta Sherlock Holmes'ü andırır. Bu seçilmiş ekip; yasal ya da değil, teşhisini koyup hastaların hayatlarını kurtarmak için ne gerekirse yapar. Fakat tüm bu dramatik vakaların yanında komik yanlarını kaybetmeyen uzmanlarımız, kendilerini ve de hastalarını eğlendirmeyi ihmal etmez.

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim


Perşembe günleri TNT'de yayınlanmaktadır..

Değişiklikler Kaydedildi...

#2 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 27.01.2010 - 17:02

bi ara seerediyodum
ulan nee adam bee biz de niye böleleri yok
her vakayı çözüyo diyerekteen
soora baktım kii degme freudcuya taş çıkarır biçimde bütün vakaların orjini sapıklık
yürü git dedim
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.05.2010 - 00:45

Şimdilik fena bir diziye benzemiyor. Birinci sezonu bitirmek üzereyim. Bakalım önümüzdeki maçlara bakacağız artık *böö
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 22.05.2010 - 10:12

İlerleyen bölümlerde daha da güzelleşecek shy.
Lisa'ya bakmıyon de mi sen *böö

Değişiklikler Kaydedildi...

#5 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 22.05.2010 - 15:27

ovv cudyy
hastasiyempre

smiley-sport036.gif  


#6 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.05.2010 - 16:13

Tamam seksi olabilir ama dzi de sarışın olsa kızıl olsa fena mı olur? Yapımcılara diyem barim P:
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli