İçerik değiştir



- - - - -

Schumi İşsiz


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2.094 Mesaj
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 22:56


''

Bakmayın yılda on milyonlarca dolar kazandığına aslında o bir işsiz!

Formula 1'de 2006 sezonu için geri sayım başladı. 12 Mart'ta ilk ayağı Bahreyn'de yapılacak F1'in şüphesiz "en ünlü" ismi, tam yedi şampiyonluk kazanan ve en fazla Grand Prix zaferi dahil bir düzine rekoru da elinde bulunduran Michael Schumacher'den başkası değil. Ferrari'nin Alman pilotu her ne kadar zirveyi geçen sezon Renault'nun genç yeteneği Fernando Alonso'ya kaptırsa da kimilerine göre hâlâ "en büyük" O... Kimilerine göre ise O bir "işsiz"! Evet, yanlış okumadınız İŞSİZ...
Sakın Schumi'nin pabucu dama atılmak üzere olan Ferrari'den kovulduğunu filan sanmayın. O hâlâ -en azından 2006'nın sonuna kadar- yerli yerinde duruyor. Bu "işsizlik" sadece İsviçre sınırlarında geçerli. Nasıl mı? Schumi'nin ikamet adresi İsviçre'deki Vufflens-le-Chateau... Sizce Alman pilot İsviçre'nin güzel gölleri ve dağlarına, huzurlu ortamına vurulduğu için mi orada yaşıyor (ya da yaşıyor gibi yapıyor). Tabii ki koca bir hayır. Belki yılın çok az bir bölümünü evinde geçiriyor ama bir Alman olarak İsviçre'de oturuyor olması ona inanılmaz "vergi avantajları" sağlıyor. Malum, İsviçre vergi konusunda Monaco ve Bahamalar ile birlikte dünyanın "cennet" köşelerinden biri. Schumacher'in ülkesi Almanya ise bu konuda asla taviz vermiyor. İsviçre'de multi milyarder zenginlere uygulanan ortalama vergi oranları yüzde 2 - 5 arasında gezinirken, Almanya'da vatandaşların yükü yüzde 40 civarında. Ferrari'den aldığı 35 milyon dolar ve sponsorluk kazançlarıyla yıllık geliri 50 - 60 milyon dolara ulaşan Schumacher için bu, hiç de küçümsenmeyecek bir fark.
İşsizlik meselesine gelince... İsviçre'de motor sporları resmi olarak kabul edilmiş bir çalışma alanı değil. Dolayısıyla sürücüler de pratik olarak böyle bir meslek olmadığı için "işsiz!". Bu ne anlama geliyor? Schumacher, İsviçre'de yaşayan işsiz bir AB vatandaşı olarak sadece 300 bin dolarlık yıllık gelir matrahı üzerinden vergi ödeyecek. Yani kaymaklı ekmek kadayıfı! Zaten vergisi çok düşük olan memlekette, bir de işsizlik indirimi. "Oh ne ala" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Fakat hakkını yemeyelim çocuğun, hiç değilse İsviçre'den (henüz) işsizlik sigortası talep etmemiş!

-Vergi mültecileri-
Servetlerini İsviçre koşullarından değerlendirmek için çeşitli sektörlerden bu ülkeye akın eden Schumacher gibilere "vergi mültecisi" deniyor ve yaklaşık üç bin kişi kadarlar. Vergi konusunda başı belaya girmiş bir başka Alman sporcu, eski ünlü tenisçi Boris Becker'den, Ikea'nın sahibi Ingwar Kamprad'a kadar farklı dünyalardan gelip aynı amaç için İsviçre'de toplanmışlar.
AB vatandaşlarına 2004'ten bu yana çalışma izni sormadan oturma müsadesi veren İsviçre'de , Schumi ve vergi mültecisi arkadaşlarının giderek artması bekleniyor. ''


kaynak: Milliyet
''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Gönderilen Resim

#2 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 07.03.2006 - 23:03

way be bi de bizimkilere dioz yumurtada indirim yapıolar dioz :msn11: bak sen şu şuminin yaptığına :P
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli